برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

شیرینی کشمشی با پیمانه و بدون کره دستور رزا منتظمی

شیرینی کشمشی با شکر و پیمانه یه ترفند عجیب داره که اگر اونو بدونید دیگه شیرینی کشمشی نرم و شبیه شیرینی فروشی ها خواهید داشت.

شیرینی کشمشی به انگلیسی

این شیرینی قدیمی و نوستالژی ما ایرانی متأسفانه خیلی در خارج از ایران شناخته شده نیست اما در دستوری که سایت آشپزی unicorninthekitchen به نمایش گذاشته از اسم فینگیلیش Shirini Keshmesh استفاده کرده.

این سایت درباره شیرینی کشمشی نوشته که این شیرینی مزه ای کاملا ایرانی داره و در اعیاد و مناسبت های خاص به ساده تره شکل ممکن تهیه میشه.

در ادامه نوشته که شیرینی کشمشی از بیرون لایه ای ترد و خوشمزه داره و از داخل نرم و شیرین هستش.

شیرینی کشمشی رزا منتظمی

مواد لازم:

  • آرد سفید ۱۰۰گرم
  • روغن ۱۰۰گرم
  • کره ۱۵۰گرم
  • شکر ۷۵گرم
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • کشمش ریز و سیاه ۳ تا ۴ قاشق سوپ
  • وانیل نصف قاشق چای خوری کوچک

دستور تهیه:

این دستور شیرینی کشمشی براساس کتاب هنر آشپزی بانو رزا منتظمی نوشته شده؛

روغن و شکر و وانیل را مخلوط میکنیم و هَم میزنیم تا روغن کاملا نرم و لطیف و صاف شود.

تخم مرغ ها را دانه دانه در مایه روغن شکسته و خوب مخلوط میکنیم(اول باید یک تخم مرغ را بشکنیم و خوب هَم بزنیم و خوب که مخلوط شد ، تخم مرغ بعدی را باید شکست)

بعد آرد را در مایه میریزیم و بهم میزنیم، بعد کشمش را اضافه میکنیم و از مایه با قاشق به اندازه یک گردو برمیداریم و با فاصله مناسب از هم در سینی میچینیم.

البته سینی را باید کمی چرب کرد و آرد پاشید.

دقت کنید که شیرینی هارو باید دور از هم بچینید چون موقع طبخ پهن میشوند و بهم می‌چسبند.

بعد سینی را روی پنجره وسط فر قرار میدهیم و میگذاریم در حرارت ۲۵۰ درجه در حدود یک ربع تا ۲۰ دقیقه بماند.

شیرینی ها باید کاملا نازک و کمی طلائی شوند.

سینی را از فر بیرون میاوریم و با کرد شیرینی ها را از سینی جدا میکنیم و در ظرف می‌چینیم.

طرز تهیه شیرینی کشمشی با نکات مهم

این دستور با جزئیات مهم و دقیق از آشپزی با نیلوفر گرفته شده که واقعا نیازه که بصورت دقیق این دستورات رو رعایت کنید تا در نهایت شیرینی کشمشی اصیل ایرانی رو تهیه کنید.

مواد لازم:

  • آرد سفید ۱۰۰گرم
  • روغن ۱۰۰گرم
  • کره ۱۵۰گرم
  • شکر ۷۵گرم
  • کشمش ریز و سیاه ۳ تا ۴ قاشق سوپ
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • وانیل نصف قاشق چای خوری کوچک

طبق تجربه بهتره که فر رو از زمان شروع به کار روشن بزارید تا دمای داخلش بخوبی گرم بمونه.

بدلیل تفاوت فرهای صنعتی و خونگی بهتره که فر رو از قبل با دمای ۴۰۰درجه روشن کنید و زمانی که خواستید سینی رو بزارید داخلش دمای فر رو روی ۳۵۰درج سانتیگراد قرار بدید.

حالا برید سراغ مواد اولیه مون و پودرقند رو یک بار از صافی رد‌کنید تا اَلَک بخوره چون اگر گلوله داخلش باشه میتونه شیرینی رو خراب بکنه.

روغن صاف رو بریزید داخل ظرف و وانیل پودری(وانیل شکری یه بسته) رو هم بریزید.

و بعد روغن مایع رو میریزیم.

پس تا اینجا روغن صاف(روغن جامد) و وانیل و پودرشکر و روغن مایع رو اضافه کردیم.

