فرق شیشلیک با دنده کباب و چنجه در چیست؟
کباب های مختلفی در ایران وجود داره که از برخی لحاظ شبیه به هم هستند اما تفاوت هایی دارند. در این پست تفاوت بین دنده کباب با شیشلیک گوسفندی رو بررسی کردیم.
اولین و اصلی ترین تفاوت بین دنده کباب و شیشلیک خواستگاه جغرافیائی این دو نوع کباب است.
دنده کباب که از دنده گوسفندی تهیه میشود غذای نواحی کرمانشاه است و بازار اصلی ارائه آن(مانند فلافلیهای لشکرآباد یا کبابگاری میدان شهرداری رشت) در اطراف مجموعه تاریخی طاق بستان ارائه میشود.
اما شیشلیک خواستگاهش از سمت ییلاقات شاندیز مشهد است و رستوران های این منطقه که بسیار معروف هستند بهترین نوع شیشلیک را با قیمت های بسیار زیااد عرضه میکنند.
همچنین خوبه که بدونید شیشلیک در سال ۹۶ ثبت ملی شده اما دندهکباب هنوز در حال طی کردن مراحل ثبت ملی هست و احتمالاً تا کمتر از یکی دو سال آتی ثبت میشه.
قدمت شیشلیک خیلی بیشتر از دنده کباب هست و بیشتر در کشورهای آسیای مرکزی و آذری زبان هم دیده میشود.
ولی بزرگترین تفاوت این دو نوع کباب در روش تهیه و مزه و رنگ و چیزهای دیگشه؛ برای مثال دنده کباب از ترکیب یک ردیف دنده گوسفندی که مَرینِیت شده و سس قرمز رنگ تهیه میشود.
این درحالیست که شیشلیک شاندیز از تکه های راسته بره گوسفندی مخصوص و جوون با برش هایی که در تصویر پایین میبینید تهیه میشه و همونطور که آموزش داده بودیم مزه دار و به سیخ کشیده میشه.
تفاوت طرز تهیه دنده کباب و شیشلیک
دنده کباب: ابتدا یک تکه بزرگ تقریبا به وزن یک کیلو گرم از دنده گوسفندی را به صورت پهن و دراز می برند.
سپس با سیخ های کباب کوبیده همزمان سه تا چهار سیخ به صورت عمودی داخل گوشت می کنند که هم وزن گوشت را تحمل کند و هم شکل آن به هم نخورد.
سپس با پشت یک کارد تیز با ضربات پشت سر هم محکم به گوشت ضربه وارد می کنند. بعد از آن گوشت را به مدت چند ساعت به همین حالت در یخچال میگذارند و پس از آن گوشت برای کباب شدن آماده است.
از قبل یک مقدار روغن را درون ظرفی داغ می کنند و سپس رب گوجه را به مقدار زیاد در آن ریخته و سرخ می کنند سپس نمک، کمی فلفل و آبلیمو و زعفران بدان اضافه کرده و سس غلیظی تهیه می کنند.
موقع کباب کردن، دنده را در حرارت متوسط زغال روی آتیش گذاشته و همزمان با فرچه از سس غلیظ مدام به این طرف و آن طرف دنده می زنند تا زمانی که کباب آماده شود و دوباره در لحظه پایین آوردن کباب هم سس روی گوشت مالیده و سریع در نان می گذارند و با پیاز و لیموترش یا نارنج تزیین میکنند. منبع
شیشلیک: روش تهیه شیشلیک حرفه ای رو به صورت کامل یا نکات پراهمیتش در مطلب جداگانه نوشتیم: طرز تهیه شیشلیک گوسفندی به روش شاندیز
دیدگاه
2 دیدگاه
لطفا در ادبیات نوشتاری تان دقت بیشتری بفرمایید. به کار بردن همزمان ادبیات رسمی و عامیانه در یک متن مناسب و موازن نمی باشد.
باده الستی درست میگوید… نمیتوانید هم به زبان عامیانه و هم رسمی در یک متن استفاده کنید.. به نظر خوب نیست..
امیدوارم که مرور را بفهمید..
بسیار بر محتوای که شما ارسال میکنید
خدا شما را برکت بدهد🥰
نظر بدهید