طرز تهیه سیرابی و گرفتن بوی سیرابی هنگام پخت
نکات تهیه سیرابی همراه با نکات گرفتن بوی سیرابی هنگام پخت و زمان پخت سیرابی در قابلمه با نخود چقدر هست؟
مضرات و کالری سیرابی
سیرابی اثر درمانی خاصی ندارد بلکه به عنوان یک ماده غذایی گوشتی، میتواند در سلامت بدن، تنظیم متابولیسم و تقویت سیستم ایمنی تاثیر بگذارد زیرا بدن در صورت دریافت به اندازه و صحیح مواد غذایی میتواند بهتر روی پا بایستد.
میتوان سیرابی را در یک وعده غذایی به جای گوشت جایگزین کرد اما این ماده غذایی به اندازه گوشت برای بدن مفید نخواهد بود.
میزان پروتئین قابل جذب در گوشتهای معمولی ۱۸ الی ۲۰ درصد است اما در سیرابی کمتر بوده و در هر ۱۰۰ گرم از آن فقط هشت الی ۱۲ درصد پروتئین یافت میشود.
میزان چربی اشباع سیرابی نیز پایین است و این ماده غذایی ترکیب چربی خوبی دارد که باعث میشود میزان دریافت چربی بدن کاهش یابد.
از لحاظ کالری نیز میتوان گفت که در هر ۱۰۰ گرم گوشت معمولی کم چرب حدود ۲۳۰ کیلوکالری انرژی وجود دارد اما سیرابی با داشتن تنها ۸۵ کیلوکالری در هر ۱۰۰ گرم، کالری پایینی دارد و جزو غذاهای کم کالری محسوب میشود.
سیرابی یک ماده غذایی حساس است و حتما باید مسائل بهداشتی کاملا رعایت شود وگرنه موجب ایجاد آلودگی و مسمومیت در بدن میشود؛ اگر محل نگه داری سیرابی چندان مناسب نباشد و مراحل تمیز کردن آن خوب انجام نگیرد در صورت مصرف، باعث ایجاد مشکل و اختلال در بدن خواهد شد.
دستور تهیه سیرابی تهرونی
سیرابی یه غذایی هست که آقایون برای خوردنش بیشتر تمایل دارند.
خب برای شروع سیرابی هارو باید بخوبی بشورید تا رنگ شکمبه داخل گوسفند روی سیرابی دیده نشه.
حتماً و حتماً خودتون رو سیرابی رو در خونه بشورید و به جایی که ازش خریدین اکتفا نکنید.
یک مقدار سرکه بهش اضافه کنید تا به مدت ده دقیقه بمونه و ضدعفونی بشه.
حالا سیرابی رو با چاقو آشپزخونه به چند تیکه بزرگ ببُرید و بقیه اش رو در زمان پخت میبُریم.
و بعد با آب سرد آبکشی کنید.
سیرابی هارو با آب جوش بریزید تو یه قابلمه تا به مدت ۵ دقیقه بجوشه.
زمانیکه روی قابلمه کَف به وجود اومد ، برش دارید و ببرید توی سینک و سیرابی هارو توی آبکش بریزید و بشورید.
قابلمه خالی رو تو همین مرحله بشورید و سیرابی هارو دوباره زیر آب سرد شستشو کنید تا احیاناً اگر میکروبی چیزی مونده باشه تو همین مرحله از بین بره.
حالا برید سراغ گاز و سیرابی هارو بریزید تو قابلمه و داخلش مقداری فلفل سیاه و مقدار بسیارکمی زردچوبه (برای گرفتن بوی زُهم یا بد سیرابی) و مقداری پیاز خلالی و دو حبه سیر کوچک و در نهایت یه پارچ آب جوش خالی کنید.
میزاریم سیرابی ها برای مدت ۱ تا ۲ ساعت با حرارت ملایم روی گاز بمونه تا بخوبی بپزه و نرم و لطیف بشه.
یادتون باشه که در ده دقیقه اخر پخت بهش نمک اضافه کنید.
بعد پخت ، آب سیرابی رو در یک کاسه از صافی رد میکنیم (قبلش سیرابی هارو از قابلمه خارج کنید) تا آب صاف و یکدست داشته باشیم.
حالا در این مرحله سیرابی رو با قیچی به لقمه های کوچیک خُرد کنید تا موقع سرو خوردنش راحت باشه.
سیرابی هارو بریزید تو اون آبی که از صافی رد کردیم و بیارید روی سفره.
همراه این غذا برای چاشنی میتونید از آبلیمو یا حتی سرکه استفاده کنید. منبع
طرز تهیه سیرابی با نخود
ابتدا پُرزای سیرابی رو میگیریم و بعد به تکه های نسبتأ بزرگی برش میزنیم و با پیاز و نمک و یکم زردچوبه میپزیم.
بعد از پخته شدن سیرابی، نخود و گندمی که از قبل خیس خورده و پخته شده رو بهش اضافه میکنیم تا با هم بپزه و جا بیاُفته.
در آخر و به هنگام سرو نعنا روش می ریزم و با آبلیمو یا سرکه نوش جان می کنیم.
ابتدا سیرابی رو درشت خورد میکنیم و بعد از پخت کامل و به هنگام مخلوط کردن با نخود و گندم کمی ریزترش میکنیم تا برای خوردن اذیت نشیم.
خوراک سیرابی یک غذای سنتی و مفیده خصوصا برای کسایی که فقر آهن دارن و درمان معده ست.
دیدگاه
4 دیدگاه
سلام سیرابی دوساعته میپزه یعنی؟ من شب تا صبح میزارم البته تو قابلمه
سلام
منظور از دو ساعت پخت در زودپز بوده.
۲۴ ساعت بگذار روی گاز تا خوب بپزه.
با دو سه ساعت این غذا پخته نمی شود
اون تکه سیاه رنگ توی سیرابی چیست
نظر بدهید