به آرومی مخلوط کنید مواد رو باهم و سعی کنید چربی استفاده شده رو حفظ کنید و نزارید به لیسک یا قاشک و جداره ها بچسبه و اندازه‌اش تغییر بکنه.

از کره در این شیرینی استفاده نکنید چون اونطور که باید جواب نمیده و روی بافت شیرینی کشمشی تغییر ایجاد میکنه.

همچنین اگر از روغن جامد نباتی استفاده میکنید باید با همزن بیشتر هَم بزنید تا جایی که به سفید بشه.

اگر از همزن برقی استفاده میکنید به مدت دو دقیقه بزارید هَم بخوره تا مثل خامه صاف و سفید بشه.

حالا در یه ظرف جدا تخم مرغ هارو از اَلَک رد میکنیم تا بافت یکدستی داخل ظرف پیدا کنه.(تخم مرغ هارو با همزن دستی فقط باید هَم بزنید)

شیرینی پزی نکات ریزی داره که شاید به نظرتون مهم نباشه اما همین نکات ریز باعث تفاوت طعم نهایی میشه.

حالا تخم مرغ هارو طی سه مرحله به مخلوط‌مون اضافه میکنیم و با همزن دستی هَم میزنیم چون اگر با همزن برقی انجام بدید بافت شیرینی تون شبیه کیک اسفنجی میشه

شیرینی کشمشی باید یه حالتی بین بیسکوئیت و کوکی داشته باشه پس به همین دلیل مهمه که نکات گفته شده رو رعایت کنید.

برای رنگ زرد شیرینی کشمشی میتوانید از مقدار بسیار کمی رنگ خوراکی یا در حد چند پَر زعفران خشک استفاده کنید.

همچنین بهتره به موادتون گلاب یا هل نریزید چون مزه این شیرینی باید از همان مواد اولیه گفته شده گرفته شود.

نیازه که ارد این شیرینی رو دوبار اَلَک کنید و بهتره که فقط دوقاشق بیکینگ پودر بهش اضافه کنید.

هَم زدن آرد در این شیرینی بسیار مهم هستش و بهتره که مثل تصویر پایین انجامش بدید. باید لیسَک رو به دیواره ها بکشید و اجازه بدید آرد به آرومی به خورد موادتون بره وگرنه در اخر شیرینی داخلش گلوله گلوله به وجود میاد.

در این مرحله کشکش هارو میریزیم داخلش که بهتره کشمش پلویی باشه اما اگر کشمش معمولی هم شد خیلی مهم نیست.

بعضی ها کشمش رو با آرد قاطی میکنند و میریزن که ته‌نشین نشه اما در این شیرینی زیاد مهم نیست چون قرار به خورد مواد اولیه مون بره.

سینی فر رو کمی چرب کنید و روش کاغد روغنی بزارید و روی کاغذ رو هم کمی چرب کنید تا شیرینی بهش نچسبه‌.

حالا میخوایم مواد رو بریزیم روی سینی تا بره توی فر؛ هم با قاشق میتونید و هم با قیف ماسوره.

سر قیف تون باید یک تا ۱ونیم سانتی متر باز باشه اما با قاشق کافیه به دقت تصویر پایین رو ببینید.

کار ریختن شیرینی ها در سینی که تمام شد یه کاسه آب سرد بردارید و سه بار دستاتون رو بزارید داخلش و بپاشید روی سینی.(حواستون باشه که مبادا باعث خیسی سینی بشید)

دلیل این عمل اینه که فرهای خونگی مثل فرهای قنادی نیست و با این کار بخار و رطوبت مورد نیاز برای پخت شیرینی تهیه میشه.

فَن فر رو روشن کنید و به مدت دو دقیقه دمای فر رو روی ۲۶۰ درجه سانتیگراد بزارید تا از بالا و پایین بهش گرما بخوره تا شیرینی حالت پخش پیدا بکنه.

بعدش حرارت رو روی ۲۲۰ درجه بزارید و فَن رو خاموش کنید تا از حرارت بالا و پایین استفاده بکنه و روی ۱۵۰ درجه بزارید.

بعد چند دقیقه شیرینی کشمشی تون آماده است.

راستی بهتره که شیرینی کشمشی به صورت داغ و تازه سرو نشه!! و به مدت ۲۴ ساعت در دمای محیط بمونه تا جا بی‌اُفته و خوش طعم تر بشه.

شماهم اگر نکته ای بلد بودید در نظرات برای ما بنویسید.