لیست ۱۵ غذای مناسب برای سحری چی بپزم؟
در این مقاله با تهیه لیستی از ۱۴ نوع غذا برای سحر در ماه مبارک رمضان همراه شما هستیم.
قبل از شروع این لیست هارو ببینید:
در ماه رمضان به خصوص در موقع سحر بسیار مهم است که چه وعده غذایی رو شما میل کنید تا انرژی کافی بدن شما رو در مدت زمانی که روزه هستید تامین کند ما با آموزش ۱۴ نوع غذا مناسب سحری آمدهایم که این مشکل و نگرانی شما رو بر طرف کنیم.
غذایی که در وعده سحری ماه رمضان میخورید بهتر است ویژگیهای وعده ناهار را داشته باشد تا از ایجاد گرسنگی در طول روز جلوگیری کند.
برای سحری چه بخوریم؟
برخی افراد تصور میکنند با حذف وعده سحری میتوانند لاغرتر شوند، اما این تصور کاملا اشتباه است و آسیبهایی مانند مشکلات گوارشی، زخم و ورم معده، ضعف و بیحالی در طول روز، پرخاشگری و … را به دنبال خواهد داشت.
بهتر است غذای مصرفی در سحر ویژگی وعده ناهار را داشته باشد. در ماه مبارک رمضان استفاده از برنامه غذایی متنوع و متعادل شامل پنج گروه اصلی غذایی یعنی نان و غلات + میوهها + سبزیجات+ گوشت و حبوبات و تخممرغ + شیر و لبنیات، برای حفظ سلامت بدن و تامین انرژی و نیازهای تغذیهای بدن توصیه میشود
همچنین مصرف سبزیجات و میوهجات هنگام سحری و شام بسیار مناسب است و کمک به دفع سموم میکند و تشنگی در طول روز را کاهش میدهد.
مصرف نان لواش، تافتون و در کل نانهای سفید یا شیرین، بشدت فرد را در طول روز گرسنه میکند و به همین دلیل مصرف آنها هنگام سحر توصیه نمیشود.
مصرف بیرویه چای و قهوه در وعده سحر توصیه نمیشود و اگر کسی میخواهد هنگام سحر چای بنوشد، بهتر است از چای کمرنگ استفاده کند. منبع
خورشت کدو
مواد لازم:
- کدو یک کیلو
- مرغ یک ران وسینه مرغ
- پیاز سه عدد
- گوجه فرنگی شش عدد
- نمک و فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
- فلفل سبز شیرین پنج عدد
- غوره مقداری
مرغ را با یک عدد پیاز درسته همراه با سیر، هویج، نمک، فلفل و زردچوبه با دولیوان آب می ذاریم بپزه.
پس از پخته شدن مرغ، آن را ریش ریش میکنیم و آب مرغ ( استاک مرغ ) را اجازه میدیم غلیظ بشه و از صافی رد میکنیم، سپس کنار میذاریم.
کدوها رو به صورت ورقه ورقهایی در روغن سرخ میکنیم.
یک عدد پیاز را به صورت خلالی همراه زردچوبه تا جایی که آب پیاز کمتر شود در ماهیتابه همراه با کمی روغن تفت میدهیم.
گوجه فرنگی را حلقه حلقه برش میدهیم و روی پیازها قرار میدهیم و مقداری نمک روی آن میپاشیم و کدوهای سرخ شده را روی گوجه ها میچینیم و روی کدوها مقداری نمک میپاشیم.
سپس مرغهای ریش ریش شده را به صورت لایه بعدی روی کدوها قرار میدیم و روی آن آب مرغ و فلفل شیرین و غوره میریزیم.
در آخر به مدت ۴۵ دقیقه الی یک ساعت این خوراک را روی حرارت ملایم میذاریم تا بپزه.
لوبیا پلو
مواد لازم :
- برنج ۳ پیمانه
- سینه یا فیله مرغ ۱ عدد
- لوبیا سبز ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۱ ق غذا خوری
- گوجه فرنگی ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد
- زعفران دم کرده غلیظ به مقدار لازم
- نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زیره، دارچین، ادویه پلویی به میزان لازم
ابتدا برنج را میشوریم و سپس با مقداری آب و نمک خیس میکنیم و کنار میذاریم. سینه مرغ را بدون استخوان میکنیم و به صورت مکعبی ریز خرد میکنیم. سر و ته لوبیا سبز را میزنیم و به اندازه دلخواه برش میزنیم و خرد میکنیم سپس به همراه کمی نمک نیم پز یا بخار پز میکنیم.
