۱۰ غذای شب یلدا برای شام مجلسی ایرانی 🥂
یه لیست خوشمزه از غذای مخصوص شب یلدا که با ماهی و مرغ و دسر و پلو خوشمزه یه میز لذیذ ایرانی و مجلسی برای اولین شب زمستان بچینید.
برای شب یلدا امسال دیگه نگران منوی غذایی تون نباشید چون ۱۰ تا پیشنهاد خفن و خوشمزه برای یلدای امسال داریم که در ادامه میتونید اموزشش رو ببینید و از بین این لیست غذای مورد نظرتون رو انتخاب کنید.
قبل از اینکه بریم سراغ اموزش ها این مطلب رو ببینید: انواع پلو مجلسی برای شب یلدا
سالاد انار شب یلدا
برای شامی شب یلدا نیاز به یه سالاد فصلی خوشمزه و اناری داریم!
برای شروع یک عدد کلم قرمز و نصف یک کلم سفید رو خرد میکنیم یا به صورت رنده رشته ای درش میاریم.
بعد انار دون شده شیرین رو به کلم هامون اضافه میکنیم و همراهش گردو خرد شده و ادویه جاتی مانند نمک و فلفل و گلپر و مقداری هم آویشن میزنیم.
حالا سس مایونز + ماست یونانی رو به ترکیبات مون اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم.
در مرحله اخر سالاد رو به مدت چند ساعت در یخچال قرار میدیم تا استراحت بکنه و طعم مواد به خورد هم بره.
موقع سرو حتما روشو با دونه های انار تزیین کنید.
رشته پلو شب یلدا
رشته پلو یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانیه که در مناسب هایی همچون نوروز ، چهارشنبه سوری و در بعضی استانها در شب یلدا سرو میشه.
میشه رشته پلو رو همراه با گوشت قلقلی و ماهی و گوشت گوسفند و یا بدون گوشت هم درست کرد. اما این بار با مرغ ریش ریش شده درست میکنیم.
مرغ رو با کمی آب و پیاز و زردچوبه و نمک و هر ادویه دلخواهی میپزیم و ریش ریش می کنیم و با دارچین و زعفرون و کمی کره یا روغن حیوانی تفت میدیم.
جدا گونه پیاز داغ درست میکنیم و زعفرونیش می کنیم و کشمش رو هم با کره تفت میدیم.
برنج رو آبکش یا کته ای دم میکنیم. رشته پلویی رو ۲-۳ دقیقه آخر برای آبکش کردن و یا قبل ازینکه آب کته تموم بشه برای حالت کته ای اضافه می کنیم؛
زیره و ادویه پلویی هم لابلای پلو قبل از دم کشیدن ریختم.(دقت کنید که شاید بعضیا زیره دوست نداشته باشن) عطر بی نظیری به غذا میده.
میتونید به ازای دو پیمانه برنج حدود یک پیمانه رشته بریزید.
مقداری از رشته پلو رو با پودر گل سرخ و مقداری رو با زعفرون مخلوط و رنگی میکنیم و مرغ و بقیه مواد رو روی پلو تزیین کردم.
از قدیم تا امروز این غذا با ترکیبات و طبع نسبتا گرم غذایی مناسب برای شبهای طولانی و سرد زمستان بوده.
مرغ ناردون یلدایی
یه غذای خوشمزه که حتما باید تو لیست خوراکی ها برای این شب بلند و دلنشین باشه مرغ ناردون هستش که با دستور مخصوص در ادامه میتونید تهیه کنید.
- مرغ ۴ تکه بزرگ
- آب انار طبیعی: ۲ پیمانه
- اناردون شده: ۱ پیمانه
- رب انار: ۳ تا ۴ ق غ
- پیاز: ۱ عدد
- سیر: ۳ حبه بزرگ
- رب گوجه فرنگی: نصف ق غ
- زردچوبه، فلفل سیاه و نمک: به میزان لازم
برای شروع مرغها را به زردچوبه، نمک و فلفل آغشته کنیم تا مزهدار بشه بعد مرغها رو سرخ میکنیم.
باید دو طرف مرغ ها کامل سرخ و طلایی بشه،بعد این مرحله پیازو و تفت میدیم تا سبک بشه بعد سیر رنده شده یا له شده و به پیاز اضافه میکنیم.
بعد از این که سیر کمی تفت خورد و عطرش بلند شد، رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و سیر، پیاز و رب گوجه فرنگی را با هم کمی تفت میدیم.
سپس رب انار را اضافه می کنیم در طول این مدت حرارت شعله را زیاد نکنید چرا که رب انار اصلا نیازی به تفت دادن نداره و حرارت بالا باعث خراب شدن طعم رب انار میشه.
پس از اضافه کردن رب انار، بلافاصله آب انار را اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا به جوش بیاد.
بعد از جوش آمدن باید میزان نمک، ترشی و شیرینی خورش و تو این مرحله تنظیم کنیم. در صورتی که رب انار شما خیلی ترش بود یا مایل بودید طعم خورش ملس باشه، میتونید کمی شکر به خورش اضافه کنید تا طعم متعادلتری داشته باشه.
