طرز تهیه خمیر پیتزا رستورانی
خمیر پیتزا یه فرمول خیلی ساده اما مهم داره که برای تهیه یا پیتزای خوشمزه و فست فودی باید رعایت بشه.
چگونه خمیر پیتزا خانگی درست کنیم؟
این مقدار مواد برای یک عدد پیتزای بزرگ کافیه. اَگر قصد دارید تعداد بیشتری پیتزا تهیه کنید مواد رو دو یا چند برابر کنید.
- آب ولرم به اندازه نصف پیمانه( نصف لیوان فرانسوی)
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- خمیر مایه فوری ۱.۵ ق چ
- روغن ۳ قاشق
- نمک نصف ق چ
- آرد سفید یک پیمانه یا بیشتر(تا جایی که خمیر به دست نچسبه)
دستور تهیه خمیر پیتزا
ابتدا آب گرم رو داخل یک ظرف میریزیم[گرمای آب باید به اندازه ای باشه که اگه انگشت زدیم داخلش گرماشو کاملا حس کنیم ولی داغ نباشه که دستمون رو بسوزونه]
بعد شکر رو به آب اضافه میکنیم، مخلوطش میکنیم تا کمی شکر حل بشه.
بعد پودر خمیر مایه فوری رو روی آب میریزیم و کمی بهم میزنیم،درش رومیزاریم و تا ۱۰ دقیقه صبر میکنیم تا خمیر مایه عمل بیاد [این کار و برای این انجام میدیم که ببینیم خمیر مایمون سالم هست یا نه و وقتی که سطح روش حباب بزنه و کف تشکیل بده یعنی خمیر مایه عمل کرده]
بعد روغن مایع و نمک رو به موادمون اضافه و مخلوط میکنیم و بعد آرد(ارد قنادی یا ارد بسته بندی دوصفر) رو روی موادمون اَلَک میکنیم و مخلوط میکنیم و شروع به ورز دادن میکنیم.
خمیر هنوز چسبناکه کمی ارد بهش اضافه میکنیم تا جایی که خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد که به دست نچسبه
سپس خمیر رو به مدت ۱۰ دقیقه با دست خوب ورز میدیم و بعد از وَرز دادن روی خمیر و با نایلون فریزر یا سلفون می پوشونیم و یک پارچه کُلُفت روش قرار میدیم و بعد به مدت ۱ ساعت در جای گرم قرار میدیم و بعد خمیرمون آماده است…
طرز تهیه خمیر پیتزا تصویری
ویدئویی که در زیر میبینید یه آموزش کامل و جامع هستش که توسط neda_foodie اموزش داده شده؛
مواد لازم برای ۳ تا ۴ نفر
- آب گَرم ۱۵۰ گِرم (حدود دوسوم لیوان)
- نمک، شکر و خمیر مایه، هرکدام یک قاشق چایخوری سرخالی
- روغن غیر سرخکردنی یکونیم قاشق غذاخوری
- آرد ۳۰۰ گرم (حدود ۲ لیوان)
بهتره مواد رو وزن کنید تا خمیر بهتری داشته باشید
آرد نون فانتزی استفاده کنید و حتما آرد ۲بار الک بشه
آرد رو یهو نریزید! کمکم بریزید تا جایی که دیگه خمیر به دست نچسبه چون چگالی آردهای مختلف باهم فرق داره؛ ممکنه خمیر شما آرد کمتر یا بیشتری لازم داشته باشه
خمیر باید ۲ ساعت در دمای محیط استراحت داده بشه؛ بهتره جای استراحتش یکم گرم باشه
طرز تهیه خمیر پیتزا آمریکایی
تو فیلم زیر هم روش تهیه خمیر پیتزا آمریکایی رو اموزش دادیم که در ایران به نوع ضخیف و کلفت این خمیر میگن امریکایی!!
مواد لازم👇
خمیرمایه فوری ۱ ق س
شکر۱ ق چ
آب ولرم ۱ پیمانه
آرد سفید ۳/۵ تا ۴پیمانه بسته به آبخور آرد
تخم مرغ ۲عدد
سس مایونز ۱/۵ق س
روغن مایع ۱/۴ پیمانه
نمک ۱/۲ق چ
روی پنیر رو مقداری آب اسپری کنین باعث میشه پنیرش خیلی کش بیاد.
دمای فر ۱۸۰ درجه به مدت ۲۰ دقیقه ۵ دقیقه آخر گریل رو روشن کنین تا روی پنیر طلایی بشه.
طرز تهیه خمیر پیتزا جادویی
آرد ۴ لیوان
خمیر مایه فوری ۱ قاشق غذاخوری
شکر ۱ قاشق مربا خوری
نمک ۱ پنس
شیر ولرم نصف لیوان
آب ولرم نصف لیوان
روغن مایع ۱/۴ لیوان
ابتدا آرد را الک کنید و به آرد خمیر مایه فوری و شکر و نمک اضافه و باهم مخلوط میکنیم.
در ظرف دیگه آب ولرم و شیر ولرم و روغن را ریخته و باهم مخلوط میکنیم.
بعد آرد را در سه مرحله اضافه میکنیم و هم میزنیم تا زمانی که یه خمیر نرم و لطیفی بدست بیاد (عزیزان امکان داره چند قاشق آرد کم یا زیادبشه حواستون باشه).
بعد از اینکه خمیر رو آماده کردین ده دقیقه ورز بدین و بعد داخل ظرف را کمی چرب کنین و خمیر داخل طرف گذاشته و روی آنرا پوشانده تا یک ساعت و نیم بمونه و استراحت کنه و حجیم بشه
بعدخمیر ما آمادست و میتونین باهاش پیتزا و پیراشکی درست کنین. نوش جان
طرز تهیه خمیر پیتزا نازک
برای تهیه خمیر پیتزا ایتالیایی نازک مواد اولیه زیر رو تهیه کنید.
خمیرمایه: ۱ ق غ
روغن مایع: ۳ ق غ
آب ولرم: سه چهارم لیوان
شکر:۱ ق م
نمک: ۱ ق م
آرد به میزان لازم
خمیرمایه، آب ولرم و شکر را در یک ظرف در بسته زارید تا ۱۰ دقیقه عمل بیاد
همه مواد را با هم مخلوط کنید و کم کم آرد رو اضافه کنید و ورز بدید تا یه خمیر لطیف بدست بیاد.
زیاد آرد به خوردش ندید تا یه خمیر ترد و سبک داشته باشید.
دوساعت به خمیر استراحت بدید.
بعد خمیر را در هر ظرفی که خواستید پهن کنید.
ضخامت خمیر را خیلی کم بگیرید چون دو برابر پف میکنه.
مواد دلخواهتون رو بچینید و داخل فر بزارید تا پنیر آب بشه و میل بفرمایید.
دیدگاه
1 دیدگاه
با چند برابر کردن خمیر مایه مسمومیت ایجاد نمیکنه؟
نظر بدهید