در مرحله بعدی پیاز را به صورت نگینی ریز خرد میکنیم و داخل ماهیتابه به همراه کمی زردچوبه تفت میدیم تا به صورت سبک و شیشه ای شود سپس سینه مرغ را به همراه نمک و فلفل سیاه اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ مرغ تغییر کند.
در ادامه لوبیا سبز را اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا لوبیاها کمی سرخ شود سپس رب را نیز اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم تا بوی خامی رب از بین بره و بعد در انتها گوجه فرنگی بلانچ شده و پوره شده را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا آب گوجه کشیده شود.
سپس تمام ادویهها و کمی زعفران دم میکنیم و مقدار خیلی کمی آب روی مواد میریزیم و صبر میکنیم تا کمی مواد پخته بشن و رب رنگ باز کند و هم میزنیم تا یکدست شوند و بعد از غلیظ شدن از روی حرارت بر میداریم.
در آخرین مرحله برنج را روی حرارت میذاریم و کف روی برنج را میگیریم و زمانی که نرم شد آن را آبکش میکنیم و کف قابلمه ته دیگ سیب زمینی کنجدی یا ساده میذاریم و مقداری برنج و مقداری از مایه لوبیا پلو میریزیم و مخلوط میکنیم.
همین طور لایهها را تکرار میکنیم و لوبیا پلو با مرغ را به مدت ۳۵ دقیقه دم میذاریم سپس در انتها کمی زعفران و کره روی برنج میریزیم.
عدس پلو
مواد لازم :
- عدس ( برای هر سه پیمانه برنج یک پیمانه تا یک ونیم پیمانه عدس )
- برنج سه پیمانه
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز دوعدد
- کشمش ۲۰۰ گرم
- نمک، فلفل سیاه، پودرسیر، پودر دارچین، ادویه و زردچوبه به مقدار لازم
برنج و کشمش را حدود یک ساعت خیس میکنیم و عدس را با آب میپزیم.
پیازها را خرد میکنیم وکمی تفت میدهیم تا سبک شوند سپس گوشت را به آن اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم و ادویه جات را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم و در مرحله بعد کشمش را اضافه میکنیم و سرخ میکنیم (در صورتی که کشمش دوست ندارید میتونید جدا سرخ کنید).
برای پلو برنج را باید کمی دون برداریم و وقتی برنج کمی دون کشید عدسهای پخته را به آن اضافه و بعد آبکش میکنیم و ته دیگ به صورت دلخواه میذاریم و مواد و برنج و شوید خشک را به صورت لایه لایه در دیگ ریخته و در آخر کمی زعفران میریزیم و میذاریم دم بکشه.
سبزی پلو
مواد لازم :
- سبزی پلو ( جعفری، گشنیز، شوید ) به مقدار لازم از هرکدام به مقدار مساوی باشد.
- برنج به مقدار لازم
- ادویه ( نمک، فلفل سیاه و قرمز، زعفران و زرد چوبه )
- کره و روغن به مقدار لازم
یک سیر را رنده میکنیم و همراه سبزی پلویی با فلفل و زردچوبه داخل یک ظرف با روغن و کره و نمک تفت میدیم تا سبزیها از حالت خامی دربیایید.
حالا در یک قابلمه آب میریزیم و روی گاز میذاریم تا جوش بیاد سپس برنج خیس کرده رو داخل آب جوش میریزیم مغز برنج که نرم شد آبکش میکنیم.
در یک قابلمه روغن میریزیم و از برنج به اندازهی دو کفگیر سرخالی رو با زعفران مخلوط میکنیم و ته قابلمهای که روغن ریختیم میریزیم و با پشت قاشق صاف میکنیم و حالا یک کفگیر از برنج آبکش شده در قابلمه میریزیم و با چند قاشق از سبزی تفت داده شده ترکیب میکنیم و این کار رو تا آخر انجام میدیم.
در آخر روی برنجها آب و روغن و کره میریزیم و روی قابلمه دم کنی میذاریم و با حرارت کم میذاریم تا برنجها دم بکشه.
