لیست غذای شب عید برای مشکل شام عید نوروز
فهرستی از لذیذترین و خوش طعم ترین غذاها برای شام عید نوروز برای شما عزیزان تهیه کردیم، شما میتونید بدون نگرانی از اینکه شام عید چی درست کنید، ۱۲ تا از غذاهای مجلسی و خوش طعم را انتخاب کنید و با تهیه این غذاها در کنار عزیزانتون از دورهمی های عید لذت ببرید.
در این سری از لیست غذا سایت گیلان فود بریم که ذاشته باشیم ببینیم برای شام عید نوروز چی باید آماده کنیم؟!
این لیست هارو ببین:
- پنج لیست غذا برای ناهار!
- طرز تهیه ۱۰ سالاد ایرانی مجلسی
- چهار لیست غذا شام
- برای جشن تولد چی درست کنم
- ده مدل غذای شب یلدا برای شام ایرانی
برای اطلاع از طرز تهیه و اسامی غذاها، حتما تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
ران بوقلمون
ران بوقلمون یکی از غذاهای اعیونیه که برای شام عید بسیار مناسب است.
مواد لازم:
- ران بوقلمون ۱عدد
- ذرت ۲ عدد
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- ادویه جات (پودر سیر، زنجبیل، فلفل، زرد چوبه) به مقدار لازم
- آلو خشک
- زعفران دم کرده غلیظ ۲ ق غ
- هویج ۳ عدد متوسط
برای شروع در ابتدا، روی ران بوقلمون چندتا برش بزنید و بعدش ادویه جات رو بهش اضافه کنید و مزه دارش کنید.
پیازتون رو رنده کنید و تفت بدید و بعدش ران بوقلمون رو داخل پیاز تفت بدید و بعدش ذرت و هویج را به چند تیکه تقسیم کنید و به محتوای داخل ظرف اضافه کنید و بعدش آب به مقدار لازم بریزید تا بپزه بعد از یک ساعت بهش زعفران دم کرده غلیظ و آلو خشک و نمک رو اضافه کنید.
در مرحله آخر به مدت دوساعت با حرارت کم بذارید حسابی مغز پخت بشه و چون نسبت به مرغ زمان بیشتری برای پخت میخاد.
سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای اصیل ایرانی که مخصوص شب عید هست، همراه ما باشید تا با طرز تهیه این غذای اصیل و خوشمزه آشنا بشیم.
در فایل صوتی بالا از پادکست “زرشک و باقی غذایا” مادر و پدر گوینده این پادکست که با دلتنگی و عشق و علاقه برایمان سبزی پلو با ماهی شب عید را می پزند و آرزو می کنند همه هر جا که هستند سال خوبی داشته باشند.
مواد لازم برای ۴ نفر
- ماهی آزاد پرورشی : ۱ عدد بزرگ
- برنج : ۳ پیمانه
- سبزی پلو : ۱ کیلو
- اسفناج : ۲ دسته کوچک
- سیر تازه : ۵ عدد
- سیر خشک : ۶ حبه
- زعفران دم کرده غلیظ : ۱ ق غ
- پیاز ۲ عدد بزرگ خرد شده
- نمک، کنجد به مقدار لازم
ماهی رو تمیز و پوستش رو جدا میکنیم و اگر زیر شکم ماهی چربی داره اونو حتما جدا کنید و سپس تیکه تیکه کنید.
تیکههای ماهی رو با نمک و زعفران دم کرده به خوبی ترکیب میکنیم، پیازهای خرد شده رو هم بهش اضافه میکنیم و در ظرف رو میبندیم، بذارید ۵ الی شش ساعت تو یخچال بمونه تا مزه بگیره و بعدش میریم سراغ برنج.
برنج رو میجوشونیم و آبکش میکنیم، برای درست کردن ته دیگ برنج هم کافیه تَه قابلمه رو کمی کنجد بریزیم و روی اون رو با اسفناج پر کنیم و به صورت لایه لایه برنج و سبزی پلو و دوباره اسفناج رو اضافه میکنیم و در آخر سیر تازه و دوباره برنج و سبزی و کمی زعفران روش میریزیم و بعد برنج رو دم میدیم.
روغن رو حسابی داغ کنید و تیکههای ماهی رو اضافه کنید تا برشته و سرخ بشه.
اگر نیاز به کمک و راهنمایی برای درست کردن ماهی دارید مطلب “چگونه ماهی را سرخ کنیم که نچسبد؟” را ببینید.
