از ترش فسنجان شمالی تا فسنجون شیرین با گوشت
فسنجون جزو غذاهای مورد علاقه اکثر ایرانیان هستش که این روزها بدلیل بالا رفتن قیمت گردو کمی دسترسی بهش سخت تر شده!
بهترین گردو برای خورشت فسنجان
قطعا بهترین گردو برای فسنجون اونی هستش که باعث بشه خورشت مون روغن زیادی پس بده. برای نمونه تصویر پایین رو ببینید.
این نوع گردو که به گردو خورشتی معروفه هم از لحاظ قیمت (ارزون تره) و هم کیفیت مناسب برای فسنجون هستش. کافیه از مغازه دار گردو برای فسنجون بخواید تا همینو بهتون بده.
فسنجون کلاسیک!
معروف ترین روش تهیه این خورشت همانی است که اکثراً در رستوران ها دیده اید.
مرغ + آب خورشت مَلَس و کمی برنج ته دیگ دار تصویری است که عموماً مشاهده شده. با اینحال اموزش تصویری خورشت فسنجان را میتوانید در پایین ببینید.
[evp_embed_video url=”http://dl.tv5.ir//tv5/media/bekhane/ashpazi/940304ash.mp4″]
ترش فوسونجان گیلانی
انقدر گفتنی زیاده درباره روش های تهیه خورشت فسنجان در گیلان که نمیدونیم به کدومش اشاره بکنیم.
درهرحال اینو باید بگیم که معروف روس طبخ فسنجان در کل کشور مربوط به گیلان هستش.
گمج واجب است!
قبلتر درباره گَمَج براتون نوشته بودیم که این ظروف سفالی در گیلان از سالیان دور برای پخت و پز استفاده میشه.
خصوصا برای فسنجون که در جا افتادن خورشت خیلی تاثیر داره.
طرز تهیه فسنجان رشتی
ابتدا مرغ به مقدار لازم با آب میزارید تا پخته بشه بعد یه پیاز متوسط رو رنده کنید و به همراه نمک به مرغ اضافه کنید.
وقتی که به نظرتون مرغ پخته شد گردو های آسیاب شده رو برای ۵ نفر ۲۵۰ گرم به مرغ اضافه کنید و هم زمان رب انار و رب گوجه را به میزان دلخواه به موادتون اضافه کنید
چیزی که فوق العاده در پخت فسنجان مهمه زمان طولانی و شعله ملایم هستش!
یه موردی که استثنائا فقط در مورد خورش فسنجان داریم اینه که هر موقعی میخواییم بهش آب اضافه کنیم باید آب کاملا سرد باشه، البته به جای آب سرد میتونید از چند قطعه یخ استفاده کنید.
با اینکار به گردو کمک میکنیم تا روغنش رو پس بده و فسنجان جا افتاده و خوش آب و رنگی داشته باشیم.
و بعد از دو ساعت می بینیم که کاملا جا افتاده و آماده است.
مخلفات گیلانی برای فسنجان
گیلانی ها عادت دارند در کنار فنسجان از برنج کته معروف و تُرب و زیتون پرورده استفاده کنند.
متن بالا رو بخونید تا متوجه بشید چقدر بین علما درباره #فسنجون اختلاف هستش ☝️😬😅
فسنجون شیرین با گوشت
همونطور که میدونید در خیلی از جاهای ایران فسنجون به صورت شیرین تهیه میشه.
بعضی ها هم دوست دارند با گوشت قلقلی یا کوفته میل کنند.
خب برای تهیه اش اول یک پیاز رو رنده میکنیم و تفت میدیم با مقدار خیلی کمی روغن، گردوی آسیاب شده رو اضافه میکنیم و تفت میدیم.
شعله گاز باید کم باشه تا گردو نسوزه ، بعد با پشت قاشق گردوها رو فشار میدیم تا روغن بندازه و باز بشه از هم.
گردو رو طبق ذائقه تون چرخ کنید ؛ مثلا بعضیا دوست دارند گردو زیر دندون بیاد و شما اگر دوست ندارید دوبار چرخش کنید.
سپس کمی نمک و زردچوبه میزنیم و آب سرد میریزیم و میزاریم بپزه.
دقت کنید که زمان پختش باید طولانی باشه تا روغن بندازه،اواسط پخت دو قاشق رب انار و به میزان دلخواه شکر بهش اضافه میکنیم.
یک پیاز رنده شده و نمک و فلفل و زردچوبه و دارچین و زعفرون به گوشت چرخکرده اضافه میکنیم و خوب ورز میدیم بعد قلقلی میکنیم و تفت میدیم و یک ساعت آخر به خورشت مون اضافه میکنیم و میذاریم حسابی جا بیفته.
اگر وسطای پخت احساس کردید آبش کمه آب سرد اضافه کنید و در آخر اگر احیاناً روغن ننداخته بود چند مرحله تعدادی یخ کوچولو اضافه کنید تا خورشت روغن بندازه.
البته اگر با شعله ملایم و مدت کافی پخته باشه خودش روغن میندازه و نیازی به این کار نیست.
دیدگاه
1 دیدگاه
شمالِ ایران یکی از جذابترین ناحیههای دنیاس … گیلان هم که معرکهس …
دستخوش که دارید غذاهای محلی این جای دوست داشتنی رو معرفی میکنید …
نظر بدهید