ماکارونی ویژه سحر
مواد لازم :
- پیاز ۱ عدد
- قارچ ۴ عدد
- ماکارونی ۴۰۰ گرم
- سیب زمینی ۲ عدد
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- نخود فرنگی ۱۰۰ گرم
- روغن مایع به میزان لازم
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار لازم
در ابتدا فلفل دلمه ای را خرد میکنیم و سپس قارچها رو ورقه ورقه خرد میکنیم و کنار میذاریم.
پیاز رو به صورت نگینی خرد میکنیم و در تابه مقداری روغن میریزیم و میذاریم تا داغ بشه و پیازها رو در روغن تفت میدیم تا نرم بشه و بعد گوشت چرخ کرده رو نیز اضافه میکنیم و تفت میدیم.
مقداری زردچوبه روی مواد میریزیم و صبر میکنیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و بعد فلفل دلمه ای را اضافه میکنیم و رب گوجه فرنگی را همراه با یک لیوان آب داخل تابه میریزیم و روی حرارت ملایم میذاریم تا گوشت مغز پخت بشه.
وقتی که آب سس کاملا تبخیر و به یک سس غلیظ تبدیل شد زیر شعله را خاموش میکنیم و در یک قابلمهی دیگه آب میریزیم و مقداری نمک و روغن مایع و نخود فرنگی به آن اضافه میکنیم و روی حرارت زیاد میذاریم تا آب بجوش بیاد.
سیب زمینی بهترین گزینه برای ته دیگ ماکارونی هست پس به اندازه کف قابلمه سیب زمینی برمیداریم و پس پوست گرفتن اون رو ورقه روقه برش میدیم و کنار میذاریم تا آب جوش بیاد.
بعد از جوش اومدن آب، ماکارونیها رو از وسط نصف میکنیم و داخل آبجوش میریزیم و طبق زمانی که رو جلد ماکارونی نوشته شده است میذاریم تا بپزه و سپس آبکش میکنیم.
آب سرد را روی ماکارونی میگیریم و قابلمه را روی حرارت قرار میدیم تا داخل قابلمه خشک بشه و کف آن روغن میریزیم و سیب زمینیها را در داخل قابلمه میچینیم و مقداری از ماکارونی را روی سیب زمینیها میریزیم و بعد کمی از سس را روی ماکارانی میریزیم.
و چند عدد از قارچها را میریزیم و دوباره لایه به لایه ماکارونی، سس و قارچ میریزیم تا به لایه آخر که ماکارونی برسه و موادمان تمام بشه. درب قابلمه را میذاریم و حرارت را ملایم میکنیم تا بخار در قابلمه بپیچه وسپس حرارت را کمتر میکنیم.
به مدت ۴۵ دقیقه الی ۱ ساعت صبر میکنیم تا ماکارونی دم بکشه و آماده بشه.
خورش فسنجان سحری
مواد لازم :
- مرغ پاک کرده آماده شده ۱ عدد (در حدود یک کیلو تا یک و نیم کیلو)
- مغز گردو چرخ کرده نیم کیلو
- پیاز سرخ کرده ۳ الی ۴ قاشق سوپ خوری
- آب انار ( یا ۴ تا ۵ قاشق سوپ خوری رب انار) ۳ تا ۴ لیوان
- شکر به مقدار کم
- نمک به مقدار کافی
مرغ را با پیاز و۲ تا ۳ لیوان آب وکمی نمک میذاریم نیم پز بشه سپس گردوی چرخ کرده را میریزیم و حرارت را ملایم میکنیم و آب انار یا رب انار را اضافه میکنیم و میذاریم خورشت آهسته بجوشه تا مرغ کاملا پخته بشه و خورش جا بیوفته.
در صورتی که خورشت ترش هست به خورشت کمی شکر اضافه میکنیم. خورشت باید بعد از آماده شدن کاملا به روغن بیوفته و آب نداشته باشه و در صورتی که مرغ پخته شد و خورشت جا نیوفتاد مرغ را خارج میکنیم و موقع کشیدن داخل خورش قرار میدهیم.
معمولا چاشنی فسنجان آب انار یا رب انار است ولی ممکن است به جای آنها کمی آبلیمو وشکر و زعفران ساییده نیز مصرف کرد.