باقالی پلو
باقالی پلو یکی از غذاهای لذیذ شب عید هست که میتونید در کنار ماهی، مرغ یا ماهیچه با سیر ماست نوش جان کنید .
- باقالی پخته شده : ۳ لیوان
- برنج : ۳ پیمانه
- شوید خشک یا تر : به مقدار لازم
- آب گوشت یا مرغ : ۲ پیمانه
- نمک به مقدار لازم
- روغن حیوانی یا جامد : ۲ ق غ
- روغن مایع : ۲ ق غ
اول از همه پوست سبز باقالی رو میگیریم و بعد آبپزش میکنیم، برنج رو یک ساعت خیس میکنیم و بعدش تو ظرف میریزیم.
آب مرغ و بعدش دو پیمانه آب بهش اضافه میکنیم بعد شوید، نمک و روغن حیوانی یا جامد یا مایع رو هم میریزیم تو قابلمه و بعد درشو میبندیم تا جوش بیاد وقتی جوش اومد بعد باقالی رو اضافه میکنیم. زیرشو کم میکنیم و دمکنی رو میذارم، تا یکساعت دم بکشه
سالاد زیتون
این سالاد خوشمزه واقعا برای شام عید ضروری هست و میتونه رنگ متفاوتی به سفره سال نو بده.
- زیتون سبز خرد شده یک کاسه
- گوجه خشک ۴ تا ۵ عدد
- پیازچه ۲ دسته
- جعفری
- نعناع
- گردو یک پیاله کوچک
- روغن زیتون نصف استکان
- سس انار ۲ قاشق غذاخوری
- پول بیبَر ۱ قاشق مرباخوری
- آویشن ۱ قاشق چایخوری
- لیمو ترش نصف یک عدد
ابتدا گوجههای خشک رو در آب گرم خیس میکنیم و منتظر میمونیم تا آب سرد بشه و بعدش نوبت گردوهاس که خیسش میکنیم و بعدش روی دستمال قرار میدیم، تا آبش کشیده بشه سپس گوجه ها و گردو هارو ریز خردش میکنیم.
بعد سبزیجات رو هم همینطور ریز خرد میکنیم، و سبزیجات خرد شده رو با بقیه مواد رو داخل ظرف میریزیم و مخلوط میکنیم، روغن زیتون، سس انار، پولبیبَر(ادویه فلفل قرمز ساطوری شده ترکی)، آویشن، آب و لیموترش رو اضافه میکنیم تا مزه ها باهم ترکیب بشه و بعدش آماده نوش جانشدن است.
رشته پلو با مرغ
رشته پلو با مرغ یکی از غذاهای اصیل و سنتی ایرانی هست که طبع نسبتا گرمی داره و همراه با ماهی، گوشت گوسفند، گوشت قلقلی تهیه میشه، این غذای خوشمزه رو حتما درست کنید.
- ۲ پیمانه برنج
- ۲۰۰ گرم رشته پلویی
- ۲ عدد سینه مرغ
- ۸۰ گرم کشمش پلویی
- ۳۰ گرم کره
- ۲ ق غ پیاز داغ
- زعفران دم کرده به مقدار لازم
- پودر دارچین به مقدار لازم
- نمک، فلفل و زرچوبه و زیره به مقدار لازم
اول از همه مرغ رو با کمی پیاز و آب و زرد چوبه و نمک آبپز میکنیم و بعد از پختن مرغ هارو ریش ریش میکنیم و با دارچین و زعفرون دم کرده و کمی کره یا روغن حیوانی تفتش میدیم، بعد از آن پیاز داغ رو جدا درست و زعفرونیش میکنیم و بعد از اون سراغ کشمش ها میریم و با کره تفت میدیم.
برنج رو آبکش یا به صورت کتهای دم میکنیم. رشته پلویی رو ۳ الی ۲ دقیقه آخر برای آبکش کردن یا قبل از این که آب کته خشک بشه برای حالت کته ای اضافه میکنیم، زیره و ادویه پلویی رو هم بین پلو قبل از دم کشیدن میریزیم.
ماهی شکم پر
این غذا هم مخصوص شب عید هست و طعمش عالی هست کمی تهیه اش نیاز به تخصص داره و با چند بار درست کردن کامل دستتون میاد.
