طرز تهیه شامی ساده و شامی کباب شمالی
شامی در گیلان انواع و اقسام لذیذی داره که توریست های شمالی میدونن چه طعم خاصی با سفارش این غذا در انتظارشونه.
فرق کتلت با شامی چیه؟
قبل شروع اموزش بابد بگم که فرق بین کتلت و شامی از نظر ما گیلانی ها در میزان استفاده از گوشت هستش.
به این صورت که درصد گوشت شامی در گیلان حدود ۹۰درصد موادمون رو تشکیل میده، این در حالیه که برای درست کردن کتلت یه چیزی نزدیک به ۵۰ درصد موادمون از گوشت استفاده شده و بیشتر سیب زمینی بکار رفته.
اگر نمیدونید برای درست کردن شامی چه گوشتی باید بخرید، این مطلب رو ببینید:
شامی ساده رو اول یاد بگیر
h_mohadeseh که یه دختر رشتی هست درباره اموزش شامی ماسوله نوشت:
- گوشت گاو چرخ شده نیم کیلو
- پیاز رنده درشت شده دو عدد متوسط
- تخم مرغ چهار یا پنج عدد
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- دمبه یه تکه برای روغن
در ابتدا گوشت و پیاز رو باهم خوب ورز میدیم و با نمک و فلفل سیاه فراوان خوب که ترکیب شد تخم مرغ هارو اضافه میکنیم.
موادمون رو که بخوبی ترکیب میکنیم برای مرحله بعد یک قاشق روغن رو در ماهیتابهای که بهتره از جنس مس باشه میریزیم.
بعد دُمبه رو توش تفت میدیم تا روغن پس بده و بعد با یه قاشق بزرگ توی ماهیتابه شامی هارو میزاریم.
مواد شامی رو نباید پخش کنیم. باید همونجور قُلُمبه بمونه تا خوب گرد و پف کرده باشه. نیازی هم نیست زیاد بین شامی ها موقع سرخ کردن فاصله بذارید.
شعله گاز برای سرخ شدن شامی ها باید رو حالت کم باشه تا به مرور مغزپخت بشه.
دقتکنید که اصلا رنگ شامی در این روش نباید تیره بشه.
کمی که پخت برمیگردونیم و سرشو میذاریم تا با بخار خودش و دُمبه توی ماهیتابه آماده بشه.
تصویر بالا بهتون کمک میکنه تا تصور بهتری از زمان اماده شدنش داشته باشید.
تصویر بالا شامی رشتی یا شامی پوک هستش که دستور پختشو از اینجا میتونید ببینید
شامی کباب شمالی چیست؟!
شامی های مختلفی در گیلان مثل شامی رشتی یا شامی رودباری و حتی شامی ماسوله داریم اما شامی کباب شمالی رو هرچقدر جستجو کردیم نتونستیم دستوری براش پیدا کنیم.
ظاهراً چنین غذای مشخصی در گیلان وجود نداره اما درهرحال ما روش پخت یه مدل شامی کباب رو بهتون اموزش میدیم.
جالبه بدونید که شامی کباب رو در بعضی شهرهای ایران با رب انار سرو میکنند.
- گوشت چرخ کرده ۳۰۰ گرم
- سیب زمینی متوسط ۲ عدد
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- آرد نخودچی ۲ قاشق غذاخوری
- تخم مرغ ۱ عدد
- گوجه فرنگی ۴ عدد
- روغن مایه به اندازه کافی
- نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به اندازه کافی
اول سیب زمینی ها را با رنده ریز رنده کنید و در یک کاسه مناسب بریزید.
در ادامه پیاز را پوست بگیرید و با رنده ریز رنده کنید ، سپس به کاسه حاوی سیب زمینی اضافه کنید. گوشت چرخ کرده را در مرحله بعد به کاسه اضافه کنید.
مواد را مانند مایه کباب کوبیده کمی مخلوط کنید تا یکدست شوند سپس آرد نخودچی(یا آردسوخاری) را به همراه مقداری نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید و مجددا مواد را به مدت دو دقیقه ورز دهید تا کاملا یکدست و منسجم شوند.
اضافه کردن تخم مرغ به مواد اولیه اجباری نیست ، در صورتی که متوجه شدید مایه شامی کباب شما چسبندگی ندارد بهتر است یک تخم مرغ به آن اضافه کنید تا در زمان سرخ کردن ، کتلت ها از هم باز نشوند.
اگر برای درست کردن شامی کباب عجله ندارید یک نایلون روی درب کاسه بکشید و آنرا به مدت یک تا دو ساعت در یخچال قرار دهید تا خوب استراحت کند.
برای سرخ کردن شامی ها یک تابه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخل آن بریزید.
پس از اینکه روغن داغ شد مقداری از مایه کتلت را با دست بردارید و مانند کوکو سیب زمینی شکل دهید سپس با انگشت وسط آن را سوراخ کنید و در تابه بیندازید.
پس از اینکه یک سمت کتلت ها سرخ شد آنها را برگردانید تا سمت دیگرشان نیز سرخ شود. پس از آماده شدن کتلت ها گوجه فرنگی ها را هم از وسط نصف کنید و در روغن سرخ کنید همراه برنج یا نان سرو کنید.
برای سس انار کافیه تا چند تا گردو و یه حبه کوچیک سیر رو رنده کنید و با نمک و فلفل با رب انار ملس مخلوط کنید و براب چند ثانیه تفت بدید. اگر رب انار خیلی سفت بود با کمی آب اون رو شل کنید.
دیدگاه
نظر بدهید