در صورتی که رب انار مصرف کردیم یکی دولیوان آب زیادتر میریزیم زیرا فسنجان باید با آب بیشتر و مدت طولانیتر بجوشه تا به روغن بیوفته.
خورش کرفس
مواد لازم :
- گوشت ترجیحا گوسفندی ۴۰۰ گرم
- سبزی خورشت کرفس (نعنا جعفری) ۳۰۰ گرم + ۲۰۰ گرم سبزی قورمه سبزی
- ۵-۶ ساقه کرفس + برگ هاش
- روغن
- نمک و فلفل و آبلیمو
سبزی اصلی خورشت کرفس نعنا و جعفری هست که نسبتشون اینه جعفری حدودا سه برابر نعنا باید باشه و سبزی خورشت کرفس رو مثل سبزی قورمه سبزی کاملا سرخ میکنیم.
کرفسها رو خرد میکنیم در مقدار کمی روغن تفت میدیم و کنار میذاریم. پیاز رو با روغن خیلی کم و زردچوبه تفت میدیم تا سبک بشه و سپس گوشت رو اضافه میکنیم تا تفت بخوره.
کرفسها رو به گوشت اضافه میکنیم و آب میریزیم. به اندازهایی که تا روی گوشتها رو بگیره و زمانی که گوشتها که پخت، سبزی خورشت کرفس رو که از قبل آماده کردیم اضافه میکنیم و نمک هم اضافه میکنیم و درپوش قابلمه رو میذاریم و حرارت رو ملایم میکنیم و اجازه میدیم حداقل یکی دو ساعت جا بیوفته.
۱۰ دقیقهی آخر، آبلیمو یا هر چاشنی که دوست داریم رو اضافه میکنیم و بعد هم حرارت زیر خورشت رو خاموش میکنیم.
خورشت قارچ
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده بدون چربی:۱۰۰ گرم
- پیاز:۱ عدد
- قارچ:۳ الی ۴ عدد
- زعفران دم کرده: ۱ قاشق غذا خوری
- رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق مرباخوری
تابه را روی حرارت قرار میدهیم و مقداری روغن داخل تابه میریزیم تا داغ بشه سپس پیاز رنده شده را داخل روغن میریزیم و تفت میدهیم، بعد از این که پیاز طلایی رنگ شد گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم و تفت میدهیم.
در حین تفت دادن گوشت به آن رب گوجه فرنگی، نمک، فلفل و زردچوبه نیز اضافه میکنیم و تفت میدهیم تا رنگ رب باز بشه و بوی خامی ادویهها گرفته بشه.
بعد مقداری آب روی گوشت میریزیم و در تابه را میبندیم تا گوشت پخته بشه.
قارچها را هم خرد میکنیم و با مقداری روغن در حرارت بالا تفت میدهیم تا آب قارچها جذب بشه و رنگ قارچ سفید بمونه.
سپس بعد از پخت گوشت، قارچها و زعفران را به آن اضافه میکنیم. و زمانی که خورشت جا افتاد، حرارت زیر آن را خاموش میکنیم.
پلو استانبولی مخصوص
مواد لازم :
- سیب زمینی متوسط ۲ عدد
- برنج ۲ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذا خوری
- سیر ۱ حبه
- نمک و فلفل و زرد چوبه به میزان لازم
- پیاز متوسط ۱ عدد
- گوجه فرنگی متوسط رندهشده ۲ عدد
برنج را شسته در قابلمه همراه مقداری آب و نمک روی اجاق میذاریم تا جوش بیاد و سپس سیب زمینی نگینی خرد میکنیم و آن را داخل تابه با کمی روغن تفت میدیم و کنار میذاریم.
در مرحله بعدی پیاز را خرد میکنیم و در روغن باقیمانده سیبزمینی، تفت میدهیم سپس گوجه فرنگی رنده شده را هم میریزیم.
سیر را له میکنیم و همراه با پیاز به مدت کمی تفت میدیم و به آن رب اضافه میکنیم. (در واقع سیر سریع میسوزه پس بیشتر از ۱۰-۱۵ ثانیه طول نکشه) سیب زمینی که سرخ شده بود را با کمی زرد چوبه و فلفل به سسمان اضافه میکنیم و مواد رو میکس میکنیم.
