طرز تهیه ماهی قزل آلا رستورانی به سبک شمالی
ماهی قزل الا بدلیل نداشتن سیخ یا استخون (فقط مقدار کوچولو و کمی داره) همچنین بدلیل سالم و ارزون بودن نسبت به سایر ماهی ها بسیار محبوب و در دسترس هستش.
تو این ویدئو همراه ما باشید تا توسط جواد جوادی به شما خفن ترین روش تهیه یه غذای خوشمزه با ماهی قزل آلا اموزش داده بشه.
قبلش بدونید که بهترین وزن ماهی قزل آلا برای خوردن ۳۰۰ گرم هستش. اما در گیلان تا وزن ۱ونیم کیلو هم از ماهی قزل الا برای ماهی شکم پر یا ماهی فیویج استفاده میشه!
قزل خال قرمز مرغوب ترین و قزل رنگین کمانی پرفروش ترین انواع این ماهی می باشد.
[evp_embed_video url=”https://hw16.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/4fc79ea8468dfdf0cbace782c1a59ccc18648855-720p.mp4?wmsAuthSign=eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJ0b2tlbiI6IjRhZjE3MjU5NzcwMDYxNjk4N2ZiOGJhMTcyYzNlN2JhIiwiZXhwIjoxNjIwNjE2NzE3LCJpc3MiOiJTYWJhIElkZWEgR1NJRyJ9.9cmuImrqzWm8s1ircpqNky-m6Sm1chqAnS2LfMajMis”]
تمیز کردن ماهی قزل آلا
برای پاک کردن ماهی قزل آلا ماهی را باید به پشت بر گردانید و سپس کمی پشت ماهی را فشار بدهید تا استخوانها از گوشت جدا شوند . البته اکثرا خیلی راحت استخوانها از گوشت جدا می شن و نیازی به مرحله قبل نیست .در مرحله بعدی برای پاک کردن ماهی قزل آلا دقیقا از انتهای آبشش ها سعی کنید استخوان را کاملا از گوشت جدا کنید و انگشتتان را زیر استخوان قرار بدید. با امتحان کردن متوجه منظور ما خواهید شد.
به همین ترتیب سعی کنید تا قسمت دم ماهی ادامه بدین . یعنی با کمک یک دست استخوان را بگیرید و با دست دیگه بقیه استخوان را از گوشت جدا کنید .به همین راحتی استخوان از گوشت ماهی جدا می شه . حالا با کمک یه چاقوی تیز استخوان را از قسمت انتها ببرید . به همین ترتیب استخوان را از زیر آبشش ببرید . حالا ماهی تون آماده هست تا یه غذای خوشمزه باهاش درست کنید .
کلهماهی سر ماهی را گویند که خواه از بدنش جدا شده باشد و خواه هنوز جدا نشده باشد. از آن جهت تهیه غذاهای متنوع استفاده میشود و نیز با پختن آن آبگوشت ماهی تهیه میگردد. استفاده از آن کم و بیش در همه جا رایج است، هر چند که در کشورهای شرقی متداولتر از کشورهای غربی است. در بوشهر با سر ماهیان بزرگ مانند هامور و برنج یا گندم کوفته به همراه مخلفات نوعی خوراک به نام لخلخ (لاخلاخ) یا لقلق درست میشود.
با دقت با چاقو از گوشه استخوان ها را جدا کنید
اول از همه شکم ماهی را باز کنید. در مرحله بعدی دل و روده ان را با دست کاملا خالی کنید و یکبار ان را بشویید. در این مرحله با دقت با چاقو از گوشه استخوان ها را جدا کنید. این استخوانها به هم متصل هستند. فقط باید مکان مورد نظر را با تمرین متوجه شوید. در اخر هم استخوان ها را با دست در بیاورید. برای سرخ کردن ماهی خیلی روغن نریزید. میتوانید کمی ماهی را به ارد سوخاری و ابلیمو اغشته کرده و سپس ان را سرخ کنید.
به روشهای مختلفی میتوان خوراک ماهی را طبخ کرد، ماهی در شمال کشور استانهای مازندران و گیلان به شکل شکمپر طبخ میشود، اهالی مازندران و گیلان از سبزی چوچاغ یا چوچاک یا شیشاک بعنوان هاضم(هضم کننده) قوی ماهی و از گردو بعنوان مصلح ماهی و بهدلیل رطوبت بالای هوا از(سیر) در ماهی شکمپر استفاده میکنند. در جنوب ایران، ماهی بهصورت قلیهماهی طبخ میشود.
بهتر است مردم در جنوب همراه ماهی خرما میل کنند و در شمال کشور از زیتون بعنوان مصلح ماهی میل کنند. بهترین زمان خوردن ماهی در وعده ناهار همراه با سیر یا خرما یا گردو و ترجیحا زیتون است؛ بدترین زمان خوردن ماهی، شبهنگام است؛ بیشتر کسانی که سکته کردهاند شب را ماهی میل کردهاند؛ بهتر است شب را بهدلیل طبیعت سردش غذای با طبع گرم میل کرد
دیدگاه
1 دیدگاه
سلام اقای جوادی از کارهای شما لذت میبرم همیشه سلامت باشید ای کاش میشد شمارا زیارت کنم
نظر بدهید