- ماهی سفید آزاد ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- سیر ۱ حبه
- گردوی خرد شده ۴ ق
- گشنیز، شوید، جعفری، از هر کدوم ۲ ق غ و مقداری شنبلیله
- زرشک و ناردون
- رب انار، رب گوجه و رب ازگیل و رب نارنج از هرکدوم ۱ ق
- آلوچه
- نمک و فلفل
بعد از پاک کردن ماهی، حسابی با آب سرد بشورینش و یک پیاز رو خرد کنید و به داخل شکم و خارج آن کمی آبلیمو، نمک فلفل، آویشن، تخم گشنیز و زرد چوبه اضافه کنید و حدود ۴ ساعت بذارید استراحت کنه.
مواد برای داخل شکم ماهی
پیاز و سیر رو نگینی خرد کنید و با کمی روغن و رب ها تفت بدید و بعدش سبزی ها رو بهش اضافه کنید.
حالا نوبت گردوها و آلوچه و نار دون و زرشک که به مواد درحال تفت، اضافه کنیم و بعد از تفت خوردن مواد رو کنار بذارید تا یکم سرد بشن.
کف ظرف فر رو چرب کنید و بعدش ۲ عدد پیاز روحلقه حلقه کنید و کف فر بچینید و بعدش ماهی رو از داخل مواد خارجش کنید و داخل شکمش رو با موادی که تفت دادین پر کنید.
شکم ماهی رو میتونید با خلال دندون یا نخ و سوزن خیلی تمیز بدوزید.
یه پیاز دیگه رو حلقه کنید و ماهی رو روی پیازها داخل ظرف بذارید به طوریکه ماهی به کف ظرف نخوره و بعدش یک لیوان آب یا میتونید آب موادی که باهاش ماهی رو مزه دار کردین رو کف ظرف بریزید.
در مرحله بعدی روی ظرف رو با فویل بپوشونید و به مدت ۴۵ دقیقه داخل فر با دمای ۲۰۰ درجه بذارید بپزه.
۱۰ دقیقه بعدشم گریل رو روشن کنید تا رنگ ماهی طلایی بشه. شما میتونید همراه با سبزی پلو یا چلو ساده نوش جون کنید.
آش ابودردا
یکی از غذاهای اصیل و باستانی ایران این آش خوشمزه هست. مواد لازم برای ۴ نفر:
- عدس : ۴/۱ پیمانه
- ماش یا نخود سیاه : ۲/۱ پیمانه
- بلغور : ۳/۱ پیمانه
- برنج : ۲ قاشق سوپخوری
- نمک یا فلفل سیاه یا تند : به مقدار لازم
- زردچوبه وگلپر : ۱ ق غ
- روغن مایع : به مقدار لازم
- پیاز داغ : ۳/۱ پیمانه
- سیر داغ ۲ : قاشق سوپخوری
- اسفناج خرد شده : ۵۰۰ گرم
- آلوچه جنگلی : ۲۰۰ گرم (میتونید از آلو بخارا هم استفاده کنید به مقدار ۱۰۰ گرم)
- رشته آش : ۵۰ گرم
عدس و ماش رو یک روز قبل و بلغور و برنج رو ۱۲ ساعت قبل در ظرفهای جدا خیس میکنیم در آب برنج کمی نمک بریزید.
بلغور را با یک کاسه آب جوش روی حرارت زیاد قرار میدیم و و وقتی جوشید حرارت رو کم میکنیم و در قابلمه رو میذاریم.
در وسطای پخت، عدس و برنج و ماش رو اضافه و مقداری آبجوش میریزیم که نیازی به آب تا آخر پخت نباشه و در مرحله بعدی زردچوبه رو با مقداری روغن تفت میدیم و گلپر و نصفه پیاز داغ، نمک، سیر داغ و فلفل رو به قابلمهمون اضافه میکنیم تا مواد نیم پخت بشه.
بعدش اسفناج رو اضافه میکنیم و بعد از نیم ساعت آلوچه و رشته رو هم اضافه کنید.
در آخر در ظرف رو ببندید تا آش جا بیوفته موقع سرو با پیاز داغ و دونه انار میتونید تزیین کنید و نوش جان کنید.
آبگوشت و کوفته
اگه خیلی اهل غذاهای برنجی نیستین پس حتما این غذای خوشمزه و مجلسی رو درست کنید.
- گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
- پیاز ۲ عدد یکی رنده شده و یکی خرد شده
- ادویهها : نمک، زرد چوبه و فلفل
- رب گوجه ۱ ق غ
- ترخون یا تلخون
- آرد نخودچی : یک قاشق غذا خوری سرپر
- آبلیمو
- سیب زمینی ۱ عدد
گوشت و پیاز رنده شده رو با ادویهها ترکیب کنید و مقداری آرد نخودچی بزنید و ورز بدین تا کامل چسبنده بشه و بعدش به صورت توپ کوچیک با دستاتون بهش شکل بدین و ۳۰ دقیقه داخل یخچال بذارید.
سپس پیاز خرد شده رو با رب گوجه تفت بدین و بعدش یه مقدار آب بریزید تا جوش بیاد وقتی جوش اومد سیب زمینی رو به تیکههای بزرگ ببرید و به همراه گوشتها که نیم ساعت داخل یخچال بودن بریزید داخل قابلمه تا بپزن.
برای این که آبگوشت لعاب بندازه یه تیکه سیب زمینی و کوفته رو از داخل قابلمه بردارین و له کنید و دوباره داخل قابلمه بریزید.
در آخر کار کمی ترخون و آبلیمو برای چاشنی اضافه کنید و بزارید جا بیوفته.
کوکوسبزی
این غذای خوشمزه یکی از سبک ترین گزینه ها برای شام عید هست و به راحتی نیز تهیه میشه.
- تخم مرغ ۲ عدد
- سبزی کوکویی ۳۰۰ گرم
- ۳ حبه سیر
- نمک و فلفل به مقدار لازم
سبزی کوکویی رو ریز و سیر رو رنده میکنید و تخم مرغها و نمک و فلفل رو اضافه و به خوبی مخلوط میکنید.
در تابه روغن بریزید، صبر کنید خیلی داغ بشه و مواد رو کف تابه پخش کنید و حرارت رو کم کنید تا خودش رو بگیره وقتی مواد سرخ شد، برش بزنید و برگردونید تا هر دو طرف کوکو سبزی کامل بپزه.
میگو پلو مدرن
این مدل از میگو پلو یکی از جالب ترین غذاهاست پس اگر علاقه به غذاهای دریایی دارید ازین پیشنهاد غافل نشید.
- میگوخام : ۲۰۰ گرم
- برنج : دو پیمانه
- پیاز داغ : ۶ قاشق
- سبزی گشنیز ۲۰۰ گرم و شنبلیله مقدارش اینجوریه که ۵ تا گشنیز ۱ دونه شنبلیله
- کشمش پلویی : یک فنجان
- سیر : دو حبه
- ادویه : نمک، زرد چوبه، گراماسالا، پودر زنجبیل
- زعفران به میزان لازم
برنج رو با زرد چوبه و نمک خیس کنید و بعدش بپزید و آبکشی کنید.
گشنیز و شنبلیله رو یکم سرخ کنید و بعدش سیر رنده شده، نمک، کشمش پلویی و پیاز داغ رو اضافه کنید تا سرخ بشه و در آخر با برنج دم بدید.
میگوها رو رگ گیری کنید و داخل سرکه به مدت ۳۰ دقیقه بذارید.
میگوها رو از سرکه خارج و با زعفران و ادویهها و پیاز داغ به مدت سه دقیقه سرخ میکنیم و با برنج سرو میکنیم.
سالاد سیب زمینی خامهای
- سیب زمینی ۴ عدد
- خامه ۲ قاشق غذاخوری
- شوید تازه ۲ قاشق غذاخوری
- آب لیموترش ۲ قاشق غذاخوری
- سس مایونز ۲ قاشق غذاخوری
- ساقه کرفس یا پیازچه ۱/۴ لیوان
- نمک و فلفل مقدار لازم
سیب زمینی ها را پوست گرفته و خرد کنید و سپس با آب ، نمک و چند قاشق روغن بپزید.
خامه ، سس مایونز ، آبلیمو ، شوید ، نمک و فلفل را مخلوط کنید و سیب زمینی های پخته را پس از سرد شدن با سس مخلوط کنید.
کرفس یا پیازچه را ریز خرد کنید و روی سالاد بریزید و سرد سرو کنید
میتوانید مقدار سس مایونز و خامه را بیشتر کنید.
همچنین میتوانید به جای خامه از ماست چکیده استفاده کنید!
شیرینی مخصوص عید نوروز
ویدئو پایین یه دستور کامل از تهیه چند مدل شیرینی خانگی خوشمزه برای استفاده در میز غذای عید سال نو هستش.
دیدگاه
نظر بدهید