سپس برنج که جوش آمد سس را به آن اضافه میکنیم و آب برنج که بخار شد آن را دم میکنیم و حدودا یک ربع بیست دقیقهای منتظر میمانیم تا دم بکشه.
تهچین مرغ مجلسی
مواد لازم برای ۶ نفر
- مرغ بدون استخوان : به اندازه دلخواه ( هر چه مقدار مرغ بیشتر باشد طعم این غذا لذیذتر میشود)
- برنج دانهبلند : ۴ لیوان
- روغن مایع : نصف لیوان
- ماست : یک لیوان
- پیاز : دو عدد متوسط
- تخممرغ : یک عدد کامل و به علاوه یه زرده اضافه از یک تخممرغ دیگه
- زعفران دم کرده غلیظ : نصف لیوان
- گلاب : یک قاشق غذاخوری
- کره : ۵۰ گرم
- نمک، فلفل و زردچوبه و دارچین به میزان لازم
- زرشک ، خلال پسته و خلال بادام به میزان دلخواه
ابتدا از شب قبل برنج را در آب و نمک خیس میکنیم و در روز بعد و به هنگام تهیه تهچین، ابتدا برنجها میپزیم و سپس آبکش میکنیم.
حالا مرغ را با پیاز و کمی فلفل و زردچوبه و دارچین در آب کم میذاریم بپزه. زمانی که مرغ پخته شد و آب کمی در قابلمه باقی ماند، مرغ پخته شده را ریش ریش میکنیم و با یک عدد پیاز خرد شده و کمی ادویه شامل فلفل قرمز، سیاه، زردچوبه و کمی دارچین به علاوه خلال پسته و بادام خوب تفت میدیم.
در یک ظرف دیگه یک تخممرغ کامل را میشکنیم و با زرده یک تخممرغ دیگر حسابی ترکیب میکنیم، بهتر است از همزن دستی یا برقی برای همزدن تخممرغها استفاده میکنیم تا موادمون خوب میکس بشن و سپس ماست و روغن را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
در مرحلهی بعدی کره را روی شعله ملایم گاز میذاریم تا آب بشه و به همراه برنج، گلاب و زعفران را به مخلوط تخممرغ، ماست و روغن اضافه میکنیم و با هم میکس میکنیم. بهتره قابلمهای که برای تهیه تهچین استفاده میکنیم از جنس چدن، تفلون یا گرانیت باشد و کف قابلمه را خوب با روغن چرب میکنیم.
روغن را داخل قابلمه میچرخانیم تا دیوارههای قابلمه هم چرب بشن و مواد تهچین به دیواره قابلمه نچسبه حالا نصف مخلوط برنج زعفرانی را داخل آن میریزیم و با پشت قاشق خوب فشار میدهیم تا سطح آن صاف و یکدست بشه.
حالا مرغ ریش شده را روی سطح برنج میذاریم و باز هم با پشت قاشق فشار میدهیم.
بقیه برنج را اضافه کنید و دوباره با پشت قاشق فشار میدهیم تا مواد حسابی به هم بچسبند و تهچین یک بافت منسجم پیدا کند.
بعد از تمام شدن تمام مواد و ریختن آنها در قابلمه، درب قابلمه را بگذارید و روی شعله بسیار ملایم گاز میذاریم. ۴۵ دقیقه تا یک ساعت معمولا برای دم کشیدن تهچین کافی است و یکی از نشانههای پخت کامل تهچین این است که به راحتی از دیوارههای قابلمه جدا میشه.
آش سبزی شیرازی
مواد لازم :
- گوشت چرخ کرده ۵۰۰ گرم
- برنج آشی ۲ لیوان
- تره ۱ کیلو
- ترخون خشک ۵۰ گرم
- لوبیا قرمز ۱ لیوان
- عدس ۱ لیوان
- نخود آبگوشتی ۱ لیوان
- پیاز ۲ عدد
- روغن مایع به میزان لازم
- آب به میزان لازم
- آب لیمو به میزان لازم
- نمک، فلفل، زردچوبه و دارچین به مقدار لازم
تمام حبوبات را با هم در یک ظرف بزرگ با مقدار کافی آب به مدت یک شب خیس میکنیم و در این مدت آب حبوبات را عوض میکنیم. برنج آشی را هم در یک ظرف جداگانه خیس میکنیم.
