برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه شامی لپه رزا منتظمی و شامی پوک گیلانی

فوت و فن تهیه شامی لپه خوشمزه با دستور کتاب هنر آشپزی رزا منتظمی و فیلم آموزش غذای شامی پوک گیلانی با نکات سرو و تزئین این کوکو جدید و لذیذ

این شامی بسیار لذیذ و خوشمزه اش و اگر تا حالا امتحانش نکردید، پیشنهاد میکنم حتما امتحان کنید.

ببینید: معرفی کوکو و شامی جدید برای افطار ماه رمضان

شامی لپه با دستور رزا منتظمی

  • لپه پاک کرده نیم کیلو
  • تخم مرغ ۵ عدد
  • زعفران سابیده شده یک قاشق چایخوری
  • جوش شیرین یک قاشق مربا خوری
  • پیاز ۱ تا ۲ عدد
  • نمک و فلفل به مقدار کافی

گوشت را تکه تکه میکنیم و می‌شوییم و بعد میاز را خرد میکنیم و گوشت و پیاز را بدون آب در ظرفی میریزیم و حرارت ملایم میگذاریم تا آب گوشت کشیده و پیاز نرم شود.

سپس لپه را به دقت میشوییم و با کمی نمک و مقداری آب میگذاریم کاملا بپزد بطوریکه بعد از پختن آب نداشته باشد.

گوشت را یکبار چرخ کرده سپس گوشت و لپه را مخلوط میکنیم و مخلوط را باهم چرخ میکنیم.

تخم مرغ ها را در ظرفی میشکنیم و کمی جوش شیرین را در یکی دو قاشق آب سرد حل میکنیم و داخل تخم مرغ میریزیم.

بعد زعفران سابیده را در یکی دو قاشق آبجوش حل می‌کنیم و با کمی نمک و فلفل در تخم مرغ می‌ریزیم و مایه گوشت و لپه را که کاملا سرد شده داخل مایه تخم مرغ می‌ریزیم.

بعد خوب تمام مواد را باهم مخلوط میکنیم و مالش میدهیم.

سپس مقدار زیادی روغن در ماهیتابه میریزیم و روی گاز میذاریم تا داغ بشه.

بعد روی یک نعلبکی را پارچه نازکی میکشیم و تَه پارچه را در دست جمع میکنیم و دست را کمی مرطوب میکنیم و از مایه گلوله هایی به قدر یک نارنگی برمیداریم و روی پارچه که به نعلبکی کشیده ایم بثورت دایره باز می کنیم بطوریکع اطراف دایره از وسط آن کمی نازکتر باشد و با انگشت وسط شامی را سوراخ میکنیم.

بعد آنرا بدست دیگر برمیگردانیم و با احتیاط در روغن کاملا داغ می اندازیم و روغن باید روی شامی لپه را کاملا بپوشاند و بدون آنکه دست بزنیم میگذاریم یک طرف شامی کاملا برشته شود.

بعد با کفگیر آن را برمیگردانیم تا طرف دیگر ان سرخ شود و بعد آن را در صافی میگذاریم تا روغن زیادی آن گرفته شود و بهمین ترتیب تمام شامی لپه را سرخ میکنیم.

معرفی کوکو و شامی جدید برای افطار ماه رمضان

دقت کنید که با این مقدار مواد معمولا ۱۵ عدد شامی تهیه میشود.

شامی لپه را در یک دیس میچینیم و فاصله بین شامی ها را با یک حلقه لیموترش و یک برگ جعفری می‌گذاریم و اطراف آن را با جعفری و حلقه های گوجه فرنگی یا تربچه تزئین میکنیم./برگرفته از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی

فوت و فن تهیه شامی لپه

ممکن است شامی لپه در روغن وا برد که در این صورت یک تخم مرغ به مایه اضافه میکنیم.

ممکن است شامی لپه به خوبی پف نکنید که بهتر است کمی جوش شیرین در آب سرد حل کنید و به به مایه اضافه کنید.

احتمال دارد که شامی لپه در اواخر طبخ کف کند و سر برود که در این صورت روغن شامی را باید عوض کرد.

اگر مایه کمی شل شود یکی دو قاشق آرد نخودچی به مایه اضافه میکنیم.

ببینید: طرز تهیه شامی ماسوله ای

طرز تهیه شامی پوک گیلانی

گیلانی ها از قدیم تا امروز قبل از ماه رمضان مواد شامی پوک رشتی رو آماده میکنن، فریز میکنن و هر شب سر سفره هاشون ازش استفاده میکنند.

برای شروع مواد ساده و دردسترس زیر رو تهیه کنید؛

  • لپه ۱۰۰ گرم
  • گوشت گوساله ۱۰۰ گرم
  • تخم مرغ یک عدد
  • پیاز یک عدد کوچک
  • نمک و فلفل و زردچوبه

لپه رو ابتدا از شب قبل بخیسونید سپس به همراه یک لیوان آب و نصف پیاز بپزید تا بپزه و آبش کشیده شه.

گوشت رو هم به همراه یک و نیم لیوان آب و نصف دیگر پیاز و نصف قاشق چای خوری زردچوبه بپزید.

سپس جفتشون رو چرخ کنید.

گوشت رو خیلی چرخ نکنید تا پوره نشه اما لپه رو خوب له کنید.

اون یدونه پیاز رو هم همراه با این مواد چرخ کنید.

سپس مواد چرخ شده رو خوب با دست مخلوط کنید بهش نمک و فلفل بزنید و با یک عدد تخم مرغ هم بزنید.

سپس به شکل شامی درش بیارید و تو روغن داغ با حرارت متوسط سرخش کنید.

حرارت اولش زیاد باشه بعد که شامی هارو چیدید متوسط باشه.

بعد حرارت رو کم نکنید چون شامی بوی روغن میگیره.

شامی آماده است و میتونید روی چند تا دستمال بزارید تا روغنش گرفته شه.

بعضی ها میزارین شامی پوک چند سال استراحت بکنه بعد سرخ شدن تا طعمش جا بی افته و بعد سرو کنند.

شامی پوک رو میتونید در مقدار زیاد درست کنید و بسته بندی کنید و بذارید فریزر!

برای مواقع اضطراری یه بسته از فریزر خارج کنید و طبق دستور فقط بهش تخم مرغ اضافه کنید و در عرض یک ربع یه شام خوشمزه آماده کنید!

فیلم طرز تهیه شامی پوک رشتی

شامی ماسوله ای ، غذایی که گیلانی‌ها به کسی یاد نمیدن! + فیلم

دریافت ویدیو