برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه شاورما در منزل با نحوه پیچیدن نان پیتا

طرز تهیه شاورمای گوشت عربی و ایرانی به همراه نکات و دستور تهیه سس تاهینی که با کباب شاورما سرو میکنند.

در این سری از آموزش خوراک سایت گیلان فود میخوایم یه غذای گوشتی مدیترانه ای رو آموزش بدیم که بسیار معروف و محبوب هستش.

طرز تهیه شاورما گوشت

دستور تهیه ای که در ادامه قرار دادم ساده ترین روش تهیه شاورما خانگی هست که میتونید با کمترین امکانات تهیه اش کنید.

مواد لازم‌ برای شاورما:

  • گوشت(هر گوشتی که میل داشتید)
  • ماست: ۲ ق غ
  • پیاز خلالی: ۱/۲
  • سیر: چند حبه ب دلخواه
  • آبلیمو تازه: نصف یا یک عدد
  • روغن زیتون: ۲ ق غ
  • ادویه مخصوص شاورما: ب مقدار لازم
  • نمک: ب مقدار لازم
  • نان پیتا یا لواش یا ساندویچی

گوشت رو به صورت نازک برش زده (مثل سیب زمینی خلالی) و با موادی که گفته شد مزه دار می‌کنیم.

بعد سرشو سلفون میکشیم و  به مدت سه تا چهار ساعت داخل یخچال قرار میدیم تا طعمش جی بی افته.

بعد از طعم‌دار شدن از یخچال خارج میکنیم و در تابه داغ بدون روغن سرخ یا گریل می‌کنیم.

میتونین داخل فر و یا روی زغال هم طبخ کنید.

شاورما

مواد لازم برای سس تاهینی:

  • ماست: ۲ ق غ
  • ارده: ۲ ق غ
  • روغن زیتون: ۲ ق غ
  • آبلیمو تازه: ۱/۲
  • سیر رنده شده: ب مقدار لازم
  • نمک و فلفل سیاه

سس تاهینی رو با مواد گفته شده درست می‌کنیم.

ماست و ارده سایر مواد رو باهم مخلوط میکنیم و میزاریم تو یخچال تا مواد خوب بخورد هم برن.

برای سالاد هم میتونید گوجه فرنگی‌خرد شده و پیاز خلالی ترجیحا قرمز و جعفری ساطوری شده رو با آبلیمو و روغن ‌زیتون‌ هَم بزنید و لای نون بپیچید. منبع

طرز تهیه شاورما مرغ در منزل

برای شروع ابتدا یک سینه مرغ را برشهای افقی زده و بعد به چند قسمت تقسیم کرده تا بصورت نازک‌تر دربیایید.

سپس روی گوشت بی استخوان مرغ یا فیله دو قاشق غذاخوری پر ماست و یک قاشق سس کچاپ و بنابر سلیقه نمک و فلفل و پاپریکا و پودر سیر و کمی پودر پیاز و سه قاشق غذاخوری روغن زیتون یا مایع میریزیم.

اجازه میدهیم چند ساعت مواد به طعم مرغ برود بعد مرغ را از سس درآورده وبا حرارت بالا گریل کرده و کنار گذاشته

بصورت جداگانه و از قبل یک پیاز بزرگ را خلال کرده با یک تا دو گوجه خرد کرده و چند قاشق جعفری تازه و کمی نمک و پودر سماق و مخلوط کرده کنار گذاشته.

برای سس مخصوص شاورما روی نان؛

نصف لیوان ماست چرب ودو تا سه قاشق ارده و یک حبه سیر کوچک رنده شده یا کمی پودر سیر و سه قاشق غذاخوری یا کمی آب لیمو ترش تازه و نمک و فلفل را مخلوط کرده و هَم زده تا غلیظ شود.

وقتی تمام مواد آماده شد روی نان پیتا عربی یا نان لواش نرم ابتدا کمی از سس مخصوص مالیده و یا در صورت دوست نداشتن از سس فرانسوی استفاده نمایید.

بعد روی آن مخلوط مرغ گریل شده و پیاز و جعفری و گوجه را ریخته و روُل کرده و حالا ساندویچ خوشمزه ما آماده است.

شاورما را میشود بدین صورت میل کرد و هم میشود نان را در دستگاه کمی گریل کرد تا بِرشته شود.

شاورما با سیب زمینی سرخ شده هم خوشمزه میشه که در بعضی جاها با سیب زمینی سرخ شده سرو میشود.

با این سس شاورما گوشت هم میشه درست کرد که خیلی لذیذ است فقط باید از فیله یا راسته گوساله استفاده شود و گوشت باید خیلی نازک برش بخورد و در سس گذاشته شود تا گوشت کامل پخته شود.

شاورما

نحوه پیچیدن شاورما

نان پیتا (که به نان عربی و نان سوری نیز معروف است) یک نان مسطح است که در غذاهای مدیترانه ای و خاورمیانه رایج است.

نحوه پیچیدن شاورما

همچنین این نان عربی با شاورما یا دونر سرو میشود. برای سرو شاورما با نان پیتا؛ ابتدا سس رو روی نان زده سپس سالاد و گوشت رو روی اون می‌گذاریم. می توان آن را با موادی از داخل یا بدون آن تهیه کرد.

شاورما

آموزش پخت نان پیتا در خانه

دریافت ویدئو

شاورما چیست؟

نورمن قدیر که اصالتاً اهل استانبول ترکیه است در سال ۱۹۶۰ با مهاجرت به برلین برای اولین بار این غذای خاورمیانه ای را در اروپا فراگیر کرد.

به همین سبب اکثراً کباب دونر یا به عربی شاورما را به نام او می‌شناسند.

او با این ایده که کارگران ترک در آلمان باید غذای متناسب با فرهنگ خود را با سرعت بیشتری دریافت و میل کنند دست به تهیه شاورما زد‌

البته او هیچوقت این اختراع خود را ثبت نکرد و بنابراین سود قابل توجهی از موفقیت این کباب به دست نیاورد ، هرچند که از این امر ناراحت نبود نبود.

او خوشحال بود که این اختراع باعث اشتغال بسیاری از کارگران ترک در شهر مورد قبول خود شد و میلیون ها نفر از آن لذت بردند. منبع

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.5 (8 رای)