طرز تهیه قیمه نثار قزوین رستوران با رزا منتظمی
اموزش طرز پخت چند نوع قیمه نثار مجلسی حرفه ای و لذیذ مخصوص نذری با گوشت گوساله و فوت و فن های گفته شده در کتاب بانو رزا منتظمی که نکات نابی رو جمع کردیم.
در این سری از آموزش خورش سایت گیلان فود میریم که داشته باشیم یه مدل قیمه قزوینی خوشمزه به نام قیمه نثار رو بهتون آموزش بدیم با همه نکاتی که میشه درباره اش گفت و در مجموع طرز پخت یه قیمه نثار اصیل و فوق خوشمزه رو باید از یه قزوینی پرسید و بس! همراه ما باشید که برای تهیه این نکات کلی مطلب مختلف و تجربیات ناب رو پرس و جو کردیم.
بقیه مطالب ما درباره قیمه رو ببینید:
- قیمه نذری امام حسینی برای ۵۰ و ۱۰۰ نفر
- طرز تهیه قیمه برای ۳ نفر
- طرز تهیه قیمه بادمجان
- یه مدل خورشت جدید خوشمزه
طرز تهیه قیمه نثار برای ۴ نفر
برای شروع مواد لازم زیر رو تهیه کنید؛
- گوشت گوسفندی ۵۰۰ گرم
- برنج ۳ پیمانه
- پیاز ۱ عدد بزرگ
- زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- گلاب ½ پیمانه
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- پودر هل ۱ قاشق سوپخوری
- زرشک ۲ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام ۲ قاشق غذاخوری
- دارچین و زردچوبه به مقدار کافی
- نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و به همراه مقداری روغن مایع در یک تابه مناسب تفت می دهیم تا پیاز سبک شود ، مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم و در حدی پیاز را تفت می دهیم که با زرد چوبه تفت میدهیم.
گوشت را به تابه حاوی پیاز اضافه می کنیم،به خوبی تفت می دهیم تا تغییر رنگ بدهد سپس رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم.
مقداری فلفل سیاه، پودر هل و پودر دارچین اضافه می کنیم و کمی تفت می دهیم تا ادویه ها با دیگر مواد یکدست شوند. در ادامه یک و نیم لیوان آب اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم تا گوشت با حرارت ملایم مغز پخت شود.
برنج را خیس میکنیم، سپس یک قابلمه حاوی آب روی حرارت قرار می دهیم و پس از اینکه آب جوش امد مقداری نمک اضافه می کنیم. در ادامه برنج خیس خورده را داخل آب جوش می ریزیم و زمانی که دانه های اطراف دانه های برنج نرم و مغزشان کمی گیر داشت آبکشی می کنیم.
یک قابلمه مناسب روی حرارت ملایم قرار می دهیم، سپس کمی روغن داخل قابلمه می ریزیم و به دلخواه از نان یا سیب زمینی حلقه ای برای ته دیگ استفاده می کنیم. در ادامه برنج آبکش شده را روی ته دیگ می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا برنج دم بکشد.
در حین اماده شدن برنج زرشک را با شکر تفت می دهیم تا کمی سرخ شود،سپس کنار می گذاریم. خلال بادام را در گلاب می خیسانیم و در کره یا روغن تفت می دهیم و کنار می گذاریم. خلال پسته را در کره یا روغن تفت می دهیم و کنار می گذاریم.
اگر می خواهید از خلال پوست پرتقال هم استفاده کنید حتما انرا چند بار بجوشانید تا تلخی اش گرفته شود، سپس به همراه زعفران و کره کمی تفت دهید و کنار بگذارید. پس از اینکه آب موجود در تابه گوشت کاملا جذب گوشت شد آنرا از روی حرارت کنار می گذاریم.
برنج را داخل دیس می کشیم و گوشت را روی برنج به سلیقه خود می ریزیم. در ادامه خلال پسته، خلال بادام، خلال پوست پرتقال و زرشک تفت داد شده را به سلیقه خود روی برنج می ریزیم و قیمه نثار را سرو می کنیم. منبع
قیمه نثار رزا منتظمی
- برنج ۳ پیمانه
- گوشت خورشتی گوساله (فیله یا راسته)۳۰۰الی۴۰۰گرم
- پیاز درشت ۱عدد
- خلال پوست پرتقال یا نارنج ۲قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام هرکدام ۲قاسق غذاخوری
- گلاب نصف استکان
- زرشک ۳ قاشق غذاخوری
- شکر ۱ قاشق غذاخوری
- کره
- زعفران دمکرده
- فلفل سیاه/پودر دارچین/زردچوبه/هل آسیاب شده
- رب گوجه فرنگی ۱قاشق غذاخوری
- میخک ۱عدد آسیاب شده
- جوز هندی ۱ قاشق چای خوری(رنده شده)
ابتدا تلخی خلال نارنج هامون رو میگیریم (آب میزاریم به جوش بیاد بعد خلال هارو داخل آب جوش میریزیم ، میزاریم ۳ دقیقه بجوشه و بعد از آبکش رد میکنیم ، سپس میریزیم داخل آب سرد(این کار رو سه مرتبه انجام میدیم)
پیاز نگینی خرد میکنیم میزاریم کمی سبک بشه. بعد زردچوبه+فلفل سیاه +گوشت+رب گوجه فرنگی کمی تفت میدیم + ۲لیوان آب جوش بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا گوشتمون کاملا بپزه و آب گوشت کمی باقی بمونه.