گوشت چرخ کرده را به همراه یک عدد پیاز رنده شده و مقداری ادویه با هم ورز میدهیم و به صورت قلقلی فرم میدهیم و در روغن سرخ میکنیم و کنار میذاریم.
سبزی آش را پاک میکنیم وپس از شستن، آبکشی میکنیم و به صورت ریز خرد میکنیم.
در ابتدا حبوبات را آبکش میکنیم و در آب تازه در قابلمه با حرارت متوسط میریزیم و به مدت ۱ ساعت زمان میدهیم تا کمی پخته شود.
در قابلمه دیگری برنج آشی را به همراه تره و ۵ لیوان آب میریزیم تا با هم بپزند و بعد از گذشت ۱ ساعت از پخت حبوبات، سبزی و برنج پخته شده را به حبوبات اضافه میکنیم.
در مرحله آخر گوشت قلقلیها را در قابلمه آش سبزی میریزیم و کمی ترکیباتش را با کمک ملاقه زیر و رو میکنیم و آش سبزی بعد از گذشت ۲ ساعت آماده است.
برای تزئین آش سبزی شیرازی از ترخون خشک به همراه پیاز داغ استفاده میکنیم. ترخون را در مقداری روغن در یک ظرف میریزیم و روی حرارت متوسط قرار میدهیم، کمی تفت میدهیم تا عطر ترخون بلند شود و سپس از روی حرارت برمیداریم.
در یک ظرف دیگر پیاز را به صورت خلالی ریز میکنیم و در روغن سرخ میکنیم و مقداری زردچوبه میزنیم تا رنگ پیاز خوش رنگ تر بشه.
آش رشته سحری
مواد لازم برای ۴ نفر:
- لوبیا چیتی نصف پیمانه
- لوبیا سفید نصف پیمانه
- عدس نصف پیمانه
- نخود یک و نیم پیمانه
- آب ۸ پیمانه
- رشته آشی نصف بسته
- سبزی آش ۴ الی ۵ پیمانه
- نعنا داغ به مقدار دلخواه
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- کشک و پیاز داغ و نعنا داغ برای تزیین
طرز تهیه :
حبوبات را میشوریم و از ۱ شب قبل در آب به صورت جداگانه خیس میکنیم سپس یک قابلمه برمیداریم و ۸ پیمانه آب درون آن میریزیم و حبوبات غیر از عدس را به آن اضافه میکنیم و میذاریم بپزه.
پس از پخته شدن حبوبات، سبزی که شامل اسفناج و گشنیز و جعفری و شوید و تره میباشد را پس از پاک کردن و شستن، آبکشی میکنیم و پس از آن سبزیها را به صورت درشت خرد میکنیم.
در این مرحله سبزی خرد شده را به همراه عدس و ادویهها اضافه میکنیم و بعد از ۴۰ دقیقه تا ۱ ساعت که سبزی و حبوبات کامل پخته شد، نصف بسته رشته آشی به همراه کمی نعنا خشک را به موادمون اضافه میکنیم.
دو عدد پیاز را میشوریم و پوست کنده و به صورت خلالی ریز میکنیم سپس پیازها رو درون تابه سرخ میکنیم.
نصف پیازهای سرخ شده رو به آش اضافه میکنیم و نصف دیگر را برای تزیین کنار میذاریم. حدود ۱۵ دقیقه بعد که رشتهها هم پخته شد، زیر گاز را خاموش میکنیم.
قیمه سیبزمینی
مواد لازم :
- گوشت ۷۵۰ گرم
- پیاز ۳ عدد متوسط
- لپه ۱۰۰ گرم
- سیب زمینی ۷۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ یا ۳ قاشق غذاخوری
- لیمو عمانی ۶ الی ۸ عدد
- روغن، نمک و فلفل به میزان لازم
ابتدا گوشت را خرد میکنیم و سپس میشوریم و آبکش میکنیم بعد از آن پیازها را نگینی خرد میکنیم و آنها را سرخ میکنیم تا طلایی رنگ بشن.
لپه از پنج الی شش ساعت قبل خیس کرده و سپس آبکشی میکنیم و پس از آنکه پیاز سرخ شد، لپه را اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
سپس گوشت را اضافه میکنیم و حرارت حتما باید ملایم باشد و تکههای گوشت را تفت میدهیم تا آب آن خشک شود.
