برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه عدس پلو بدون گوشت با راز خوشمزه شدن

اموزش اشپزی طرز تهیه عدس پلو ساده برای ۴ نفر که میشه عدس پلو باگوشت یا بدون گوشت بصورت مجلسی و با مرغ تهیه کرد.

اگر اهل پلو مخلوط هستید پس مطلب ” انواع پلو مخلوط جدید ” رو از دست ندید!

🏴 عدس پلو نذری هیاتی برای ۱۰ ، ۳۰ ، ۱۰۰ و ۱۵۰ نفر 🏴

طرز تهیه عدس پلو باگوشت

این دستور عدس پلو مجلسی که در ادامه قرار دادیم برای ۶ نفر هستش. که شما برای ۴ یا ۱۰ نفر میتونید مقدار مواد رو کمی زیاد یا کم کنید؛

عدس پلو مجلسی

مواد اولیه عدس پلو

  • برنج :۴ پیمانه
  • عدس: ۲ پیمانه
  • ادویه برای پخت عدس
  • فلفل سیاه: ۱/۲قاشق چایخوری
  • زرد چوبه: ۱/۲قاشق چایخوری
  • زیره سابیده شده: ۱ قاشق چایخوری
  • گل محمدی: ۴ عدد
  • چوب دارچین:۲ تا
  • آب مرغ:۴ لیوان ( فرانسوی)
  • نمک به مقدار لازم (اگر از عصاره مرغ الیت استفاده میکنید نمک نریزید)

عدس رو ۳ ساعت قبل خیس میکنیم بعدش بریزین توی قابلمه وادویه هایی که بالا نوشته شده رو بریزین و هم بزنین تا ادویه ها با عدس مخلوط بشه آب مرغ جوشیده رو بریزین (حتما جوشیده باشه تا پوست عدس جدا نشه) و در قابلمه رو میبندیم تا بپزه وقتی عدس پخته شد توی صافی بریزین تا آب اضافیش گرفته بشه (آب عدس رو داخل ظرف دیگه بریزید) عدس رو میگذاریم کنار.

عدس پلو

مواد گوشتی عدس پلو

  • گوشت گوسفندی خورشتی بدون چربی: ۲۵۰ گرم
  • پیاز داغ نگینی خرد شده: ۳ قاشق غذاخوری
  • برگ بو: ۱_۲ عدد
  • چوب دارچین: ۱ عدد
  • آبجوش: ۲تا ۳ لیوان
  • نمک به مقدار لازم
  • پیاز داغ چیپسی: ۳ _۴ قاشق غذا خوری
  • کشمش پلویی: ۱/۳پیمانه

اول گوشتها رو به اندازه متوسط خرد میکنیم و تفت میدیم در حدی که فقط سفید بشه بعد پیاز سرخ شده رو به همراه برگ بو و چوب دارچین و آب جوش میریزیم و میگذاریم بپزه.

در انتهای پخت نمک رو اضافه میکنیم این گوشت نباید آب داشته باشه برگ بو و چوب دارچین رو برمیداریم و گوشتها رو در کمی کره تفت میدیم که هم خوشمزه تر بشه هم آب نداشته باشه این گوشت رو موقع سرو استفاده میکنیم.

حالا برنج رو آبکش میکنیم(باید برنج رو سفت تر برداریم) ته قابله رو سیب زمینی میگذاریم و تهش ۱ قاشق زعفران دم کرده میریزیم بعد یه لایه برنج، عدس، پودر دارچین و پیاز داغ چیپسی میریزیم به همین ترتیب تا مواد تموم بشه لایه بالا باید برنج باشه بعد برنج رو با دم قاشق سوراخ میکنیم و درش رو میگذاریم تا بخار کنه.

عدس پلو

بعد کمی روغن به همراه ۶۰ گرم کره باز میکنیم و میریزیم روی برنجها و۲ قاشق زعفران دم کرده یه گوشه از برنج میریزیم و به مدت یه ساعت میگذاریم دم بکشه.

