طرز تهیه سیب زمینی ترشی به روش گیلانی
آموزش طرز تهیه ترشی مخلوط با سیب زمینی ترشی یا یارالمسی که میتونید ترشی مخلوط با سیب ترشی در خانه انواع ترشی درست کنید.
در این سری از آموزش ترشی سایت گیلان فود قراره صفر تا صد روش تهیه سیب زمینی ترشی با دستور گیلانی و همچنین کمی اطلاعات درباره این محصول رو داشته باشیم.
قبل شروع مطلب این هارو هم ببین:
ترشی مخلوط با سیب زمینی ترشی
این دستور از کتاب هنر آشپزی بانو رزا منتظمی گرفته شده که واقعا دقیق و درست نوشته شده.
- بادمجان ترشی بدون تخم ۲ کیلو
- خیار ریز یک کیلو
- هویج یک کیلو
- گل کلم یک عدد
- سیب زمینی ترشی نیم کیلو
- لوبیای سبز نیم کیلو
- کرفس دو عدد
- سبزی(نعناع،ترخون،جعفری،گشنیز،ریحان) نیم کیلو
- فلفل سبز نیم کیلو
بادمجان ها را کباب میکنیم و بعد پوست ان را میگیریم. بعد در اَلَک یا آبکش چوبی میچینیم و روی آن را پارچه میکشیم و شی سنگینی روی پارچه قرار میدهیم تا آب بادمجان کاملا گرفته شود.(بادمجان ها باید یک روز با این روش بمانند).
بعد بادمجان ها را بازهم یک روز روی پارچه میگذاریم بمانند تا رطوبت آنها کاملاً گرفته شود، بعد مقداری نمک روی آنها میپاشیم و آنها را ساطوری میکتیم و مقداری سرکه روی آنها میریزیم و بهم میزنیم تا مایه کمی شل شود.
سپس سبزی ها را تمیز میکنیم و میشوییم و رطوبت آنها را میگیریم و خشک میکنیم بطوریکه بههیچوجه مرطوب نباشد.
بعد از چرخ رد میکنیم و بلافاصله در سرکه میریزیم تا سیاه نشود. سپس خیار و هویج و گل کلم و لوبیای سبز(در صورت تمایل) و کرفس و سیب زمینی ترش و فلفل سبز را پوست و ریشه گرفته و ریز خرد میکنیم.
کمی نمک به آنها میپاشیم و آنها را روی پارچه ای پهن میکنیم و یک روز میگذاریم بمانند تا رطوبت آنها گرفته شود و بعد همه مواد آماده شده را با هم مخلوط میکنیم و مقداری سرکه تا حدی که ترشی زیاد شل نشود به آن اضافه میکنیم.
میتوانید کمی پودر گلپر نیز به ترشی اضافه کنید که عطر آن بیشتر میشود.
نام دیگر سیب زمینی ترشی
یه مدل کنگر فرنگی که در خارج با نام ‘کنگر فرنگی اورشلیم’ یا به انگلیسی Jerusalem artichoke میگن!
ما تو شمال ایران بهش یارالمَسی یا به زبون محاوره ترشی سیب زمینی میگیم!
نکته جالبه درباره اش اینه که چون یک ریشه خوراکی نشاسته ای است حاوی سطوح بالایی از اینولین است، یک کربوهیدرات غیرقابل هضم بسیار گازدار که توسط باکتریهای روده تخمیر می شود.! آنقدر قدرت نفخ قوی دارد که سرآشپزها و باغبانهای حرفهای به اون لقب کنگرگوزو(FartiChoke) دادهاند.
خواص سیب زمینی ترشی
سیب زمینی ترشی سرشار از آهن است که به شما انرژی می دهند.
همراه با پتاسیم و ویتامین B1 که از عضلات و اعصاب شما را تقویت می کند.
اگرچه آنها شیرین هستند، اما فیبر نشاسته ای آنها هرگونه افزایش سطح قند خون را متوقف می کند – در واقع آنها دارای شاخص گلیسمی (GI) کمتری نسبت به سیب زمینی هستند – و چاق کننده نیستند. منبع
ایا سیب زمینی ترشی را باید پوست کند؟
خیر برای استفاده در ترشی نیازی به پوست گرفتن نیست و کافیه قاچ بزنید و خرد و استفاده کنید.
سیب زمینی ترشی را چگونه استفاده کنیم؟
بیشتر برای استفاده های خاص مثل ترشی جات استفاده میشه اما در خارج از کشور چند مدل خوراکی رژیمی مخصوص گیاهخواران از آن استفاده میکنند.
دیدگاه
نظر بدهید