شربت های رنگی برای تابستان و آموزش شربت آبغوره گیلانی
در فصل گرما همه دنبال انواع شرب های سنتی و اصیل ایرانی برای پذیرایی هستند که ما تو گیلان فود میخوایم شربت مجلسی بهتون یاد بدیم.
لیموناد زعفرانی
مطمئنم از این نوشیدنی عالی در این روزهای گرم لذت میبرید👌🏼
طرز تهیه:یک لیوان آب+چهار ق غ شکر رو روی حرارت ملایم بذارید تا شکر حل بشه.از روی شعله بردارید،کمی که خنک شد،دو ق مرباخوری زعفران دم شده،آبِ دو تا لیمو+سه لیوان آب اضافه کنید ،مقداری نعناع تازه ی خرد شده و یخ اضافه کنید و از نوشیدنی بینظیرتون لذت ببرید.
نکته:بجای شکر میتونید به میزان دلخواه عسل اضافه کنید.برای این کار یک لیوان آبِ گرم رو با عسل مخلوط کنید،حرارت ندید.عسل در آبی که گرمه حل میشه.آب جوش نباشه.
شربت سکنجبین
استفاده از سکنجبین در افراد گرم مزاج و در فصل تابستان مناسب است که به ویژه همراه با کاهو برای کاهش حرارت و ایجاد آرامش توصیه می شود
۱ لیتر آب را روی آتش تند جوش بیاورید. شعله را کمتر کنید و دو کیلو شکر را در آن بریزید و هم بزنید تا حل شود. سپس ۲-۳ پیمانه سرکه انگور را به آب اضافه کنید، یک دسته نعنای تازه را بشویید و در شربت بیندازید و همه این مواد را برای ۱۵ دقیقه روی حرارت نسبتا ملایم بجوشانید.
پس از خاموش کردن شعله، مایع را از صافی بگذرانید و در یک شیشه بریزید. وقتی حرارت مایع کم شد، در شیشه را ببندید و در یخچال نگهداری کنید. معمولا شربت سکنجبینی که قرار است برای مدت طولانی در یخچال نگهداری شود، غلیظ درست میشود. اما اگر میخواهید در همان زمان شربت را سرو کنید، نیازی نیست که برای غلیظ شدنش زیاد صبر کنید.
شربت گل پنیرک
گل پنیرک یا گل ختمی رو ازعطاریها بخرین.
تمیزش کنید و با آب سرد بشورید که اگر گرد وخاکی داشت تمیز بشه.
۳ ق غ پر پنیرک را با نصف لیوان آب سرد خیس کنید (اب گرم یا اب جوش باعث میشه رنگ لعاب گل کمرنگ بشه)
حدود ۳۰_۲۰ دقیقه ای خیس کنید تا گلها رنگ بنفش خودشون را به آب پس بدن ورنگشون روشن بشه،بعد از صافی رد کنید و فشرده کنید تا رنگ اونها کاملا گرفته بشه،
داخل ظرفی به مقدار کافی اب بریزید. هر ق غ پر گل پنیرک را برای دو لیوان آب درنظر بگیرید.
اب رابا مقدار کافی شکر مخلوط کنید،می تونین داخل شربت گلاب یا کمی عرق دلخواه بزنید سپس پنیرک را اضافه کنید شربت اماده است
✔️تخم شربتی دلخواهه می تونید کمی داخلش بریزید
✔️اگر پنیرک را مدت کمتری داخل آب خیس کنید و همین که اب رنگ آبی پیدا کرد استفاده کنید ویا پنیرک با اب بیشتر خیس خورده بشه رنگ شربت آبی رنگ میشه
✔️اگر پنیرک با اب کمتری خیس خورده بشه ورنگ بنفش اون حسابی خارج بشه ویا با مقدار کمتری اب وشکر مخلوط بشه شربت رنگ بنفش خواهد داشت
✔️اگر به شربت آبی یا بنفش رنگ کمی آبلیمو اضافه شود رنگ شربت صورتی یا ارغوانی خواهدشد .
