برای مشاهده نتایج کلید Enter و برای خروج کلید Esc را بفشارید.

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

جملاتی مثل فلافل داغ خوزستان یا فلافل تند بندری حس و حال عجیبی برای ایرانی ها و خصوصا جنوبی ها داره. تو این پست میخوایم به فرهنگ غذایی جنوب کشورمون ادای احترام کرده باشیم.

فلافل از کجا پیداش شد؟

همه میدونند که این خوراکی توپی اصالتش مربوط به منطقه عرب زبان است اما در کتاب ‘Petit traité du pois chiche‘ راز تاریخی این غذا را فاش کرده است.

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

وی در قسمتی از این کتاب مینویسد: ‘گفته میشود که احتمالاً هزارسال پیش از میلاد مسیح این غذا در مصر مورد استفاده قرار گرفته، اما ما مطمئن نیستیم. هرچند میدانیم که تمدن مصر جزو اولین هایی بود که به سرخ کردن حبوبات با چربی حیوانات تسلط داشت. هرچند برخی مورخین از قبطی های مسیحی مصری یا در فرهنگ غذایی یهودیت هم چیزهایی تقل کرده‌اند.

فلافل به مرور زمان بدلیل تجارت بین کشورهای خاورمیانه همه گیر شد. همچنین باید به خاطر داشته باشید که لبنان ، سوریه ، اردن و مصر برای مدت طولانی جزو یک کشور بودند. ابتدا امپراتوری بیزانس ، سپس امپراتوری عثمانی.

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

اکنون فلافل در لبنان با نخودفرنگی و در مصر با لوبیا و در کشورهایی مانند ایران با نخود تهیه میشود.

رازهای فلافل ترد بازاری

اینجا نمیخوایم دستور تهیه رو براتون بنویسیم چون هزاران بار همه نوشتند.

قصد ما اینه که یه سری نکات کلیدی که اصلا در دستورهای پخت خانگی نمی‌بینیم رو افشا کنیم.

اینم بگم که این موارد رو از یک کسی که سالها فلافل اهوازی در لشگراباد تهیه کرده گرفتم؛

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

اولین نکته مهم اینه که هرگز ، از نخود کنسرو استفاده نکنید. حتی اگر راحت تر هم باشد! در دستور تهیه روش بازاری مهم اینه که نخود خشک را به مدت ۲۴ ساعت در آب سرد خیس کنید.

برای تسهیل هضم می توانید جوش شیرین اضافه کنید. بعد آنها را خوب خشک کنید. این کار باعث میشه تا بعد خوردن معده تون اذیت نشه!

پودر انبه که یه کم سخت گیر میاد اصلی ترین ادویه فلافل هست که طعم و رنگ بازاری رو بهش میده.

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

استفاده از پودر سوخاری هم در مخلوط مواد فلافل باعث میشه تا ترد و کرانچی بشه.

این مطلب رو ببین:
غذا برای سرماخوردگی چی بپزم؟

یه راز مهم دیگه تو فلافل مغازه ، اینه که خمیر نون باگت رو خیس میکنند و به مواد اضافی میکنند. این کار باعث میشه تا فلافل پُف کنه.

فلافل اهوازی با نکات و فوت و فن نگفته

میتونید یه لایه از خمیر باگت خیس رو روی موادتون بپوشونید تا هنگام استراحت مواد یه چیز باحال تری در آخر گیرتون بیاد.

راستی تو فلافل ساندویچی بعضیا بیکنیگ پودر هم میزنن تا پوک و ترد بشه.


منبع تصاویر : زینب روستایی ایسنا / توییتر و سایت آمازون و فیس‌بوک