قهوه ترک چگونه درست کنیم با معرفی بهترین دانه قهوه
آموزش درست کردن یک فنجان قهوه ترک با معرفی بهترین دانه قهوه برای قهوه ترک که فوم یا کف زیاد داشته باشه و بتونید در خانه به همراه طرز تهیه قهوه ترک بدون قهوه جوش.
در این مطلب از سری آموزش نوشیدن های سایت گیلان فود قصد داریم از زبان یک باریستا که تجربه درستی از درست کردن قهوه ترک داره براتون آموزش طرز تهیه قهوه ترک رو یاد بدیم.
این لینک هارو ببین:
- چرا قهوه اسپرسو کف نمی کند؟
- چرا بعد از خوردن قهوه حالم بد میشه؟
- آموزش هات چاکلت غلیظ
- طرز تهیه کیک قهوه و شکلات
- موکاپات چیست و طریقه استفاده از موکاپات
قهوه ترک چیست؟
قهوه ترکی در اوایل قرن چهاردهم در منطقه کافا در جنوب اتیوپی کشف شد. اوزدمیر پاشا که در سال ۱۵۱۷ به عنوان فرماندار یمن خدمت می کرد، این قهوه را چشید و به استانبول آورد.
اولین کافی شاپ در ناحیه بندری Tahtakale ترکیه افتتاح شد و در مدت کوتاهی به سراسر استانبول گسترش یافت. منبع
پس از آن، کافی شاپ های زیادی در استانبول افتتاح شد و قهوه با لحظات خوشی مانند کتاب خواندن، بازی شطرنج و گفتگو رواج یافت و البته خوب است بدانید که اروپایی ها از طریق ترک ها با قهوه آشنا شدند.
اروپایی ها به طرز تهیه روش تهیه قهوه ترک ها پایبند بودند و به همان صورت سنتی قهوه مصرف می کردند. طعم قهوه از این واقعیت ناشی می شود که دانه های قهوه تازه و ریز آسیاب شده و به آرامی در آتش زغال سنگ پخته می شوند. قهوه ترک همچنین تنها نوع قهوه ای است که بصورت آسیاب شده در جهان سرو می شود.
قهوه ترک چیزی است که حتی زمان خاصی برای نوشیدن آن وجود دارد. معمولاً در صبح و بین وعده های غذایی ظهر نوشیده می شود. حتی کلمه صبحانه نیز از این زمان گرفته شده است.
قهوه ترکی غنی و سرشار از کافئین در بسیاری از کشورهای جهان مصرف می شود. چون فیلتر نشده، بنابراین دارای غلظت بالاتری از کافئین و سایر ترکیبات مفید است که ممکن است چندین فواید سلامتی داشته باشد.
قهوه ترک در هر اونس مایع کافئین بیشتری نسبت به قهوه های معمولی دارد. این به دلیل انواع دانه های قوی و روش دم کردن قهوه ترک است بعبارتی قهوه ترک از سایر مواردی که مرسوم تهیه میشود سنگین تر است.
بطور استاندارد و معمول یک فنجان قهوه ترک حدود ۵۰ میلی گرم کافئین دارد در حالی که یک فنجان اسپرسو تقریباً ۶۴ میلی گرم کافئین دارد.
علت اینکه همراه قهوه ترک معمولا آب سرو میشود این است که یک جرعه آب به فرد این امکان را میدهد که کام خود را قبل از نوشیدن قهوه تمیز و مرتب کند و بهترین لذت را برای فرد به ارمغان بیاورد. علاوه بر این، اکثر مردم قهوه را با یک خوراکی کوچک و شیرین مانند شیرینی ها، شکلات یا آب نبات سرو می کنند.
آموزش قهوه ترک با اسپرسوساز خانگی
در ابتدا آب دستگاه اسپرسوساز رو در حالت طبیعی که توصیه شده و قبلا تست کردید میریزیم و دکمه بخار رو میزنیم که مود دستگاه روی این حالت قرار بگیره.( این دکمه در همه دستگاه ها مشترکه که نشانش شبیه یک فشار هوا روی یک موج هست)
دستگاه رو به همین حالت میزاریم تا اماده بشه. حالا به ازای هر نفر یگ تا دو قاشق چای خوری پودر قهوه ترک میریزیم توی پیچر (لیوان فلزی شبیه پارچ که لبه داره و جنسش فلزیه).
بعد برای هر نفر حدود یک تا دو فنجان آب استفاده میکنیم و در صورت وجود پیچر آب را تا خط زیر کانال ظرف بریزید.
نکته مهم اینه که چون دستگاه اسپرسوساز خانگی توان صنعتی نداره ، بهش فشار میاد که بخواد عمل فوم دهی رو به صورت کامل انجام بده و ممکنه وسط کار دوباره بره رو حالت بازسازی بخار! پس راه حل یا ترفند مهم در اینجا اینه که باید از آب نسبتاً گرم (اما نه در حد جوش) استفاده کنیم تا دستگاه بتونه با خیال راحت این عمل رو به سرانجام برسونه).
حالا زمانی که دستگاه اسپرسوساز به ما اجازه استفاده از بخاردهی رو با چراخ سبزش داد پیچر یا ظرف مخصوص رو به صورت اُریب و لبه به لبه آب قرار میدیم. مثل عکس بالا.
