از کجا بفهمیم عسل طبیعی است؟ + طرز تهیه عسل تقلبی
تشخیص اینکه چجوری عسل تقلبی تولید میکنند و راه های مشخص شدن عسل اصلی از تقلبی رو در این پست بررسی میکنیم.
ورود عسل های تقلبی و یا حتی بی کیفیت در بازار و سودجویی بعضی افراد، در صنعت زنبورداری خلل و ضعف بزرگی ایجاد کرده تا اونجا که خیلی از مصرف کنندهها به خاطر عدم صداقت بازار عسل و ناتوانی تو تشخیص و خرید عسل با کیفیت، این ماده غذایی با ارزش رو از سفرههاشون حذف کردن.
یکی از روش های متداول تقلب در تولید عسل ترکیب آب و شکر با برخی طعم دهنده ها هست که متاسفانه در ایران هم متداوله.
روش دیگه استفاده از ظرف آب و شکر در کنار کندو عسل هست که زنبور تولید کننده از اون شهد میگیره و عسل تولید میکنه که این روش دز آزمایشگاه قابل تشخیص نیست.
ما تو ایران ۲۷۰ نوع گل داریم که زنبور عسل میتونه ازش شهد بگیره.
Honeygate رسوایی عسل تقلبی در اروپا!
طبق اعلام شرکت مدیریت انطباق Decernis ، عسل سومین ماده غذایی جعلی در جهان است که پشت شیر و روغن زیتون قرار دارد!
عسل تقلبی برای زنبورداران مضر است و همچنین به این معنی است که زنبورهای عسل بیشتر وقت را برای گرده افشانی می گذرانند و این باعث فرسایش آنها می شود.
متأسفانه با انجام روشهای ابداعی برخی تولیدکنندگان عسل تقلبی کاری میکنند که حتی در آزمایشگاه هم نمیتوان تقلبی بودن این محصول را تشخیص داد.
طبق تحقیق منتشر شده در دسامبر ۲۰۱۶ ، قندهای خارجی ۱۰۴ بار در هر ۱۰ نمونه عسل آزمایش شده توسط مرکز تحقیقات مشترک اروپا یافت شد که باعث رسوایی HoneyGate شد.
این تحقیقات در پاسخ به گزارشی از پارلمان اروپا درباره جعلی ترین غذاها انجام شد که در آن عسل در رتبه ششم قرار گرفت.
محققان در مجموع ۲۲۶۴ نمونه عسل از تمام کشورهای عضو اتحادیه اروپا (به علاوه نروژ و سوئیس) را آزمایش کردند و به این نتایج رسیدند.
روش خانگی برای تشخیص عسل تقلبی
ورود عسل های تقلبی و یا حتی بی کیفیت در بازار و سودجویی بعضی افراد، در صنعت زنبورداری خلل و ضعف بزرگی ایجاد کرده تا اونجا که خیلی از مصرف کنندهها به خاطر عدم صداقت بازار عسل و ناتوانی تو تشخیص و خرید عسل با کیفیت، این ماده غذایی با ارزش رو از سفرههاشون حذف کردن.
🍯عسل را در آب سرد بریزید خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل میشود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می شود.
🍯عسلی که زنبور تولیدکننده آن شکر نخورده باشد، شل است.
🍯عسل طبیعی مزه شکر نمیدهد و علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است. در حالی که عسل مصنوعی اغلب طعم شکر می دهد، نه مزه خالص عسل.
🍯عسل اصل شل است و اگر داخل آب بریزید حل نمیشه!
🍯عسل اصل وقتی از یک ظرفی به ظرف دیگه بریزید حباب حباب میشه!
🍯عسل اصل رو بکشی به مو میرسه ولی پاره نمیشه
🍯سعی کنید عسلتون شکل روشن و با شکرک داشته باشه. اگر فروشنده گفت اصلا شکرک نمیزنه بدونید که عسلش دستکاری شده است.
🍯دقت کنید که دو نوع شکرک داریم؛نوع اول مثل بلورهای شکر روی عسل تقلبی بوجود میاد که خوب نیست اما نوع دوم در کف ظرف عسل بوجود میاد که حالت پودری داره و با یه هَم سریع حل میشه.
ختم کلام اینکه متقلب ها همیشه از ما جلوترند. آخرین راه حل اینه که عسل خوب رو از آدم خوب بخرید!
قیمت عسل گون و آویشن
قیمت عسل گون طبیعی ایرانی در پاییز ۱۳۹۹ هر کیلو تقریباً ۷۰هزارتومان فروخته میشود.
همچنین عسل آویشن که معمولا قیمت بیشتری دارد کیلویی ۷۵هزارتومان بفروش میرسد.
تصویری که در پایین میبینید برگه آزمایشگاهی تایید عسل طبیعی میباشد.
برای خرید آنلاین مطمئن میتونید از سایت باسلام که همه فروشنده های داخلی در اون حضور دارند استفاده کنید.
منابع خارجی:
https://www.insider.com/fake-honey-problems-how-it-works-2020-9
دیدگاه
نظر بدهید