میتونید داخل زود پز بزارید تا در ۳۰ الی ۴۰ دقیقه اماده بشه.
حالا خلال پسته و بادام رو با گلاب خیس میکنیم و با کره تفت میدیم.
زرشک هم با نصف قاشق شکر تفت میدیم. خلال نارنج که تلخیشو گرفتیم با گلاب و شکر تفت میدیم. همه مواد با هم مخلوط میکنیم و زعفران دمکرده رو هم بهش اضافه میکنیم.
۲ قاشق پر از خلال و زرشک رو به گوشتمون اضافه میکنیم (خلال نارنج باعث میشه گوشتمون بسیار خوش عطر بشه حتما استفاده کنید) مابقی خلال و زرشک برای روی پلو ، مابقی ادویه هارو اضافه میکنیم + زعفران دمکرده میزاریم با گوشت ۵ دقیقه بجوش تا کاملا مزه دار بشه.
برنج رو آبکش میکنیم ، حالا قیمه نثار خوشمزمون رو لابه لای پلو میدیم و اگه روغن کرمانشاهی یا کره دوست داشتید آخرش روی پلو بریزید که خیلی خوش عطر میشه…
حالا قیمه نثار خوشمزمون حاضره.
قیمه نثار برای ۱۰ و ۱۰۰ نفر
این مقدار موادی که در ادامه نوشته شده تقریبی هستش و با توجه به سن و سال و هیکل مهموناتون میتونید کم و زیاد کنید. برای دستور نذری قیمه نثار کافیه تا مواد رو به همون نسبت بیشتر کنید.
قیمه نثار برای ۱۰ نفر:
- برنج ۶ تا ۷ پیمانه
- گوشت خرد شده مغز ران گوسفندی نزدیک به یک کیلو
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- چوب دارچین ۳ تکه
- زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری
- زرشک تقریباٌ ۳۰۰ گرم
- پودر قند یا شکر ۴ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱ونیم فنجان
- خلال پوست پرتقال ۵ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام ۳۰۰ گرم
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
قیمه نثار برای ۱۰۰ نفر:
- برنج ۶ تا ۷ پیمانه
- گوشت خرد شده مغز ران گوسفندی نزدیک به یک کیلو
- پیاز بزرگ ۲ عدد
- چوب دارچین ۳ تکه
- زعفران دم کرده ۵ قاشق غذاخوری
- زرشک تقریباٌ ۳۰۰ گرم
- پودر قند یا شکر ۴ قاشق غذاخوری
- گلاب ۱ونیم فنجان
- خلال پوست پرتقال ۵ قاشق غذاخوری
- رب گوجه فرنگی ۵ قاشق غذاخوری
- خلال پسته و بادام ۳۰۰ گرم
- نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به میزان لازم
فوت و فن قیمه نثار
وقتی گوشت رو به پیاز اضافه میکنیم شعله رو زیاد میکنیم که گوشت آب نندازه.
برای تزیین قیمه نثار میتوانید از پیاز داغ ، کشمش سرخ شده پلویی، خلال هویج سرخ شده،خلال پرتقال یا نارنج و خلال سیب زمینی و ته چین استفاده کنید.
خلال بادوم رو یه زمان خیلی کم توی گلاب خیس کنید و مجددا در کره تفت بدید ولی درحدی که تغییر رنگ نده.
خلال نارنج رو اگه آماده از عطاریا بگیرید شیرین شده هست ولی اگه خودتون میخواید درست کنید حتما باید سه تا چهار بار با آب سرد بجوشونیدش و هربار آب رو بیرون بریزید، دفعه آخر فقط داخل آبش باید یه کم شکر بریزید.
زرشک رو بعد از اینکه شستید حتما بذارید خشک بشه بعد داخل کره تفت بدید،چون اگه خیس باشه رنگ پس میده.
خلال پوست پرتقال روهم چندبار بجوشونید و آبشو عوض کنید تا تلخیش گرفته شه و توی کره تفت بدین و بهش مقداری زعفران اضافه کنید.
یک ساعت مونده بود خورشت جا بیفته برنجتون رو آبکش کنید و دم بذارید.
دقت کنید آب این خورش خیلی کمه و اصلا خورش آبکی ای نیست.
در اصل باید مواد آجیلی با هم ترکیب بشه و بره رو غذا و سرو بشه.
آموزش تصویری قیمه نثار مجلسی
تصاویر تزیین قیمه نثار
در دستور اصلی این غذا قزوینی ها گوشت رو لای برنج میزارن و خلال روش میریزن ، یعنی درواقع شما گوشت رو نمیبینی اما برای تزیین میتونید از تصاویر پایین کمک بگیرید.
دیدگاه
نظر بدهید