طرز تهیه سمبوسه جنوبی اصل با روش تا زدن آبادانی
اموزش تهیه سمبوسه با مواد مختلف ؛ گوشت یا مرغ – شوید و سیب زمینی و سمبوسه پنیری با خمیر یوفکا و نکات مهم و طرز پیچیدن این غذای خوشمزه در ادامه این مطلب.
در این سری از آموزش فست فود سایت گیلان فود میخوایم رازهای تهیه سمبوسه خوشمزه به روش جنوبی رو با چندتا مواد مختلف آموزش بدیم.
اینهارو ببین لطفا:
- فلافل اهوازی با نکات مهم
- سس قرمز تند با رب گوجه
- اسپرینگ رول سوخاری به روش چینی
- طرز تهیه سس گلوریا سبز خانگی
طرز تهیه سمبوسه بندری با سیب زمینی
این بهترین و اصیل ترین روش تهیه سمبوسه با مواد ساده ای هستش که در اکثر جاهای آبادان داره تهیه میشه؛
برای شروع مواد لازم زیر رو تهیه کنید:
- سیب زمینی ۳ عدد
- پیاز ۱ عدد
- نان لواش به تناسب مواد
- روغن به تناسب مواد
- زردچوبه یک قاشق چایخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- جعفری خرد شده یک قاشق غذاخوری
سیب زمینی هارو با آب و نمک و روغن آبپز میکنیم تا کامل بپزند. روغن رو برای این میریزیم چون اگر سیب زمینی تَرَک خورد ، اون آبی که داخلشه جذب سیب زمینی نشه. رعایت این موضوع باعث میشه که طعم سیب زمینی خراب نشه و مزه خود پخته شده اش رو حفظ کنه.
خب برای شروع کار تهیه سمبوسه بعد از پخت سیب زمینی، میریم سراغ درست کردن پیاز داغ.
تو یه ماهیتابه پیاز هارو میریزیم و نمک بهش میزنیم. رنگش که کمی برگشت بهش فلفل قرمز تند + زردچوبه رو اضافه میکنیم و همراه پیاز تفت میدیم تا عطر ادویه ها بپیچه و در اخر یه پیاز داغ خوشمزه داشته باشیم.
سیب زمینی رو کامل با گوشتکوب یا هر وسیله ای که داریم لِه میکنیم و پیاز داغ + جعفزی خرد شده بهش اضافه میکنیم.
این میشه مایه سمبوسه مون که حالت سنتی و ارزون این ماجراست.
حالا میریم سراغ پیچیدن سمبوسه؛
یه نون لواش نَرم رو برمیداریم(اگر نرم نبود میتونید روش کمی آب بپاشید تا بافت نون باز بشه) و به شکل مستطیل در میاریم و از موادمون به اندازهای که نون جا داره(زیاد نریزید تا خرابکاری نشه) میریزیم و مثل راهنمای تصویری پایین مرحله به مرحله میپیچیم.
در اخر کار پیچیدن، کمی از نون اضافه و باز میمونه که به حالت پاکتی به داخل نون شکلش میدیم.
بعد هم در روغن داخل که بهتره کمی عمیق باشه سمبوسه هارو دونه به دونه سرخ میکنیم و بیرون میاریم. منبع
حتما حتما حتماً بعد از خارج کردن از روغن با دستمال کاغذی یا دستمال مخصوص ، روغن سمبوسه هارو بگیرید چون اگر این کار رو نکنید بعد از گذشت کمی زمان ، سمبوسه ها حالت نافرمی در مزه در داخل دهان پیدا میکنند. فارع از اینکه برای سلامتی هم اون حجم از روغن مناسب نیست.
طرز تهیه سمبوسه پیتزایی
برای تهیه یه سمبوسه پیتزایی خوشمزه و ترد شبیه بیرون کافیه تا مواد لازم زیر رو تهیه کنید.
- سوسیس و یا ژامبون و یا ترکیب هردو
- قارچ به مقدار لازم
- فلفل دلمهای به تناسب مواد
- پنیر پیتزا به مقدار لازم
- نمک و فلفل مقدار کمی
ابتدا سوسیس(یا ژامبون) + قارچ رو قطعه قطعه میکنیم و هر کدوم رو جداگونه تفت میدیم.
حتما آب قارچ هارو بگیرید و در آخر کار خشک باشه.
بعد این مواد رو به همراه فلفل دلمهای خام و نمک و فلفل و پنیر ترکیب میکنیم و مثل دستور بالا میپیچیم.
