طرز تهیه ساندویچ کثیف دهه شصتی بازاری
اموزش ساندویچ های دهه شصتی خوشمزه و ساندویچ نوستالژی به سبک فری کثیف و کریم سگ پز. ساندویچ ماکارانی و کتلت و بندری و مغز و زبان با سس دستساز
در این قسمت از آموزش فست فود در گیلان فود میخوایم خاطره بازی کنیم و بریم چند مدل ساندویچ کثیف دهه شصتی رو یاد بگیریم.
این لیست رو ببینید:
همین اول کار بگم که مهم ترین دلیل مزه موندگار اون ساندویچهای نوستالژی، سرخ شدن بر روی صفحه گریلی بود که روغن انواع ساندویچ ها به خورد هم رفته بود. 🤭
ساندویچ کثیف چیست؟
یه ساندویچی دهه شصتی و کثیف خوب همونه که موقع سرخ کردنش، عطرش تا هفت تا خونه اونطرف تر می رفت، ما هم بازی با بچه محلامون رو ول می کردیم و سریع میرفتیم یه نصفه ساندویچ میخریدم با کمترین پولی که داشتیم.
میدیدیم کتلت های خوشمزه یا خوراک بندری و ساندویچ مرغ گرون قیمت توی دیس های استیل دارن دلبری می کنن.
همیشه هم یه لیوان کاغذ همون اطراف بود بود که وظیفه نظم دادم به ساندویچ ها و گرفتن روغنشون رو داشت.
عطر گوجه های قرمز و خیارشور ساندویچی درشت و پیازجعفری هم که همگی یادتونه.
نوشابه های سیاه و زرد و سبز کرخونه های قدیمی فانتا و کوکا و زمزم و ایراندا و… هم که پای ثابت دکور و جعبه های قرمز و نارنجی و زرد جلوی مغازه بود.
ساندویچ مرغ نوستالژی
موادلازم:
- سینه مرغ(آبپز و ریش ریش شده)
- فلفل دلمه ای
- پیاز
- نمک و فلفل و زردچوبه
- آویشن
- رب گوجه فرنگی
- نون باگت
- کاهو
- گوجه فرنگی
- خیارشور
طرز تهیه:
اول که مرغ رو آبپز و مزه دار میکنیم(بستگی به خودتون داره، میتونید مرغ رو با پیاز و سیر و برگ بو و نمک بزارید بپزه)
بعد پیاز رو خرد و سرخ میکنیم، وقتی یکم سبک شد، فلفل دلمه خرد شده رو بهش اضافه میکنیم.
همراه با ادویه تفت بدید و زمان بدید بهش یکمی سرخ بشه، بعد هم آویشن و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید.
بعد هم مرغ آبپز و ریش ریش شده رو اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم. توی این مرحله اگر بهش کره اضافه کنید، عاااالی میشه.
حالا وسط نون باگت رو خالی میکنیم که بتونیم مواد بیشتری جا بدیم داخلش، کاهو و گوجه فرنگی و خیارشور رو میچینیم و بعد هم با مرغی که آماده کرده بودیم داخلشو پر میکنیم.
اگر میخواید که به سبک ساندویچ کثیف باشه، ساندویچ رو وسط فویل بذارین و بپیچید. همزمان هم با دستتون همه جای ساندویچ رو فشار بدید که اون مواد وسط به هم فشرده بشن و مزه شون پس بدن به هم.
ساندویچ سوسیس سیبزمینی
مواد لازم برای ۵ نفر:
- پیاز:۵ عدد(اندازه متوسط)
- سوسیس:۲عدد
- سیب زمینی:۳عدد
- رب:۲ قاشق غذاخوری
- فلفل خیلی تند:نصف ۱ عدد
- فلفل دلمه ای:نصف ۱ عدد
- فلفل سیاه ، نمک ، زردچوبه
در ابتدا تو تابه روغن بریزید و با کمی زردچوبه تفت بدید تا طعم و رنگ خاطره انگیز از اول به غذا بدیم.
