سیرقلیه شمالی به روش مامانهای گیلانی + فیلم اموزش
سیرقلیه یکی از غذاهای کمترشناخته شده اما معروف در استان گیلان است.
این خورشت رو به اشکال مختلفی درست میکنند اما ما تو این مطلب این غذا رو از زبان یک مادر گیلانی براتون شرح میدیم:
مواد این خورشت اصیل گیلکی رو مرغابی یا مرغ یا قرقاول، برگ سیر، تخم مرغ، لپه، آب نارنج یا آبلیمو و نمک و فلفل تشکیل میده.
دقت کنید که در این خورشت برگ سیر تازه مصرف میشود که نکته کلیدی این غذا میباشد.
روش طبخ سیرقلیه
مرغ با یه حبه سیر و یه قاشق شوید خشک و یکی دوقاشق لپه خیس شده(میتونید لپه هم نریزید) و نمک و زردچوبه میزارم تاخوب بپزه.
برگ سیر رو خورد میکنیم و با کمی روغن و زردچوبه و نمک سرخ میکنیم و در ماهیتابه رو هم میبندیم تاهم بپزه هم سرخ بشه.
بعداز اون بهش تخم مرغ میزنیم و میریزیم توی مرغی که درحال پختن هستش.
آخرای پخت بهش فلفل سیاه اضافی میکنیم تا جا بی اُفته.
[evp_embed_video url=”https://www.gilan-food.ir/wp-content/uploads/2019/04/%D8%B3%DB%8C%D8%B1%D9%82%D9%84%DB%8C%D9%87-%DA%AF%DB%8C%D9%84%D8%A7%D9%86.mp4″]
البته این خورشت لُعاب نداره و زیاد جا نمیافته ولی یادتون باشه که بهتره کم آب درست بشه.
دقت کنید که این غذا تو گیلان به سیرچغرتمه یا سیرچخَرتَمه هم میشناسنش
دیدگاه
نظر بدهید