برای نون سمبوسه میتونید از خمیر یوفکا استفاده کنید. خیلی گزینه خوبی برای سمبوسه هستش و موقع سرخ شدن کاملا تُرد و کِرانچی میشه.
البته از نون لواش مستطیلی نرم هم میتونید استفاده کنید که اموزش رول کردن یا پیچیدنش رو در تصویر مربوط به اموزش اول همین مطلب براتون قرار دادم.
سمبوسه سیب زمینی با شوید
- سیب زمینی ۴ عدد متوسط
- شوید خشک نصف پیمانه
- نمک،فلفل سیاه و قرمز
- پودرسیر، کاری،پودر پیاز به میزان دلخواه
- دلمه رنده شده یک تا دو عدد
یکی دو قاشق روغن رو توی تابه میریزیم و با ادویه کاری و پودر پیاز مزه دارش میکنیم.
در حد ده ثانیه اجازه میدیم تفت بخوره و بعد شوید و دلمه رو اضافه میکنیم و مجدداً در حد ده بیست ثانیه تفت میدیم.
سپس سیبزمینی پوره شده و بقیه ادویهها رو میریزیم داخل مواد و همه رو باهم کمی تفت میدیم و داغ میزنیم تا ادویه ها کاملا با سیب زمینی مخلوط بشن و مزه ها به خورد هَم برن.
سپس طبق اموزش اول مون، بین نان لواش میذاریم و تا میزنیم. در آخر توی روغن فراوان سرخ میکنیم.
برای تزئین این مدل از سمبوسه میتونید چند شاخته از شوید تَر(اگر دارید) در کنار دیس سرو قرار بدید.
طرز تهیه سمبوسه مرغ
۲ تا پیاز بزرگ رو تفت میدیم و نصف یه فلفل دلمهای رو خرد و به پیازها اضافه میکنیم.
سینه مرغ پخته رو به کمک همزن خرد میکنیم(یا با چنگال و هر وسیله ای که میتونید) و به مواد اضافه و خوب تفت میدیم.
ادویه ها شامل: زردچوبه ، فلفل قرمز تند ، نمک ، فلفل پاپریکا ، فلفل سیاه ، آویشن و یک قاشق رب به مواد قبلی میزنیم.
همه مواد رو تفت میدیم و کمی جعفری خرد شده میریزیم و قاطی میکنیم. شعله رو خاموش میکنیم و میریم سروقت مرحله تا کردن نون.
نان لواش رو به صورت نواری-مستطیلی برش میزنیم و از مواد مرغی داخل نان میزاریم و به صورت مثلثی میپیچیم و به مقدار دلخواه تهیهاش میکنیم.
در روغن داغ و با عمق زیاد سرخش کنید تا همه جای سمبوسه مرغ به یک اندازه برشته بشه.
میتونید مواد رو آماده کنید و فریز کنید و هر زمان که دلتون خواست از فریزر خارج کنید و به دمای محیط برسونید و ازش استفاده کنید.
البته اگر دلتون خواست میتونید به مایع سمبوسه، ۲ تا سیبزمینی پخته و رنده شده هم اضافه کنید.
سمبوسه کوچک با خمیر یوفکا
یوفکا یه مدل خمیر نازک و بسیار راحت برای درست کردن بورک و سمبوسه و پیراشکی و باقلواست که میتونید از پروتئینی ها یا سوپرمارکت ها تهیه اش کنید.
- سینه مرغ چرخ شده (خام)
- قارچ بسیار ریز خورد شده
- هویج بسیار ریز خورد شده
- نمک ، فلفل سیاه ، کاری ، پاپریکا ، کمی زیره ، کمی پودر سیر
همه مواد بالا رو باهم مخلوط میکنید.خمیر یوفکا رو اماده میکنید.
اگر خمیرها مستطیل و پهن هستن اونها رو به پهنای چهار انگشت برش میزنید. از مواد مرغ داخل خمیر میزارید و همونطور که در ویدئو پایین مشخصه خمیر رو میپیچید.
برای چسباندن خمیر از مخلوط آرد و آب استفاده کنید که وقت سرخ کردن خمیر باز نشه. مایع ارد و اب باید غلیظ باشه
سمبوسه ها رو در روغن داغ سرخ میکنید. ابتدا روغن رو داغ میکنید اما موقع پخت حرارت متوسط باشه که خوب مغز پخت بشه.
دیدگاه
نظر بدهید