برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

همه چیز درباره سس گلوریا اصل یا سس گالری سید داود!

اونهایی که علاقه زیادی به سس های تند دارند میدونند که یکه‌تاز بازار سس های تند در ایران ، سس گلوریا سید داود هستش

قبل از هر چیز “طرز تهیه سس گلوریا سبز” رو ببینید.

چرا سس گلوریا در ایران ترکوند؟!

اون چیزی که تا الان بهش رسیدیم اینه که سس گلوریا از ابتدا در کشور عربستان تولید و سپس در شهرهای حاشیه خلیج فارس پرطرفدار شده و بعد سایر شهرهای ایران رسیده.

این سس خصوصا در بوشهر و آبادان به حدی معروف است که بر روی میز هر کافه ای باید یه دونه ازش وجود داشته باشه.

علت محبوبیت گلوریا در ایران رو میشه نبود نوآوری در کارخانجات تولید سس  و علی الخصوص در سس های تند دونست که باعث شده تا این محصول در زمانی کوتاه ،بازار ایران را تسخیر کند.

از گالری سید داود تا گلوریا؟!

سس گلوریا اصل که تولید عربستان هستش متعلق به شرکت Mujaly A. Bamujally که از سال ۱۹۲۵ در حال فعالیت هستش.

مشخص نیست که سس گلوریا از چه سالی دقیقاً شروع به تولید کرده اما هرچه هست باید بدانید که محصولات دیگری مانند عسل ، انواع کنسرو ، شیر ، روغن و به نام گلوریا وجود دارد.

در واقع شرکتی که بالاتر اسم بردیم مانند یک کمپانی تولید محصولات غذایی در عربستان فعالیت دارد.

مجلی احمد بامجلی صاحب فعلی تولیدی برند گلوریا که ۱۰سال پس از تاسیس شرکت و مرگ پدرش به همراه برادرانش شروع به توسعه کردند

بر همین اساس میتوان نتیجه گرفت که سس تندی که این روزها در ایران با نام سس گالری سید داود با ظاهر مشابه گلوریا در ایران وجود دارد ، کپی از نسخه عربستانی است.

آنطور که اطلاع یافتیم از سال ۱۳۹۴(غیررسمی ۱۳۹۲) و پس از بالاگرفتن درگیری‌ها بین ایران و عربستان سعودی ، وزارت بهداشت به دلایلی که هیچگاه علتش را اعلام نکرد کلیه سس‌های گلوریا را بدون مجوز اعلام و از ورود این محصول به بازار جلوگیری میکند.

همانطور که در تصویر بالا می‌بینید این عکس در گروه های انقلابی دست به دست میشد و علت مشکل گلوریا را وجود برخی مواد نگهدارنده بسیار خطرناک شیمیایی عنوان کرده‌اند.

کمی بعد نسخه ای مشابه گلوریا در ابتدا با همان نام در ایران تولید شد و بعدتر به نام گالُری سید داود تغییر نام داد.

کارخانه تولیدی این سس اکنون در برازجان قرار دارد.

طعم گلوریا بهتره یا گالری سید داود؟

در دورانی که سس گلوریا در ایران موجود بود تقریباً همه کسایی که سس تند می‌خوردند یک بار این سس رو تست کرده بودند.

بعد از مدتی که گالُری ایرانی جایگزینش شد ما کمتر دیدیم که کسی از این سس جدید انتقاد کنه کما اینکه بدلیل تازگی و قیمت مناسب و در دسترس بودن گالُری سید داود تمجیدها از این سس بیشتر هم شد.

واقعیت هم این است که به جز کپی ظاهری این محصول ، هیچ اشکال دیگری نمیشه گرفت.

اگر حرف ما را باور ندارید بیاید باهم نگاهی بیندازیم به توئیت هایی که درباره کیفیت سس ایرانی منتشر شده است:

سس گلوریا خانگی

ترکیب خاصی نیست. گلوریا رو میشه پوره فلفل دونست که به صورت رقیق دراومده و مزه دار شده.

درهرحال خودتان هم در منزل با دیدن پست ‘ تهیه سس تند و آتشین🌶’ میتوانید طعمی اورجینال و مشابه سس سید داود بدست بیارید.

اگر هم حال و حوصله درست کردن ندارید میتونید برید بازار و سس بزرگ گلوریا یا سید داوود رو در هر رنگی با قیمت ۱۳ تا ۱۵ هزارتومن و کوچیکش رو با ۳ تا ۵ هزارتومن تهیه کنید.(قیمت ها برای سال ۹۹ هستش ، احتمالا الان که دارید میخونید خیلی گرون تر شده!)

البته بدونید که سس سبز از همه تندتره و سس قرمز از همه پرفروش تر ، سس زرد هم طعم خاص و درصد شوری متفاوت تری داره.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.38 (13 رای)