برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه فرنی ساده خانگی

فرنی یک دسر بی نهایت خوش طعم است که با آرد برنج یا گندم یا نشاسته برای ماسبت های خاص تهیه میشود.

سایت Republicworld در مطلبی درباره فرنی نوشته که این خوراکی لطیف و سفید بشدت در هند مطرح هستش و احتمالاً برای همین کشور هستش.

جالبه بدونید که فرنی در جشن دیوالی هندوها پخت میشه.

دیوالی هم یک جشنواره پنج روزه هندوهاست که در سراسر هند اجرا می‌شه و تو اون روز خونه هارو تمیز و شب ها شمع روشن میکنند.

فرنی در خارج از ایران با برنج باسماتی ، شیر ، آجیل(خلال بادام و پسته و…) و زعفران پخته می شود.

خواص فرنی

به نوزادانی که تازه غذا خوردن را شروع می کنند فرنی می دهند زیرا هم هضم آن راحت تر است هم خواص زیادی برای کودک دارد.

فرنی ارزش غذایی بالایی دارد زیرا ترکیبی از شیر و برنج است و انرژی، فراوانی به کودک می‌دهد.

مواد نشاسته‌ای هم مثل شیر دارای ویتامین‌های گروه B و روی هستند.

جهت بالا بردن کالری و افزایش وزن کودک میتوانید در فرنی یک قاشق مرباخوری کره اضافه کنید.

فرنی با آرد گندم

حنانه عزیزی در اینستاگرام نوشت:

برای این مقداری که تو تصویر میبینید یعنی پنج کاسه نیاز داریم به:

  • شیر شش لیوان پر (لیوان دسته دار فرانسوی)
  • آرد گندم شش ق غ (خیلی سر پر نباشه)
  • شکر سه چهارم لیوان
  • گلاب چهار ق غ

شیر سرد و آرد و شکر رو توی قابلمه میریزیم و خوب هم میزنیم تا مخلوط بشه.

سپس روی حرارت ملایم قرار داده و مدام هم میزنیم که ته نگیره و گوله نشه و کاملا یکدست باشه و اجازه میدیم به غلظت دلخواهمون برسه.

در دو دقیقه آخر پخت گلاب رو اضافه میکنیم.

فرنی رو همونطور داغ داخل کاسه میریزیم و اجازه میدیم خنک بشه و سطح روش ببنده و بعد تزیین میکنیم.

از گل و پودر پسته و دارچین و مروارید خوراکی برای تزئین میتوتید استفاده کنید.

مدت زمان پخت حدود بیست و پنج دقیقه طول میکشه و مدام هم بزنید.

البته دقت کنید که بستگی به میزان حرارت و شعله گازتون داره و ممکنه مدت زمان پخت کمی بیشتر یا کمتر بشه.

توجه داشته باشید فرنی خنک که میشه غلیظ تر هم میشه.

فرنی با آرد برنج

  • شیر یک لیتر(چهار لیوان دسته‌دار)
  • آرد برنج چهار قاشق سوپخوری سرپر
  • آب سرد نصف لیوان
  • گلاب یا عرق شاهسبرن در صورت تمایل نصف لیوان

شیر را داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار بدین تا بجوش بیاد.

آرد برنج را در آب سرد حل کرده و به شیر اضافه کنین و مرتب هم بزنین تا به غلظت مناسب برسه.

گلاب یا عرق شاهسبرن را افزوده و بعد از چند جوش از روی حرارت برداشته و در ظرف مورد نظر کشیده و بعد از سرد شدن با مربا یا شیره انگور(دوشاب) سرو کنین.

خیلیها به جای اینکه با مربا سرو کنن،موقع پخت داخلش شکر میریزن که در این صورت نصف لیوان شکر برای این منظور کافی خواهد بود(کم و زیادش به ذایقه شما بستگی داره)

شکر را قبل از گلاب ریخته و بعد از چند جوش گلاب را اضافه کنین.

اگه داخل فرنی شکر ریختین میتونین موقع سرو روش دارچین بپاشین.

میتونین به جای آرد برنج از نشاسته استفاده کنین که اندازه‌ها دقیقا همینه.

میتونین بعد از اینکه فرنی رو از رو حرارت برداشتین به دو قسمت تقسیم کنین و به یک قسمت زعفران آب شده اضافه کنین حتی بعضیا پودر کاکائو هم میریزن داخل فرنی(در این صورت نباید گلاب یا عرق شاهسبرن بهش اضافه کنین)

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.6 (10 رای)