توی این مدت کشمش پلویی بدون دم رو خیس میکنیم و ۱۰ دقیقه بمونه کمی چنگ میزنیم تا خاکش جدا شه بعد تو صافی میریزیم و آب روش میریزیم و می گذاریم تا ابش بره بعد با کمی کره ویه قاشق مربا خوری شکر تفت میدیم.

وقتی برنج دم کشید توی یه دیس میکشیم و دور برنج رو با گوشتهای تفت داده شده تزیین میکنیم و روش رو با کشمش تفت داده شده و پیاز داغ چیپسی و برنج زعفرونی تزیین میکنیم.

عدس پلو با مرغ

  • سینه مرغ به مقدار دلخواه
  • عدس یک پیمانه
  • برنج سه پیمانه
  • کشمش پلویی (نصف پیمانه)
  • پیاز دو عدد
  • نمک و ادویه (فلفل پودر پایریکا زردچوبه پودر دارچین پودر گل محمدی)
  • سیر دو حبه
  • زعفران دم کرده ۲ الی ۳ ق غ

ابتدا سینه مرغ را با پیاز و دوحبه سیر(نمک فلفل زردچوبه پودر تخم گشنیز و پودر پاپریکا ) و دو لیوان آب و دو ق غ روغن مایع بزارید بپزد.

عدس را پاک کرده بشویید و با یک و نیم پیمانه آب بپزد.

بعد برنج از قبل خیس کرده در آب جوش ریخته چند قل زد یک ق چ زردچوبه اضافه و عدس پخته را اضافه کنید کمی برنج را دون بردارید.

ته دیگ به دلخواه سیب زمینی یا نان بزارید برنج را اضافه کرده و نصف لیوان آب با شعله متوسط بخار برنج بالا آمد روغن و کره را داغ کرده روی برنج بدهید
شعله گاز را کم کرده و چهل دقیقه برنج را دم کنید.

پیاز را رنده کرده در روغن و کره سرخ کنید و مرغ(خورد کرده) را اضافه کرده زعفران دم کرده و نصف ق چ پودر دارچین ونصف ق پودر گل محمدی را اضافه کنید
و جداگانه کشمش را در کره کمی سرخ کرده و به دلخواه تزیین کنید.

عدس پلو با کشمش و گوشت قلقلی

یه پیاز رو رنده میکنیم کمی ابش رو میگیریم با گوشت نمک فلفل دارچین زردچوبه و کمی ارد نخودچی خوب ورز میدیم و قلقلی میکنیم برای یک ساعت میزاریم تو یخچال بمونه.بعد از اون با کمی روغن سرخ میکنیم.

یه پیاز رو خلالی نازک خورد میکنیم سرخ میکنیم بهش کمی زردچوبه و نمک اصافه میکنیم کشمش پلویی را اضافه و خیلی کم تفت میدیم و از رو حرارت برمیداریم کمی که خنک شد بهش کمی پودر دارچین اصافه میکنیم.

عدس رو بزارید بپزه وقتی پخت بهش برنج رو اصافه کنید. وقتی برنجتون کمی پخت آبکش کنید.برنج رو کمی زنده تر بردارید تا بعد بهم نچسبه.

ته قابلمه رو روغن میریزیم سیب زمینی یا نون میچینیم کمی از برنج رو میریزیم روش یکی دو قاشق زعفرون دمکرده و کمی پیاز و کشمش بعد بقیه برنج میریزیم و دوباره کمی زعفرون و بقیه کشمش و پیازها.

گوشت قلقلیا رو هم کنار قابلمه میریزیم و دمکنی رو میزاریم تا برای نیم ساعت با شعله کم خوب دم بکشه. منبع

مقدار عدس برای عدس پلو برای هر نفر

ببینید این موضوع بستگی به خود شما داره که میخواید با بودجه کم این غذا رو تهیه کنید یا به صورت مجلسی پر پیمون تهیه اش کنید، اما به طور معمول مقدار عدس برای عدس پلو برای هر نفر بین ۸۰ تا ۱۰۰ گرم کافیه!

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.36 (11 رای)