۴۰ عکس کباب کوبیده و چنجه و برگ با کیفیت بالا
مجموعه ای از تصاویر انواع کباب های ایرانی از جمله کباب گوشت چنجه و کوبیده و برگ و جوجه کباب برای استفاده شما عزیزان جمع اوری کردیم.
۹ جولای (۱۸ تیر) هر سال به عنوان روز جهانی کباب در سراسر دنیا شناخته میشود، غذایی که به گفته کارشناسان تغذیه در جامعه ایران به دلیل برخی عادات غلط در مصرف و طبخ میتواند با ضررهایی همراه باشد.
غذایی که به گفته شماری از مورخان ایرانی، اولین بار در دوران ناصرالدین شاه قاجار در ایران مورد استفاده قرار گرفت و با راهاندازی یک رستوران در بازار قدیم تهران به مردم معرفی شد.
برخی کتب قدیمی اما تاریخ پیدایش این غذای شرقی در ایران را به تبریز، نزدیکی مرز قفقاز نسبت میدهند. غذایی که در فرهنگ ایرانی عمدتا با ادویهجاتی چون سماق، سبزی، پیاز و نوشیدنی دوغ مصرف میشود.
کباب شامل انواع متعددی از جمله کباب ترش، کباب برگ، کوبیده، بختیاری، قفقازی بوده و برخی از انواع آن نظیر دنده کباب کرمانشاه به عنوان یکی از بهترین غذاهای جهانی به ثبت ملی هم رسیده است.
بدون شک کباب کوبیده پرفروشترین و رایجترین کباب ایرانی است.
علت پیشیگرفتن کوبیده از سایر کبابها را باید چربونرمبودن و قیمت مناسبش نسبت به سایر کبابها دانست. اینکه از گوشت قلوهگاه گوسفندی که سهم دیگ آبگوشت است، بشود چنین کباب لذیذی پخت، بدون شک حاصل ذوق و هنر آشپزان ایرانی بوده است.
کوبیده اصالتی قفقازی دارد، میگویند ناصرالدینشاه که اصالتی ترکی داشته، این کباب را به آشپزانش معرفی کرده و با کمی دخلوتصرف کباب قفقازی بهشکل کوبیده امروزی درآمده است.
در کتابهای تاریخی که از دوره صفویه بهجا مانده است هم اسمی از کباب کوبیده نیامده، اگر هم جایی صحبت از کباب بوده، منظور کباب برگ یا چنجه است. در عوض در کتابهای آشپزی دوره قاجار اسمورسم کتاب کوبیده را میشود فراوان پیدا کرد، برخی جاها کلمه «کباب کوبیده» و برخی جاها بهنامهای دیگری مثل «کباب لوله» یا «کباب پیاز».
کسبه بازار از روزگار قدیم تا امروز سر ظهر که میرسد، دنبال غذای چرب و نرم و خوشمزه میافتند. مگر غذایی بهتر از چلوکباب پیدا میشود که این مشخصات را داشته باشد! برای همین است که اولین چلوکبابی ایران در بازار تهران دایر میشود. اعتمادالسلطنه، وزیر انتشارات ناصرالدینشاه و رئیس دفتر ترجمه در آن زمان، در نوشتههایش نقل میکند و مینویسد اولین چلوکبابی نامش «نایب» بوده که در بازار تهران قرار داشته و شبیه رستورانهای اروپاییان غذا را بر روی میز سرو میکرده است.
همین امروز هم در تهران و حتی خارج کشور چلوکبابیهای معروفی به این اسم وجود دارند که بهاحتمال برخی نوادگان همان صاحب اولین چلوکبابی ایران هستند و برخی فقط از تشابه این نام سود میبرند. واحد شمارش چلوکباب «دست» است.
یک دست چلوکباب معمولا به یک بشقاب پر از پلو با کباب برگ (یک سیخ) یا کوبیده (۲ سیخ) گفته میشود که همراه با گوجهفرنگی کبابشده، سماق، پیاز و نوشیدنی (معمولا دوغ) سرو میشود.
پیشخدمتهای رستوران نایب درآن زمان برنجها را بهصورت هرم در بشقابها قرار میدادند و کنارش هم یک تکه کره میگذاشتند و برای مشتری میآوردند. پیشخدمتها یکییکی برنجها را سر میزها میبردند و بلافاصله نفر بعدی کبابها را با سیخ در بشقابها قرار میداده است.
در آن زمان هر نفر میتوانسته بدون پرداخت پول بیشتر، هر چندتا کباب که دوست داشته است بخورد، یعنی برعکس امروز که برنج سرریز میآوردند، و خورش یا کباب مقدارش ثابت است، در قدیم کباب سرزیر بوده است و برنج ثابت.
از اولین چلوکبابی که بگذریم، بررسی قیمت چلوکباب و تغییرات آن در طول زمان هم خالی از لطف نیست. قیمت یک پرس چلوکباب کامل در زمان ناصرالدینشاه ۳قران، در زمان احمدشاه ۴ تا ۵ریال و در زمان محمدرضاشاه تا ۶۰ریال بود.
دانلود عکس کباب
تصاویری که در ادامه قرار دادیم با کیفیت بسیار بالا از انواع کباب چنجه و گوشت و برگ و کباب کوبیده و جوجه کباب براتون قرار دادیم تا در طراحی هاتون استفاده کنید.
هر کدام از تصاویر پایین را ذخیره کنید تا متوجه کیفیت تصویر شوید
دیدگاه
1 دیدگاه
سلام خداخیرت بده ممنونم
نظر بدهید