طرز تهیه سبزی پلو گیلانی با ماهی سرخ شده
اموزش طرز تهیه یه سبزی پلو ساده اما خوشمزه و مجلسی با فوت و فن سبزی پلو که همه نکات و دستورات لازم برای سرخ کردن سبزی و ماهی رو توضیح دادیم.
در این سری از آموزش پلو سایت گیلان فود میخوایم صفر تا صد تهیه سبزی پلو با ماهی رو همراه با نکات آموزشی مهم این غذا اینجا بنویسیم.
اینم ببین:
- طرز تهیه سبزی پلو با مرغ ریش ریش
- طرز تهیه باقالی پلو با مرغ
- طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی
- چگونه ماهی را سرخ کنیم که نچسبد؟
سبزی پلو ماهی ساده
برای شروع مواد لازم زیر را تهیه کنید و نکات دستوری را با دقت بخونید.
- ماهی ۱ عدد
- برنج ۲ پیمانه
- سبزی (تره، گشنیز،جعفری،شوید) ۱ لیوان یا ۸۰گرم
- پیاز ۱ عدد یزرگ
- لیمو تازه ۱ عدد
- کره ۵۰ گرم
- زعفران ۳ قاشق غذا خوری
- سیر ۴ حبه
- زردچوبه ۱ قاشق چای خوری
- پودر سیر ۱ قاشق چای خوری
- نمک به میزان لازم
- فلفل سیاه به میزان لازم
- پودر گشنیز ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون ۲ قاشق غذاخوری
- آرد ۳ قاشق غذاخوری
در ابتدا برنج با ۱ونیم قاشق نمک خیس کنید و بذارید تا ۳ ساعت خیس بخورد.
ابتدا ماهی را به سه تیکه برش بزنید و سپس بشورید و بگذارید تا خشک شود. در ادامه ماهی خشک را در یک ظرف مناسب برای مرینیت کرد بگذارید.
یک عدد پیاز بزرگ را پوست بگیرید سپس آن را شسته و ریز رنده کنید.
آب پیاز رنده شده را با کمک یک صافی بگیرید و به ماهی اضافه کنید. آب یک عدد لیموی تازه را خوب گرفته و به ماهی اضافه کنید.
ادویه ها که شامل (نمک، فلفل سیاه، پودرسیر، زردچوبه ، پودر گشنیز) میباشد را به مواد پیاز اضافه کنید.
زعفران دم کرده غلیظ را نیز به مواد ماهی اضافه کنید.
دو قاشق روغن زیتون نیز به مرینیت ماهی اضافه کنید و خوب مواد را ترکیب کنید و به روی ماهی بزنید تا کاملا مواد به خورد ماهی برود.
روی ظرف ماهی را سلفون بکشید و بگذارید تا حدود یک ساعت درون یخچال بماند تا مواد را خوب به خود جذب کند.
هم اکنون به سراغ برنج بروید ابتدا در یک قابلمه مناسب با حجم مواد آب بریزید و بگذارید تا بجوشد.
پس از اینکه آب به جوش آمد، آب برنجی که خیسانده ای را بگیرید و برنج را درون آب جوش بریزید.
اکنون سبزی ، سبزی پلو را که شامل (شوید ، تره، گشنیز، جعفری) میباشد را پاک کنید و ریز آن را خرد کنید. میزان شوید با نسبت به دیگر سبزی ها مقداری بیشتر باشد.می توانید ۱ قاشق غذا خوری شنبلیه نیز به این سبزی ها اضافه کنید.
۴ الی ۵ حبه سیر را رنده کنید و به سبزیها اضافه کنید.
پس از این که مقداری برنج درون قابلمه آب جوش ماند سبزی ها و سیر را به برنج اضافه کنید و هم بزنید تا این مواد با هم ترکیب شوند.سپس اجازه دهید تا برنج به حالت نیم پز در بیاید.
پس از گذشت حدود ۱۵ دقیقه برنج را آبکش کنید. مقداری روغن کف قابلمه برنج بریزید و بگذارید تا کمی گرم شود.
هر ته دیگی که دوست دارید را درون قابلمه بچینید.
برنج آبکش شده را در قابلمه بریزید و روی حرارت قرار دهید. شما می توانید مقدار کمی از زعفران دم کرده لابه لای برنج بریزید این کار هم باعث می شود که برنج شما خوش رنگ تر شود و هم عطر و طعم بهتری به برنج می دهد.
کناره های برنج را رو به وسط برنج بی آورید و با کمک ته کفگیر چند سوراخ درون آن ایجاد کنید.
نصف لیوان آب را کناره های برنج بریزید و درب قابلمه را بگذارید تا برنج بخار کند.
کره را برش بزنید و روی برنج بگذارید سپس برنج را حدود ۴۰ دقیقه دم بگذارید.
سه قاشق آرد را در ظرف مناسبی بریزید و مقداری ( نمک، زردچوبه، فلفل سیا، ادویه ) به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شود.
ماهی هایی را که یخچال خارج کرده اید را در آرد بغلطانید و آرد اضافه آن را بتکانید.
در یک تابه مناسب ماهی های مرینیت شده را با روغن مناسب سرخ کنید.
شما می توانید این غذای لذیذ را با کلم قرمز و سالاد سرو کنید. منبع
فوت و فن سبزی پلو
در تهیه سبزی پلو مخلوط کردن مقداری برنج دودی یا شمالی به برنجتان عطر آن را چندین برابر خواهید کرد.
سبزی استفاده شده در سبزی پلو نباید بیش از حد ریز شود.
وقتی برنج را در دیس کشیدید مقداری از کره را چند تکه کنید و روی قسمت های مختلف برنج بگذارید تا براثر حرارت ذوب شود و زیر برنج برود.
ماهی را میتوانید به صورت گریل و یا با آرد سفید یا آرد سوخاری سرخ کنید.
سبزی پلو با ماهی سرخ کرده در تابه
ابتدا به اندازه مورد نیاز روغن داخل تابه می ریزیم و شعله را روشن می کنیم تا روغن کاملا داغ شود.
سپس ماهی ها را به آرامی درون تابه قرار می دهیم.
اجازه میدهیم تا یک طرف ماهیها سرخ شود و بعد ماهی را بر میگردانیم تا طرف دیگر آن هم سرخ شود.
سبزی پلو با ماهی در فر
ابتدا روی سینی فر فویل می کشیم. ماهی های آماده شده از قبل را روی سینی میچینیم.
در دمای ۱۹۰ درجه در مدت ۲۰ دقیقه ماهیها در درون فر میپزند.
دیدگاه
نظر بدهید