بعد پیازهارو خلالی درشت خورد کنید و تو تابه تفت بدید تا نرم و کاراملی بشه. بعد سوسیس هارو به شکل اُریب برش بزنید و تو تابه تفت همراه پیاز تفت بدید.
بعد سیب زمینی هارو نگینی کنید و تو تابه جدا سرخ کنید.
برای اینکه سوسیس سیب زمینی تون خوش رنگ بشه ربو به پیاز اضافه کنید و اجازه بدین خامی رب از بین بره.
ادویه ها + فلفل تند و فلفل دلمهای خرد شده رو بهش اضافه کنید و مقداری هم آب جوش بهش اضافه کنید و در آخر سوسیس و سیب زمینی رو اضافه کنید.
حرات رو کم کنید تا باهم تفت بخوره و بعد بزارید تا کمی جا بی افته و سرو کنید.
ساندویچ کباب لقمه
مواد لازم:
- گوشت چرخکرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۱ عدد
- قارچ۵-۶ عدد
- ریحان تازه
- پنیر خامه ای
- پنیر گودا یا پیتزا
- گوجه و خیارشور
- نمک و فلفل،پاپریکا،آویشن
- نان بولکی(اگر نبود باگت)
ابتدا گوشت چرخکرده را با پیاز رنده شده آبگرفته و نمک و فلفل ورز دهید و حدودا نیم ساعت استراحت دهید.
سپس روی پلاستیک پهن کنید و دوباره نیم ساعت در فریزر قرار دهید، و در تابه با مقدار کمی روغن سرخ کنید.
در این فاصله برای تهیه سس(اگر خواستید مخصوصش کنید) ، قارچها را خرد کنید و تفت دهید تا آبش کشیده شود.
نمک و فلفل و پاپریکا و آویشن زده ، سپس پنیرها را به اضافه ریحان ساطوری شده اضافه کنید و همه مواد روی شعله ملایم گاز تا پنیرها آب و مواد مخلوط شود.
سپس نان ها را باز کرده ، یک تکه گوشت سرخ شده و مقداری سس قارچ و ریحون و گوجه و خیارشور گذاشته و میل کنید.
ساندویچ ماکارانی دهه شصتی
در ابتدا یک پیاز درشت راخرد کرده سرخ میکنیم و در حین سرخ شدن(اگر تمایل داشتید) دوحبه سیر خرد می کنیم و تفت میدیم.
بعد گوشت چرخ کرده را اضافه میکنیم و تفت میدهیم. همچنین فلفل دلمه ای نگین شده و قارچ راهم اضافه میکنیم.
ادویه نمک فلفل سیاه فلفل قرمز پودر سیر و آویشن و دوقاشق رب گوجه فرنگی و کمی آبلیمو هم اضافه میکنیم و بدین شکل سُس ماکارونی حاضره!
حتما ماکارونی رشتهای با قطر ۲/۸ به بالا بخرید.
در قابلمه ای جدا آب و نمک و روغن را میجوشانیم و ماکارونی را اضافه میکنیم و میگذاریم ده دقیقه بجوشد.
سپس آبکش کرده و کمی دَم میگذاریم تا به بافت دلخواه برسد.
کمی که دم کشید ، در تابه از قبل داغ شده با روغن ، ماکارونی هارو خالی میکنیم و با مواد گوشتی مون تفت میدیم تا با هم کمی سرخ بشن و بعد داخل نون میذاریم و سرو میکنیم.
ساندویچ مغز و زبان
مواد اولیه ساندویچ مغز و زبان:
- زبان گوساله
- مغز گوسفند
- ادویه(نمک،فلفل،زنجبیل،زردچوبه)
- برگ بو ، چوب دارچین
- سیر
- پیاز
طرز تهیه: مقدار کافی از زبان گوساله را برش میدهیم و همراه تمام مواد بالا بجز مغز حدود ۳ ساعت میپزیم(البته میتوانید داخل زودپز در یک ساعت بپزید)
توجه کنید برای تست پخته شدن زبان از قسمت پشت یا زیر زبان تست کنید، روی آن پوست ضخیمی دارد.
در انتها مغزها رو اضافه کرده و ۳۰ دقیقه دیگر میپزیم.