سه لیوان آب به خورشت اضافه میکنیم و درب قابلمه را میذاریم تا گوشت کاملا بپزه.
لیموعمانیها را با چنگال سوراخ میکنیم و حدود ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در آب خیس میکنیم.
سیب زمینیها را پوست میگیریم و خلالی برش میدیم وسپس سیب زمینیها را سرخ میکنیم.
سپس رب گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به خورشت اضافه میکنیم.
آب لیموعمانی را دور می ریزیم و پس از آنکه خورش قیمه سیب زمینی جا افتاد، به آن اضافه میکنیم. پس از پنج الی ۱۰ دقیقه خورشت قیمه آماده شده است.
شیرین پلو سحری
- سینه مرغ ۱ عدد کامل
- برنج ۳ پیمانه
- پیاز ۳ عدد
- خلال پوست پرتقال ۴ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام ۴ قاشق غذاخوری
- زرشک ۴ قاشق غذاخوری
- هویج ۳ عدد
- گلاب ۱/۳ پیمانه
- روغن زیتون به میزان لازم
- زعفران به میزان دلخواه
- نمک به میزان کافی
- شکر به میزان لازم
- فلفل سیاه و زردچوبه به میزان کافی
پس از شستن برنج آن با کمی نمک در آب خیس میکنیم و سپس سینه مرغ را با مقداری آب به اندازهایی که روی گوشت را بپوشاند به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه و همچنین یک عدد پیاز خرد شده میپزیم.
خلال بادام و پسته را در گلاب خیس میکنیم و همچنین زرشکها در آب خیس میکنیم و بعد از آن ۲ عدد پیاز باقی مانده را رنده میکنیم و در یک تابه به همراه مقداری روغن زیتون داخل آن ریختیم تا گرم شود تفت میدهیم تا سرخ شود.
هویجها پس از پوست گرفتن به صورت خلال های ۲ سانتی متری خرد میکنیم و در یک تابه دیگر با کمی روغن تفت میدهیم تا هویجها هم نرم شوند.
در مرحله بعد به هویجها به مقدار ۱ الی ۲ قاشق غذا خوری شکر به اضافه کمی زعفران و نصف پیمانه آب اضافه میکنیم و در تابه را میبندیم تا هویجها خوب بپزد ولی نباید له شوند و وقتی آب هویج بخار شد دوباره با همان روغنی که داخل تابه است کمی تفت میدهیم.
برای از بین بردن تلخی خلال پرتقال باید چند بار خلالها را در آب بریزیم و آب آن را خالی کنیم و بعد از آن چند بار در آب جوش بریزیم و بعد از یکی دو بار قل زدن آب جوش را خالی کنیم و در مرحله آخر ۳ تا ۴ قاشق غذاخوری شکر و کمی زعفران داخل آن بریزیم و بذاریم تا آب آن کم بشه ولی غلیظ نشود.
بعد خلالها را از آب جدا میکنیم و آب آن را کنار میذاریم تا بعدا استفاده کنیم.
در مرحله بعدی که مرغ پخته شد آن را از آب خارج میکنیم و به تکههای کوچکتر خرد میکنیم و این تکهها را به تابه پیاز رنده شده و سرخ شده اضافه میکنیم و کمی تفت میدهیم.
سپس زرشکها را هم از آب خارج میکنیم تا آب آن گرفته شود و در کنار مرغها تفت می دهیم. بعد از اضافه شدن زرشکها را مدام هم بزنید تا زرشک نسوزد.
سپس هویج و خلال پرتقال آماده شده را داخل تابه مرغها میریزیم و مخلوط میکنیم. بعد از تست کردن مواد اگر احتیاج به شیرینی بیشتری داشت به آن شکر یا همان آب شیرینی که از خلال پرتقال کنار گذاشتیم اضافه میکنیم.
در تابه را میبندیم و اجازه میدهیم همه مواد به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه در کنار هم بپزند و ترکیب بشن.
بعد از ترکیب شدن مواد خلال پسته و بادام را هم از گلاب خارج میکنیم و به بقیه مواد اضافه میکنیم تا با هم مخلوط بشن.
برنج را آبکش میکنیم و بعد از اینکه دم کشید، مواد شیرین پلو را به صورت لایه به لایه در ظرف مورد نظر به همراه برنج میکشیم.
دیدگاه
نظر بدهید