طرز تهیه سس مایونز با فوت و فن رزا منتظمی
۴اموزش تهیه چند مدل سس مایونز از کتاب بانو رزا منتظمی که با نکات مخصوص در ادامه میتونید بطور کامل یاد بگیرید.
در این سری از مطالب آموزش سس سایت گیلان فود میخوایم صفر تا صد طرز تهیه سس سفید مایونز رو با نکات مهم و میزان مواد لازم بهتون آموزش بدیم. خواهشا با دقت تا اخر بخونید.
اینهارو ببین:
سس مایونز یکی از معروف ترین و متداول ترین سس هاست که به مصرف اغلب سالادها و گوشت های نمک بسیار آسان است. سس مایونز خوب باید کاملا سفید و سفت و لغزان باشد و براحتی از ظرف جدا شود.
تمامی دستوراتی که در ادامه میخوانید از کتاب هنر آشپزی بانو رزا منتظمی گرفته شده است.
سس مایونز با دستور رزا منتظمی
مقدار مواد زیر برای تهیه یک پیمانه سس مایونز کافی است؛
- روغن زیتون بیبو یک پیمانه
- زرده تخم مرغ دو عدد
- سرکه ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- خردل یک قاشق مرباخوری(یا یک قاشق سوپخوری سرخالی فلفل سفید)
- نمک به مقدار کافی
زرده های تخم مرغ را در ظرف کوچک سنگینی میریزیم و ظرف را روی یخ قرار میدهیم(با این عمل مایونز بههیچوجه نمیبُرد و سس بهتری تهیه میشود) بعد کمی نمک میریزیم و تخم مرغ ها را کمی میزنیم و سپس روغن زیتون را قطره قطره داخل زرده تخم مرغ میریزیم و مرتب بهم میزنیم تا سس کاملا غلیظ شود.
بعد دو سه قطره سرکه اضافه میکنیم و باز روغن زیتون را قطره قطره داخل سس میریزیم و هروقت سس خیلی غلیظ شد چند قطره سرکه می افزاییم و این عمل را ادامه میدهیم تا روغن زیتون تمام و سس سفت و سفید و لغزان شود.
در صورتیکه مایونز برید با یک عدد زرده تخم مرغ و نصف پیمانه روغن زیتون و کمی نمک بطریق فوق مایونز تهیه میکنیم و مایونز بریده شده را کم کم داخل این مایونز میسازیم و مرتب بهم میزنیم تا مایونز آماده شود و بعد فلفل یا خردل را به آن اضافه میکنیم.
سس مایونز خامهای
این سس برای سرو در کنار گوشت های پخته شده ، مرغ و ماهی سرد مصرف میشود.
- سس مایونز یک پیمانه
- خامه ۱۵۰ گرم
- جعفری و ترخون خرد شده یک تا دو قاشق سوپخوری
خامه را در ظرفی میریزیم ، ظرف خامه را روی یخ میگذاریم. خامه را هَم میزنیم تا سفت شود و شکل بگیرد. بعد خامه را با مایونز و ترخون و جعفری مخلوط میکنیم.
سس مایونز با ژله
از این سس برای تزئین و همراهی با گوشت های سفید و سرد مصرف میشود.
- مایونز در حدود نیم لیتر یا دو پیمانه
- ژلاتین دو ورق
- آب گوشت یک پیمانه
ژلاتین را خرد و در دو سه قاشق آب جوش حل میکنیم. بعد با آب گوشت مخلوط مینماییم و میگذاریم در جای خنک مثل یخچال تا کمی بسته شود بعد با قاشق بهم میزنیم تا ژله بسته بسته و مخلوط شود.
بعد این این ژله را با سس مایونز مخلوط میکنیم و باز در جای خنک میگذاریم تا ژله و مایونز کمی بسته تر شود.
سس مایونز هنلدی
این سس یکی از خوشمزه ترین انواع سس هاست و فقط برای بهتر شدن آن کمی دقت و حوصله لازم است.
- سرکه ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
- زرده تخم مرغ ۴ عدد
- کره ۲۰۰گرم
- آب سرد یک قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار کم
سرکه را در ظرفی میریزیم و روی حرارت میگذاریم تا جوش بیاید و تبخیر شود، بطوریکه بیش از یک قاشق مرباخوری باقی نماند.
آنگاه آب سرد را داخل سرکه میریزیم و مایه را از روی حرارت برمیداریم و زرده های تخم مرغ را خوب میزنیم و با سرکه و آب مخلوط میکنیم.
سپس ظرف سرکه و تخم مرغ را در ظرف آبی قرار میدهیم و ظرف آب را روی حرارت میگذاریم و سس را بهم میزنیم تا جوش بیاید و مایه داغ شود.
بعد دویست گرم کره را هشت قسمت میکنیم و ظرف سس را از داخل آب برمیداریم و یک قطعه کره در آن می اندازیم و بهم میزنیم و قطعه ددم را می اندازیم و باز بهم میزنیم تا قطعه دوم هم آب شود.
به همین ترتیب قطعات کره را به سس اضافه میکنیم ، هر وقت دیدیم کره دیگر آب نمیشود ظرف سس را یکی دو دقیقه داخل ظرف آب که روی حرارت است قرار میدهیم تا سس کمی گرم شود.
باید دقت کرد که تا جای ممکن خارج از حرارت به سس اضافه شود؛ از همین راه کرهها را در سس میاندازیم تا کره تمام شود ، بعد در آخر کار نمک و فلفل (سفید یا خردل) را اضافه میکنیم.
سس مایونز رنگی
این چند مدل سس برای تزیین سالادها و یا در جای سس برای تزیین سفره بسیار مناسب هستش.
اگر یه سس تمام سفید میخواهید کافیه تا ۱۰۰ تا ۱۵۰ گرم مایونز را با خامه بخوبی مخلوط کنید تا سفید روشن یکدست و خوش طعم شود.
اگر رنگ صورتی دخترانه مد نظر شماست میتونید به نسبت هر لیوان مایونز ، یک قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی اضافه کنید.
اگر دنبال یه رنگ طلایی و زرد هستید کافیه تا به ازای هر لیوان مایونز ، ۲ تا ۳ قاشق مرباخوری خردل اضافه کنید.
اگر سبز زیبا هم مد نظر شماست کافیه تا به نسبت یک لیوان سس مایونز ، ۳ تا ۴ قطره رنگ سبز خوراکی و یا ۲ قاشق سوپخوری سبز معطر خرد شده ریز مثل نعناع ، ترخون یا جعفری اضافه میکنیم.
دیدگاه
نظر بدهید