بعد از پخت پوست روی زبان را جدا میکنیم و آن را خورد میکنیم.
فقط خواهشی که دارم با اضافه کردن چیزهایی مثل سوسیس و کالباس و… که طعم قالبی دارند ، طعم اصلی این ساندویچ رو از بین نبرید.
جهت آماده کردن اصولی این ساندویچ حتما باید از ترکیب پیاز و جعفری استفاده کرد و کاهو آنچنان ضرورتی ندارد.
میتوانیم یک قالب کره ۲۵ گرمی در انتها به گوشت اضافه میکنیم که به دلخواه قابل حذف است.
از آنجایی که گوشت گوساله طبع سرد دارد حتما زنجبیل را به وفور اضافه کنید.
زمانیکه هردو به اندازه دلخواه پخته شدند بر روی تابه از قبل داغ شده باهم تفت دهید تا به میزان دلخواه سرخ شود و بعد در نان ساندویچی تازه قرار دهید و سرو کنید.
ساندویچ کتلت بازاری
موادلازم:
- سیب زمینی آب پز سه یا چهار عدد متوسط
- تخم مرغ ۵ عدد
- پودر سوخاری ۴ قاشق غذاخوری
- زردچوبه، فلفل و نمک به میزان لازم
سیب زمینی ها رو آب پز کنید و رنده کنید. اول چهارتا تخم مرغ به سیب زمینی اضافه کنید چون اندازه تخم مرغها متفاوت هستش و بعد مخلوط کنید.
پودر سوخاری، نمک، زردچوبه و فلفل رو به مواد اضافه و خوب مخلوط کنید اگر سفت بود یه تخم مرغ دیگه اضافه کنید بعد با دست خوب مواد و مخلوط کنید.
تو یه ماهیتابه روغن بریزید و بذارین خوب داغ بشه. یه کاسه آب بذارید کنار دستتون ، اول دستتون رو با آب خیس کنید از مواد بردارین به هر صورتی که میخواین دربیارین و تو روغن داغ سرخ کنید.
بعد با کاهو، خیارشور، گوجه و سس دلخواهتون ساندویچ کنید.
میتونید داخل نون ساندویچی رو دربیارید و خیس کنید بعد با سیب زمینی آب پز مخلوط کنید و دیگه آرد سوخاری نریزید و بعد باهمون نون ساندویچ بگیرید. آرد سوخاری جای داخل نون ساندویچی رو گرفته ولی همون طعم رو میده در هر صورت.
برای نون باگت بهتره به صورت بیضی کتلت رو دربیارید و برای نون همبرگری به صورت گرد.
آموزش سس قرمز دستساز
اینم از طرز تهیه یه سس قرمز خوشمزه دهه شصتی که تو اون جاهای نوستالژی قدیمی در اغذیه ها همراه هر ساندویچ میدادند. ترکیباتش دقیقا مثل همین آموزش ویدئویی پایین هستش.
تصاویر ساندویچ نوستالژی
سعی کردیم در مطالب بالا ساندویچ های پرفروش در منو اغذیه های دهه شصتی رو آموزش بدیم.
ساندویچ کوکتل و هات داگ و همبرگر دستی و… هم بود که دیگه نیازی به آموزش خاصی ندارند چون همشون آماده و کارخونهای بودند.
در ادامه یه سری تصاویر نوستالژی ببینیم و خاطره بازی کنیم ازون روزگار بی آلایش…
دیدگاه
3 دیدگاه
اوووووووففففففففففففففففففففف
با روح و روان ما بازی کردی
دمتتتتتتتت گررمزززززززززززززز
هر شهری واسه خودش ساندویچ کثیف داشت ! یکی از لذت های ما که شاید کمتر از ۱۰ بار همزمان اتفاق افتاده باشه تو عمر خیلی از ماها (دهه شصتی ها) سینما و ساندویچ با هم بود!
گرگان : ضیغمی، لطیف و …
تهران : سگ پز – فری کثیف –
اینم تو ساااااندویچ کثیفت
عالی بود بخصوص تصاویر انتهای مطلب، من رو برد به خاطرات، بهترین دوران زندگی در زمان قدیم.
نظر بدهید