✔️اگر شیره بنفش خارج شده از پنیرک را حدود ۴_۳ دقیقه بجوشانید رنگ آن سبز رنگ خواهد شد و موقع افزودن به آب وشکر شربت سبز،البته اگر به شربت آبی رنگ کمی زعفران دم کرده اضافه کنید بازهم شربت سبز رنگی خواهید داشت
✔️برای مهمانی اب وشکر را آماده کنید و موقع سرو با عصاره پنیرک مخلوط کنید چون اگر زیاد بمونه رنگ شربت میره.
پنیرک خواص فوق العاده زیادی داره ومی تونین باهاش شربتهای خوش رنگ تهیه کنید،طعم خاصی نداره ولی خاصیت زیادی داره،برای طعم بهتر شربت می تونین ازعرقیجات دلخواه یا گلاب استفاده کنید.
پنیرک نرم کننده گلو،ضدالتهاب،ضد سرفه، مناسب برای پوست و…هست. فقط برای زنان باردارو کسانی که معده های ضعیفی دارن، منع مصرف داره.
شربت بهارنارنج
این شربت تابستونی که مفرح قلب و برای رفع خفقان هستش با عسل حتما میل بشه.
روش تهیه :نصف لیوان شکر
نصف لیوان عرق بهار نارنج
یک چهارم لیوان گلاب
یک قاشق غذاخوری تخم شربتی
یک قاشق غذاخوری خاکشیر
شربت سه رنگ
برای لایه اول : ۱٫۵ لیوان شکرقهوه ای و ۲ لیوان آب . مقداری گلاب و ابلیمو زعفران
لایه دوم : ۳ تا ق س پر تخم شربتی و آب
لایه سوم : چند قاشق گل ختمی خبازی و اب سرد
چون شربت زعفرونی غلیظه با لایه های دیگه مخلوط نمیشه فقط نکته شربت در اینه که اولا همونطور که گفتم غلیظ باشه و دوما بزاریدش داخل یخچال تا کاملا خنک بشه برای هر پارچ ۱٫۵ پیمانه شکر با دولیوان و مقداری گلاب و زعفرون و ابلیمو استفاده کنید.
لایه دوم که تخم شربتی و خاکشیر نکته اش اینه که میزان تخم شربتی باید زیاد باشه و بزارید کاملا لعاب بده در این دستور از ۳ ق تخم استفاده کرده.
لایه بعدی هم که گل ختمی خبازی یا بنفشه هست که میتونید از عطاری ها تهیه کنید و فوق العاده برای رفع عطش خوبه رو داخل اب سرد خیس کنید و اجازه بدین تا رنگ ابی زیباش رو پس بده وبعد به لایه اخر اضافه کنید واگر دردسترس نداشتید یا دوست نداشتید میتونید .به سلیقه خودتون.از رنگها و دمنوشهای متفاوت استفاده کنید.
شربت آبغوره دَرآر
خب میدونید که ما گیلانی ها تو صنعت غذا داریم یکه تازی میکنیم و فعلا هم رو دست نداریم.
برای فصل تابستون یه نوشیدنی داریم خیلی خفن و مشتی به نام شربت آبغوره و درار که خیلی هم روش تعصب داریم.
از خاصیت های این میشه به ضد نفخ بودن و پاکسازی مجاری تنفس و پاکسازی معده اشاره کرد.
طرز تهیه شربت آبغوره درار:
آب خیلی سرد رو تو یه لیوان بزرگ بریزید.
۲۰ درصد لیوان رو بهش آبغوره اضافی کنید.
دو قاشق کوچولوی چای خوری درار یا دَلار یا به قول تهرونیها نمک سبز بیافزایید.
سر آخر هم یکی دو قاشق شکر بزنید بهش و با چند تکه یخ داخل لیوان چندتا هم بزنید و آروم آروم میل کنید
دیدگاه
نظر بدهید