حالا دستگیره رو میپیچونیم تا بخار آب و هوا به پیچرمون تزریق بشه و زمانیکه دستتون یک داغی همراه با سوزش رو احساس کرد میتونید قطع کنید. میبینید که کُلی کف یا فوم روی قهوه ترک با کمک دستگاه اسپرسوساز تونستیم شکل بدیم.
آموزش قهوه ترک با جَزوه یا شیرجوش
قبل از هر چیز میخوایم به صورت یه عکس نوشته راحت و آسون بهتون آموزش بدیم که چجوری قهوه تورک با ظرف قهوه جوش معروف ترکی تهیه کنید. پایین تر به طور مفصل درباره تهیه قهوه ترک با با جَزوه یا شیرجوش توضیح دادیم.
برای شروع نیاز به یک جَزوه یا شیرجوش تک نفره داریم تا بتونیم باهاش قهوه ترک مناسب درست کنیم ، اگر جَزوه یا شیرجوش بزرگ باشه بهتره برای چند نفر تهیه کنیم چون نیاز به سطح این نوع قهوه داریم که با جَزوه یا شیرجوش بزرگ برای یک نفر نمیشه تهیه اش کرد!
در این روش تهیه قهوه ترک واجبه که از اب سرد (برخلاف روش قبلی که با دستگاه اسپرسوساز خانگی اموزش دادیم) استفاده کنیم. پس به ازای هر نفر یک فنجان آب داخل شیرجوش میریزیم.
بهترین دانه قهوه برای قهوه ترک موارد تولید شده در ترکیه و یونان و ایران است که باید پس از رُست یا برشته شدن در ریز ترین حالت آسیاب خورد بشه تا بتونیم قهوه ترک بهتری رو ازش بگیریم.
برای هر فنجون قهوه ترک به یک قاشق مرباخوری سرپُر قهوه نیاز داریم. اگر میخواید غلیظ تر بشه میتونید باز بهش پودر قهوه اضافه بکنید.
نکته مهم برای این مرحله اینه که اگر میخواید شیرین میل کنید باید در همین مرحله بهش شکر اضافه کنید. اگر در انتهای کار بخواید شکر بزنید بدلیل حجم کم قهوه ترک این شکر حل نمیشه و کیفیت کار رو خراب میکنه!
حالا مواد مون از جمله آب سرد (یا شیر) + قهوه + و اگر خواستید شکر رو در شیرجوش هَم میزنیم تا یکدست بشه. دقت کنید که این کار رو پیش از قرار دادن روی حرارت اجاق باید انجام بدید.
یکی از مهم ترین اثرار تهیه قهوه ترک اینه که باید صبر داشته باشید. هرچقدر صبوری بیشتری در این مرحله به خرج بدید قطعا قهوه بهتری در پایان خواهید داشت. پس عجله نکنید!
شعله بسیار بسیار ملایمی رو روشن کنید و شیرجوش یا جزوه رو بزارید روش تا به آرامی هرچه ممکن داغ بشه. (نکته اصلی اینه که پیش از رسیدن به نقطه جوش باید در فنجون سرو خالی کنیم). در تصویر پایین دمای مد نظرمون رو به تصویر کشیدیم که پیش از قُل خوردن باید برش داریم.
یه نکته خیلی اصولی که در کافه ها بشدت رعایت میشه اینه که فنجون سرو رو با آب داغ دماش رو گرم میکنند تا زمانیکه میخوان اسپرسو یا قهوه ترک رو داخلش بریزن دمای خوبی برای پذیرایی از قهوه داغ داشته باشه و به اصطلاح با سردی فنجون به قهوه داغ شوک وارد نشه!
خواص قهوه ترک
طبق اطلاعات سایت معتبر eliteworldhotels قهوه ترک سطح کلسترول خون را متعادل می کند. اثربخشی مسکن ها را افزایش می دهد و به خروج سریعتر دردها از بدن کمک می کند. همچنین به پیشگیری از اکثر بیماری های قلبی کمک می کند و مصرف به اندازه آن بر بهبود سیستم گوارشی بسیار موثر است.
افراط در مصرف قهوه ترک یعنی زمانی که بیش از ۳ بار در روز مصرف شود، باعث اختلال در ریتم قلب می شود. به همین دلیل است که افراد مبتلا به بیماری قلبی باید در مصرف قهوه ترک احتیاط کنند.
مصرف زیاد قهوه نیز می تواند باعث مشکلات فشار خون شود. مصرف زیاد قهوه باعث افزایش بیماری هایی مانند رفلاکس، زخم می شود. به همین ترتیب، هنگامی که دیابتی ها قهوه را بعد از غذا مصرف می کنند. سطح قند خون آنها بسیار بالاتر می رود. نوشیدن بیش از حد قهوه خطر ابتلا به میگرن را افزایش می دهد. علاوه بر این، مصرف بیش از حد قهوه از نظر باروری بر زنان تأثیر منفی می گذارد.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی به همان اندازه مضر است. قهوه ترک که اغلب مصرف می شود مانند قهوه های دیگر از جذب مواد معدنی مفید مانند آهن جلوگیری می کند. بنابراین مانند هر چیز دیگری، در مصرف قهوه ترک نیز باید متعادل عمل کرد.
قهوه ترک که با قدیمی ترین روش پخت دنیا طبخ می شود، به دلیل کف بودن مدت بیشتری گرم می ماند.
دیدگاه
نظر بدهید