برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

سبزی قورمه سبزی شمالی از زبان یک گیلانی

سبزی قورمه شمالی که در قسمت های مختلف گیلان تهیه میشه سبزی و دستور تهیه خودش رو داره که میخوایم بهش بپردازیم.

سبزی قرمه ما گیلانی‌ها

ما گیلانیها یه قورمه سبزی ویژه داریم که داخلش از بادمجون و گوجه استفاده میشه و تو طعم و مزه نه تنها از قرمه سبزی اصلی چیزی کم نداره بلکه فقط کافیه یک بار امتحانش کنین تا دیگه بادمجون و گوجه پای ثابت قرمه سبزیهاتون بشه.

سبزی قورمه سبزی شمالی از زبان یک گیلانی

مواد لازم برای تهیه قرمه سبزی گیلانی

۵۰۰ گرم سبزی قرمه (تره، گشنیز و جعفری به یک اندازه و شنبلیه ۱/۳ مقدار آنها)

۵۰۰ گرم گوشت خورشتی بدون استخوان یا ۶۰۰ گرم گوشت خورشتی با استخوان ترجیحاً گوسفندی

۱/۳ لیوان لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز

۳ الی ۴ قاشق غذاخوری پیاز داغ

آبغوره به مقدار لازم

۴ الی ۵ عدد بادمجان کوچک و قلمی

۲ عدد گوجه فرنگی

نمک، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم

سبزی قورمه سبزی شمالی از زبان یک گیلانی

طرز تهیه سبزی خورشت شمالی

ابتدا پیاز رو رنده و بعد با کمی روغن تفت میدیم

گوشت خورشتی رو به اندازه دلخواه خورد کرده و با پیاز سرخ شده

کمی تفت میدیم تا گوشت تغییر رنگ بده

زردچوبه و فلفل رو اضافه کرده و کمی با هم تفت میدیم.

لوبیا چشم بلبلی یا لوبیا قرمز رو بر طبق سلیقه مون به گوشت اضافه میکنیم.

بعد حدود ۵ لیوان آب جوش به موادمون اضافه کرده و در قابلمه رو میذاریم و شعله رو کم میکنیم تا گوشت و لوبیا با حرارت ملایم بپزن.

تا گوشت نیم پز بشه سبزی که ریز خورد شده رو با روغن سرخ میکنیم. دقت کنین تا سبزی خوب سرخ بشه ولی نه زیاد از حد چون تلخ میشه

سبزی قورمه سبزی شمالی از زبان یک گیلانی

بعد از اینکه سبزی خوب و یکنواخت سرخ شد و گوشت هم نیم پز شد سبزی رو به خورشت اضافه میکنیم.

بعد از پختن لوبیا و گوشت به میزان لازم نمک و آبغوره هم به خورشت اضافه میکنیم.

بعد تا خورشت همینطور روی حرارت ملایم داره کم کم میپزه تا جا بیوفته و آبش هم کم بشه.

بادمجون هایی که تلخیشون رو گرفتیم سرخ میکنیم.

بعد گوجه ها رو هم که بهشون نمک زدیم هم سرخ میکنیم.

حالا خورشتمون هم به روغن افتاده و آبش کم شده.

برای اینکه روغن خورشت تون زیاد تر بشه و جا بی اُفته اجازه بدید قورمه سبزی با شعله کم آروم اروم بپزه

سبزی قورمه سبزی شمالی از زبان یک گیلانی

راز خوشمزگی قورمه سبزی

یادتون باشه راز خوشمزگی قورمه سبزی آروم پختن خوب جاافتادن و کم آب بودنشه.

در ۱۵ دقیقه انتهایی جاافتادن خورشت، بادمجون های سرخ شده رو هم به خورشت اضافه کنید تا یکم با خورشت قل بزنن و طعم بادنجون به خوردش بره.

حتما برنج رو کته بردارید.

اگر ابکش میکنید برنج تون رو پس حتما ته دیگ طلایی رنگ نونی براش درست کنید