برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

شیر برنج برای سرماخوردگی + فوت و فن شمالی

شیربرنج یه غذای سبک و خوشمزه برای صبحانه و یه خوراکی قابل هضم برای نهار و شام میباشد. برای پاسخ به سواله ‘یک کیلو برنج چقدر لازم است’ ادامه مطلب رو ببینید

در ابتدا مواد لازم رو که در پایین نوشته شده تهیه کنید؛ برای تعداد ۲۰نفر میتونید مقدار مواد رو ۴برابر کنید.

  • دو پیمانه برنج (نیم دانه ایرانی)
  • دو لیتر شیر پرچرب
  • ۴ پیمانه آب
  • هل به مقدار لازم
  • نبات مقدار کمی فقط به عنوان طعم دهنده
  • نمک به مقدار دلخواه

برنج را شسته و به همراه آب و نمک داخل ظرف ریخته روی حرارت میگذاریم تا به جوش بیاد کف برنج و میگیریم و هل ها رو داخل پارچه نازک گذاشته و داخل برنج میریزیم.

بعد از کمی پختن برنج و کم شدن آب هر چند دقیقه یکبار یک لیوان از شیر داخل برنج میریزیم تا زمانی که کاملا برنج پخته و لعاب دار بشود.

زمانی که تمام شیر داخل برنج ریخته شد. حالا نبات هم میریزم تا زمانی کاملا حل شود (زمان پخت کامل دو ساعت میباشد) و هل ها را برداشته و را سرو میکنیم.

شیر برنج با شیره یا شکر یا مربا هم میخورند.

در برخی شهرهای ترک نشین کشورمان این غذا با نمک هم سرو میشود.

زیره و نبات و دارچین بریزید که سردی رو بگیره!

فوت و فن شیر برنج

میتونید برنج رو از اول با شیر بزارین بپزه.

اگه دونه های برنجتون درشته و معلوم می تونید با گوشت کوب برقی یا همزن بزنیدش تا له شه.

اگه برنج و از شب قبل خیس نکردید با اب و مدت زمان بیشتر بزارید بپزه.

برای اینکه شیر برنجمون راحت تر شکل قالب بگیره و به عنوان دسر باشه میتونین یه ورق ژلاتین بهش اضافه کنین و بزارین بجوشه تا ابش کاملا کشیده شه.

خلال بادام کاملا دلخواهه و میشه اضافه نکرد یا از خلال و پودرهای دیگه استفاده کرد مثل پودر نارگیل کنجد و خلال پسته.

به جای عسل میشه شکر بیشتر اضافه کرد.

موقع پخت اولیه برنج، بهش شکر اضافه نکنید.

شیر برنج مرحله به مرحله

ابتدا از دو ساعت قبل برنج رابا آب خیس میکنیم.

سپس با چهار پیمانه آب میگذاریم خوب بپزد و له شود.

سپس شکر را افزوده و هَم میزنیم تا باز شود.

بعد شیر را به آن اضافه می کنیم و تند تند باید هم بزنین وگرنه سر می رود.

در آخر وقتی دیدین آب و شیر جذب برنجها شد و پخته شد.

هل و گلاب را ریخته یک هم زده و دم میکنیم بعد پنج دقیقه آماده است.

شیر برنج با دستور رزا منتظمی

تصویر پایین هم دستور این خوراکی Shirberenj از کتاب هنر آشپزی خانم رزا منتظمی گرفته شده:

برای یک کیلو برنج چقدر شیر لازم است؟

بطور معمولی به ازای هر ۲۰۰گرم برنج باید دولیتر شیر پرچرب استفاده کنید، پس برای ۱۰۰۰گرم یا یک کیلو برنج باید بین ۹ تا ده لیتر شیر مورد نیاز است.