طرز تهیه سس سزار ایتالیایی به روش کافهای
آموزش سس سالاد سزار با دستور ایتالیایی و طرز تهیه سس سزار رژیمی به روش رستورانی و کافه ای و همچنین به روش رژیمی در ادامه مطلب.
در این سری آموزش سس و سالاد سایت گیلان فود رفتیم به سراغ یکی از محبوب ترین و البته گرون ترین سس های چند سال اخیر که در ایران بشدت مورد استفاده قرار میگیرد.
این لینک هارو ببینید:
قبل از شروع آموزش یه نکته مهم درباره دستور اصلی سس سالاد سزار باید بگیم اینه که ، این سس باید از سس ماهی آنچوی درش استفاده بشه اما خب دسترسی بهش سخته و روش های جایگزینش رو معرفی کردیم.
آنچوی یا آنچویز نوعی ماهی است که دارای ابعادی بسیار ریز و کوچک می باشد. یه چیز مثل ماهی کیلکا! این ماهی ها به واسطه طعم خاصش در تهیه انواع غذاها و سس های معروف همانند سس سزار و دیگر غذاها مورد استفاده قرار می گیرند.
همچنین از سس آنچوی برای درست کردن انواع پاستا و سبزیجات، غذاهای ایتالیایی و حتی تخم مرغ و تست نیز استفاد میگردد.
طرز تهیه سس سالاد سزار ایتالیایی
- نصف فنجان سس مایونز
- ۱ حبه سیر متوسط، ریز شده
- ۲ قاشق چایخوری آب لیمو
- ۱ قاشق چایخوری خردل
- نصف قاشق چایخوری سس ورچستر
- ⅛ قاشق چایخوری نمک
- ⅓ فنجان (۱ اونس) پودر پنیر پارمزان
- ۱ قاشق غذاخوری آب
- فلفل سیاه تازه آسیاب شده
در یک فنجان سس مایونز، سیر، آب لیمو، سس خردل و سس وُرچستر و نمک را با هم مخلوط کنید و انقدر هم بزنید تا بطور ترکیب شوند.
بعد پودر پنیر پارمزان و سپس آب را هم اضافه کنید و هم بزنید.
بهتره که با مقدار بیشتری فلفل سیاه این سس را مزه دار کنید. به طور کلاسیک و ایتالیایی معمولاً این سس با فلفل سیاه، طعم مناسب تری پیدا میکند.اما اگر سس با رنگ روشن تری را ترجیح میدهید، میتوانید ¼ قاشق چایخوری دیگر سس وُرچستر اضافه کنید، یا برای تیز تر شدن مزه آن میتوانید تا ۱ قاشق چایخوری آب لیمو اضافه کنید و بعد از ترکیب کردن سرو کنید. منبع
سس سالاد سازار رستورانی
مواد لازم:
- تخم مرغ ۲ عدد
- پنیر پارمسان به نقدار دلخواه
- سرکه سفید نصف استکان
- سیر دو حبه
- روغن زیتون یک استکان
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
برای سس سزار باید تخم مرغها رو به مدت دو دقیقه در آب جوش آبپز کنیم و یا به صورت بُن ماری به مدت دو دقیقه بپزیمش (تخم مرغ اصلا نباید ببنده).
در کاسه ای با همزن تخم مرغ ها و روغن زیتون و سیر که از قبل لَه کردیم رو میزنیم و پنیر رو اضافه میکنیم و به مدت سه تا چهار دقیقه میزنیم.
کمی که رنگش تغییر کرد و به سفیدی رفت، سرکه و ادویه رو اضافه میکنیم و به مدت دو تا سه دقیقه میزنیم تا به شکل سس مایونز در بیاد.
این سس حداقل به مدت یک ساعت باید در یخچال بمونه.
در این سس از آبلیمو هم میشه به جای سرکه استفاده کرد. ولی در دستور اصلیش سرکه هست.
سس سالاد سزار رژیمی
- یک حبه سیر
- سه چهارم لیوان ماست کم چرب
- آب یک لیموترش متوسط
- یک قاشق غذاخوری سرکه (بالزامیک هم گزینه خوبیه)
- دو قاشق مرباخوری سس خردل آمریکایی یا فرانسوی
- نمک و فلفل
میتونید پنیر پارمزان هم اضافه کنید که در نسخه رژیمی استفاده نمیشه.
هر قاشق غذاخوری از این سس تقریبا ۱۰ کالری داره و ۳ گرم چربی. البته با اضافه کردن پنیر پارمزان ممکنه کالریش به ۵۰ تا به ازای هر قاشق برسه.
سس سزار معمولی هر قاشق غذاخوریش ۸۰ کالری داره و ۱۸ گرم چربی.
جالبه بدونید که سس سالاد سزار یکی از گرون ترین سس های موجود در بازاره! برای مثال در محصولات مَهرام همیشه قیمت این سس چند هزار تومن بیشتر از سایر سس هاست.
آموزش سس سزار اصل
سالاد سزار ایتالیایی است یا مکزیکی؟
جالبه بدونید که دستور اصلی سالاد سزار در مکزیک اختراع شده است.
ادعای معروفی است که یک شف مکزیکی در شهر تیخوانای مکزیک به این دستور رسیده است.
دختر سراشپز کاردینی(به نام رُز) ادعا میکند که پدرش در حال آشپزی در رستورانش بوده است که مواد اولیه این سالاد را با هم ترکیب و به چنین چیزی رسیده.
البته دنبال کردن حقایق در اینجا سخت است. برخی ادعا می کنند که در واقع این سالاد کاره برادران سزار، و مخصوصاً الکس بوده است. او بعدتر رستوران های خود را در مکزیکو سیتی باز و این سالاد را عرضه میکند.
البته روایاتی دیگری هم مطرح است اما آنچه قطعی میباشد این است که سالاد سزار در شهر تیخوانا برای اولین تهیه شده است. منبع
تیخوانا یا تیهوانا (Tijuana) نام یک شهر بزرگ در مکزیک، و در مجاور با مرز آمریکا با سن دیگو در کالیفرنیا است.
دیدگاه
1 دیدگاه
چرا صحبتی از پودر تخم گشنیز در این سالاد نیست تمام طعم این سس بستگی به عطر این پودر دارد .
نظر بدهید