حالا مرغها رو توی تابه بچینید تا آب خورش دور مرغ و کامل بگیره دو تا سه ساعت زمان میدیم تا خورش کامل بپزه. یه رب اخر پخت یه پیمانه دون انارو اضافه میکنیم تا له نشه (من دو قاشق غذاخوری برای تزیین ظرف سرو از روش برمیداریم)
وقتی خورش جا افتاد تو ظرف سرو میریزیم و سطحشو با دون انار و خلال پسته تزیین میکنیم.
کوفته شب یلدا
این کوفته خوشمزه که با گردو و انار تهیه میشه و با سس انار میتونید سرو کنید یه غذای بشددددت لذیذ و مجلسی مخصوص سفره شام شب یلدا میتونه باشه.
- گوشت چرخکرده کم چرب ۴۰۰ گرم
- پیاز دو عدد متوسط
- گردو پودر شده ۴ ق غ
- تخم مرغ یک عدد
- آرد سوخاری ۲ق غ
- رب انار ۲ق غ
- آب انار تازه یک لیوان
- نعناع خشک یک ق غ
- رب گوجه یک ق غ
- نمک و فلفل سیاه
ابتدا یک پیازو پوره کنید ، بعد با گوشت و نعناع و تخم مرغ و پودر گردو و یک ق غ رب انار و آردسوخاری و نمک و فلفل خوب ورز بدید و نیمساعت بگذارید تو یخچال تا خودش و بگیره و مزهدار بشه.
بعدنیم ساعت کمی روغن توی تابه بریزید وکوفته ها رو به اندازه گردو آهسته تو روغن سرخ کنید.
توی همون تابه یک پیازو خلالی خرد کنید و تفت بدید، رب گوجه را افزوده بعد رب اناروآب انار را همراه نمک و فلفل ودو لیوانآب اضافه میکنیم ، وقتی جوش آمد آهسته کوفته هارا اضافه میکنیم.
بعد از ۵ دقیقه شعله رو ملایم کرده درتابه را میگذاریم بعد از ۴۰ دقیقه کوفته ها آمادست.
این غذا طعم ملسی دارد و شما میتونید طبق ذائقه خودتون شیرین تر یا ترش تر درست کنید. میتونید به جای رب انار از سس انار استفاده کنید.
پلو یاقوتی
- برنج سه پیمانه
- سینه مرغ یک عدد
- پیاز یک عدد
- دانه انار یک پیمانه
- نمک فلفل زردچوبه زعفران به مقدار لازم
برای تزئین از خلال بادام و خلال پسته و دانه های انار میتونید استفاده کنید.
ابتدا پیاز رو به صورت نگینی خرد میکنیم و در روغن تفت میدیم. تکه های مرغ رو میتونید مکعبی رشتهای و یا نواری برش بزنید با پیاز تفت میدیم.
ادویه جات رو اضافه میکنیم، کمی با هم روی حرارت مخلوط میکنیم سپس دانههای انار رو اضافه میکنیم و زیر شعله رو خاموش میکنیم.
برنج رو به روش خودتون آبکش کنید و سپس داخل قابلمه کمی روغن میریزیم و کمی کنجد میزنیم و تکه های سیب زمینی رو عنوان تهدیگ ته قابلمه میچینیم.
برنج رو اضافه میکنیم سپس مخلوط مرغ رو اضافه میکنیم و به صورت لایه به لایه این کارو ادامه میدیم و در قابلمه رو میبندیم و میذاریم تا برنج کاملاً دم بکشه و تهدیگ برشته بشه. منبع
نار بادمجون
این غذای خوشمزه اما گمنام رو میتونید برای پیش غذا یا کنار غذای اصلی سرو کنید. دستورش راحت و خوشمزه است.
- بادمجون ۳عدد
- انار دون شده ۱ پیمانه
- رب انار ۱ الی ۲ ق غذاخوری (دلخواه)
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- نمک و فلفل و نعناع خشک به مقدار لازم
خب اول بادمجونا رو کبابی میکنیم و خرد میکنیم یا میکوبیم، یک دوم انارها رو یه کم میکوبیم و به همراه نعناع و پیاز داغ و نمک و فلفل به بادمجونا میزنیم و قاطی می کنیم.
میتونید یه کم رب انار بزنید که البته دلخواهه زدنش،ولی حتما بزنید چون خوشمزه ترش میکنه.
حالا هرطور دوس دارید تزیین کنید و با نون یا هرچی که دوس دارید نوش جون کنید. منبع
آش انار
آش انار یکی از آش های سنتی ایرانی خوشمزه هست که هرکسی یک بار خورده باشه به برنامه غذایش اضافه میکنه از بس که این آش طعم بینظیری داره.
این آش، از زمان های قدیم، در برخی از مناطق مثل:ساوه،یزد،گیلان و چهارمحال و بختیاری طبخ میشده.
