برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه لوبیا پلو ساده به روش رزا منتظمی

از محبوبترین و خوش خوراک ترین پلو رنگی های کشورمون لوبیا پلو هستش که واقعا لذید و بی نظیره که میخوایم روش تهیه لوبیا پلو رو برای یه خانواده کوچک و یه جمع ۱۰ نفره آموزش بدیم.

در این سری از آموزش پلو های مختلف برای سایت گیلان فود میخوایم به طور کامل به همه سوالات تون درباره تهیه لوبیا پلو مجلسی خوشمزه پاسخ بدیم. پس با دقت تا اخر بخونید.

این لینک هارو هم ببینید:

لوبیا پلو با گوشت

برای شروع به مواد زیر نیاز داریم:

  • برنج یک کیلو
  • مغز ران گوسفند بدون استخوان و چربی ۷۵۰ گرم
  • لوبیا سبز ۷۵۰ گرم
  • پیاز نگینی ۳ عدد متوسط
  • روغن ۲۵۰ گرم
  • رب گوجه فرنگی ۳ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه،نمک،فلفل،زنجبیل،دارچین و زعفران

برای شروع در یک قابلمه روغن و پیاز رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا طلایی بشه و بعد گوشت هارو میریزیم و تمام ادویه هارو به جز زعفران رو میریزیم و تا دو سه دقیقه تفت میدیم.

گوشت نیاز به سرخ شدن نداره بلکه باید تفت داده بشه تا تغییر رنگ بده. سپس آب اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا گوشت ها بپزه و دو سوم آبش بره.

لوبیا هارو بشورید و خشک کنید و به ابعاد مساوی تقسیم کنید و اگر لوبیا تون بزرگ بود دو سرش رو بگیرید.

لوبیا ها رو داخل تابه بریزید و سرخ کنید تا شفاف بشه. بعد بهش رب گوجه اضافه میکنیم و تفت میدیم تا کمی دیگه سرخ بشه.

لوبیاها با رب گوجه که رنگ گرفت و سرخ شد حالا گوشت هارو با آب بهش اضافه میکنیم و زعفران سابیده شده رو هم میریزیم و درشو میزاریم تا جا بی افته و به شکل سُس در بیاد و روغنش ازش جدا بشه. مایه لوبیا پلو آماده است.

سپس برای تهیه برنج کافیه یه قابلمه آب رو بزارید جوش بیاد و بهش نمک اضافه کنید و یه هَم بزنید و برنج رو بریزید داخلش و درشو ببندید تا کمی جوش بخوره.

نکته مهم اینکه مقدار برنج و مواد باید نصف به نصف باشه، یعنی اگر ۶ نفر هستید ۳ پیمانه برنج و ۳ پیمانه دیگر باید با مواد پر شود.

بعد درشو برمیداریم و یه هَم میزنیم تا برنج از کَف جدا بشه. حالا اینجا برنج رو تا حدی که کمی زنده تر و وسطش سفت باشه برمیداریم(کافیه با نوک انگشت تعدادی برنج رو بردارید فشار بدید و بافتش رو ببینید).

برای مرحله بعد باید برنج رو آبکش کنید و یک بار آب جوش بریزید روش و بعد داخل قابلمه بریزید و بزارید روی اجاق تا برای ۱۵ دقیقه بپزه عرق برنج در بیاد. بعد از گذشت این مدت زمان درشو برمیداریم که میبینیم خیس شده.

حالا برنج رو که کمی از قبل اماده کردیم و زنده تر برداشتیم در ابتدا از روغن مواد گوشتی مون بهش اضافه میکنیم و آروم هَم میزنیم تا بافت برنج با روغن خودشو باز کنه.

در مرحله پایانی بقیه مواد رو کم کم اضافه میکنیم و هَم میزنیم تا جاییکه برنج یکدست بشه و مقدار مانده زعفران دم کرده رو میدیم روش.

لوبیا پلو

بعد با دم‌کُنی درشو می‌زاریم و اجازه میدیم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه(بستگی به حجم برنج تون زمانش کم زیاد میشه) میزاریم تا لوبیا پلو آماده بشه. منبع

لوبیا پلو فوری رزا منتظمی

این روش رو از کتاب هنر اشپزی رزا منتظمی برداشتیم که تو کمترین زمان ممکن واسمون نوشته که چجوری لوبیا پلو رو درست کنید.

لوبیا سبز رو خورد کنید و یه کم تو آب جوش بذارید تا رنگش برگرده و نرم بشه. بعد آبکش کنید و بذارید یه گوشه و بهش دست نزنید. پیاز رو تفت بدید و بهش زردچوبه بزنید و بعد بهش فلفل و گوشت چرخ‌کرده اضافه کنید.

لوبیا پلو

خوب تفت بدبد اینهارو باهم تا رنگ گوشت قهوه‌ای شد بهش رب بزنید. کمی بعد لوبیاتون رو اضافه کنید و نمک بزنید و یه استکان آب بریزید و سپس درشو بذارید تا آبش کشیده بشه و بعد خاموش کنید.

سرد که شد یه کم دارچین و یه کم فلفل بهش اضافی کنید و بهش زعفران یا ادویه پلویی هم اگر دارید بزنید.

بعد برنجت رو آبکش کنید و سیب زمینی هارو ته دیگ بذارید و برنج رو بریز روش و یه لایه از موادتون رو تا تموم شدنش همه‌اش اضافی کنید و دم کن روس بزارید تا بخارش که بالا اومد در آخر یه کم روغن بریزید روش! ‘

لوبیا پلو

برای ۱۰ نفر هم اگر میخواید لوبیا پلو درست کنید به نیم کیلو گوشت و ۲۵۰گرم رب و تقریبا ۱۰ پیمانه برنج نیاز دارید.

لوبیا پلو با گوشت تکه ای

مواد لازم زیر برای یه جمع ۴نفره کفایت میکنه:

  • گوشت گوسفندی۲۵۰ گرم
  • لوبیا سبز ۲۵۰ گرم
  • برنج ۳پیمانه
  • پیاز یک عدد بزرگ نگینی خرد شده
  • فلفل سیاه، دارچین ، نمک، روغن به مقدار لازم
  • زعفران آبکرده
  • رب گوجه ۲ ق غ

در ابتدا گوشت ها رو خرد میکنیم نه خیلی ریز نه خیلی درشت و با پیاز نگینی شده و زردچوبه و کمی روغن تفتشون میدیم و آب اضافه می کنیم تا بپزن.

بعد پخت گوشت آبشو جدا میکنیم و کنار میذاریم و دارچین و فلفل سیاه به گوشت میزنیم و رب گوجه اضافه میکنیم و با هم تفتشون میدیم.

سپس لوبیا سبز که بلانچ شده و یا با کمی آب بخار پز شده رو اضافه می کنیم و یه مقدار از آبِ گوشت رو اضافه میکنیم و وقتی آبش کشیده شد زعفران میزنیم و شعله رو خاموش میکنیم.

برنج رو به روش آبکش درست میکنیم و تو قابلمه تهدیگ دلخواه رو میذاریم و لایه لایه برنج و مواد گوشتی رو میریزیم و در آخر زعفران میریزیم و کمی از آب گوشت رو اضافه میکنیم و دم میذاریم

در آخر هم میتونید روغن حیوانی یا کرده رو داغ کنید و روی پلو بریزید و در کنار سالاد شیرازی نوش جان کنید

از پودر گل سرخ و ادویه پلویی هم میتونید به دلخواه استفاده کنید.

راز شفته نشدن لوبیا پلو

دریافت ویدئو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3 (2 رای)