این مناطق به واسطه انارستان های موجود در اطراف و در دسترس بودن این میوه و محصولات جانبی اون مثل: انار خشک شده و رب به وفور تهیه میشده.
اگر برای شام شب یلدا نیاز به خوراکی غیر برنجی دارید حتما از دستور آش انار استفاده کنید.
- برنج نصف پیمانه
- لپه یک سوم پیمانه
- سبزی آش دو پیمانه (تره، جعفری،گشنیز و اسفناج به مقدار مساوی)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- پیاز یک عدد
- آب انار سه لیوان
- رب انار یک ق غ (که می تونید حذف کنید)
- انار دون شده و نعناع داغ و پیاز داغ برای تزیین
مواد لازم کوفته قلقلی:
- گوشت چرخ کرده صد گرم
- پیاز رنده شده یک عدد کوچک
- پودر نعناع خشک یک ق م
- نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
برای تهیه کوفته ریزه همه ی مواد کوفته ریزه رو مخلوط کرده و قلقلی کرده و سرخ میکنیم.
خورش انار مسما
داریم به شب یلدا نزدیک میشیم و طبیعتا یکی از خوراکی های ملزوم اون شب اناره.
میتونید از انار استفاده های زیادی کنید؛ دسر،کیک،و خیلی چیزای دیگه.
ابتدا پیازها را خرد کرده و تفت دهید.
مرغها را می توانیم بطور کامل سرخ کنیم و هم اینکه چند تکه کنیم و در روغن همراه با پیاز تفت بدیم.
در این مرحله انارهای دانه شده همراه با نمک، فلفل، زعفران دم کشیده را اضافه میکنیم و تفت میدیم.
در آخر آب اضافه میکنیم و میذاریم به مدت ۴۵دقیقه کاملاً جا بیفتد.
خورش اناردانه مسما باید غلیظ و کم آب باشد..
می توانید کمی شکر به خورش انار اضافه کنید تا طعم آن شیرین تر شود.
ماهی شکم پر یلدایی
- ماهی:نوعش و اندازش به دلخواه خودتون(بهتره از ماهی قزل استفاده کنید)
- سبزی ها: جعفری یک دسته، گشنیز یک دسته، نعناع یک دسته، برگ
- سیر نصف دسته، چوچاق نصف دسته
- رب انار:یک قاشق غذاخوری
- گردو چرخ شده:به مقدار دلبخواه
- ادویه ها:زرد چوبه، فلفل سیاه، گلپر، نمک
ماهی رو کامل تمیز و پاک میکنیم و در گوشه میز قرار میدیم.
سبزیجات رو خرد میکنیم و با ادویه هایی که گفته شده خوب مخلوط میکنیم.
بعد گردو و رب انار رو اضافه میکنیم و بخوبی هَم میزنیم تا مواد یکدست بشه.
حالا میریم سراغ ماهی و داخل و روشو نمک و فلفل میزنیم. اگر دوست داشتید میتونید از ادویه های دیگه هم استفاده کنید.
مواد رو داخل شکم ماهی میریزیم و با نخ و سوزن میدوزیم.
میزاریم داخل ماهیتابه یا فر و اجازه میدیم تا ماهی شکم پر شب یلدا مون اماده بشه.
اخر کار هم موقع سرو روشو و کنارش رو با دونه های انار تزیین کنید.
پاناکوتا انار
- انار : ۱ عدد دانه شده
- ژله انار : نصف بسته ( ژله قرمز رنگ )
- آب جوش : ۱ لیوان
- شیر : ۱ لیوان
- خامه صبحانه : ۲۰۰ گرم
- شکر : ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
پودر ژلاتین : ۲ قاشق مرباخوری
وانیل : ۱ قاشق مرباخوری مایع یا نوک قاشق چایخوری وانیل شکری
انار دون شده را داخل ۳ عدد لیوان ریخته و آنرا یا بشکل مایل روی ظرفی قرار داده و یا لیوان را بصورت معمولی صاف قرار میدهیم.
آبجوش را روی ژله انار ریخته و هم میزنیم تا ژله کاملا حل شود. ژله را قاشق قاشق روی دانه های انار تا جایی میریزیم که فقط روی انار را بپوشاند و بیشتر نمی ریزیم. بعد آنرا برای ۳۰ تا ۴۵ دقیقه در یخچال میگذاریم.
شیر را در ظرفی که بشه روی حرارت گذاشت میریزیم و شکر + وانیل و پودر ژلاتین را به آن اضافه کرده ، خوب هم میزنیم و بعد روی حرارت گذاشته و زمانی که جوش آمد از روی حرارت برداشته و بلافاصله خامه را در آن ریخته و هم میزنیم تا خامه در شیر حل بشه و صبر میکنیم تا سرد بشه.
بعد لیوانها را از یخچال بیرون آورده و اگر اُریب گذاشته شده اند آنها را صاف گذاشته و از مایع شیر و خامه پُر میکنیم و برای حداقل ۲ ساعت در یخچال میگذاریم و بعد روی آن را با دانه های انار تزیین میکنیم.
دیدگاه
نظر بدهید