طرز تهیه لازانیا با سس بشامل و نکته وا نرفتن
آموزش تهیه لازانیا بدون فر همراه با طرز پخت لازانیا با سویا یا سوسیس و همچنین لازانیا با شیر و نکات مهم از کتاب رزا منتظمی
در این سری از آموزش های فست فود سایت گیلان فود قصد داریم درباره لازانیا که یک غذای خوش طعم با اصالت ایتالیایی هستش صحبت کنیم و کمی درباره تاریخچه اش به همراه دستور پختش آموزش بدیم.
این لینک هارو ببینید:
- طرز تهیه پاستا آلفردو و دستور پاستا ایرانی
- سس قارچ با خامه برای استیک و پاستا
- طرز تهیه دلمه با روش تا زدن دلمه برگ مو
طرز تهیه لازانیا با سس بشامل
برای شروع در ابتدا پیازهای نگینی رو با سیرهای خورد شده در کمی روغن با حرارت ملایم تفت میدیم.
بعد گوشت چرخ کرده رو اضافه میکنیم و تا جاییکه رنگ گوشت برگرده داخل تابه تفت میدیم. سپس قارچ های اسلایس شده رو میریزیم و همچنین فلفل دلمه ای رو نگینی خورد و اضافه میکنیم تا عطر غذا جذاب تر بشه.
برای ادویه ها مقداری نمک و فلفل و آویشن میزنیم و در پایان رب گوجه فرنگی رو اضافه میکنیم و کمی که تفت خورد درشو میزاریم تا به مدت ۱۵ دقیقه مواد باهم روی حرارت کم جا بی افتند.
حالا بریم سراغ مرحله تهیه لازانیا که در اون به آب در حال جوش نمک و روغن و سپس ورقه های لازانیا رو اضافه میکنیم و بعد از آماده شدن آبکش میکنیم.
برای سس بشامل کمی آرد رو داخل تابه میریزیم و تفت میدیم تا طعم خامی آرد گرفته بشه.
تو این مطلب درباره سس بشامل به طور مفصل حرف زدیم و نکات مهمی رو نوشتیم: آموزش سس بشامل فرانسوی یا سس سفید لازانیا
بعد کره و شیر(با دمای خنک و نسبتاً سرد) رو اضافه میکنیم.(نکته مهم اینجا اینه که باید همزمان با اضافه کردن شیر ، بطور مرتب هَم بزنید تا از گلوله گلوله شدن آرد جلوگیری بشه)
کمی که ترکیبات بالا غلیظ شد؛ بهش نمک و فلفل میزنیم و خامه رو اضافه و مخلوط میکنیم.
حالا در کف یک ظرف پیرکس ورقه های لازانیا رو میچینیم و بعد روشو با سس بشامل رومال میکنیم.
بعد از مواد گوشتی مون(یا سوسیس و کالباس) میریزیم و روشو با پنیر موزارلا یا پنیر پیتزا پُر میکنیم.
اگر خیلی عشق پنیر هستید میتونید در مرحله آخر چینش ، روشو با پنیر ورقه ای گُودا بپوشونید.
مراحل پُر کردن رو به ترتیب ادامه میدیم تا جایی که ظرف پیرکس پُر بشه؛
- لازانیا
- سس بشامل رومال
- مواد گوشتی یا سوسیس
- پنیر پیتزا
- لازانیا
- پنیر ورقه زرد گُودا
بعد به مدت ۲۵ دقیقه میزاریم داخل فر با دمای ۱۸۰درجه سانتیگراد آماده بشه.
لازانیا به روش رزا منتظمی
مواد لازم زیر را تهیه کنید.
- خمیر لازانیا نزدیک به نیم کیلو
- گوشت چرخ کرده نیم کیلو
- پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- پنیر پارمسان ۱۵۰ گرم
- سس گوجه فرنگی یا سس سفید ۱ پیمانه
- رب گوجه فرنگی ۱ قاشق سوپخوری
توضیح آنکه خمیر لازانیا بطور آماده در فروشگاهها بفروش میرسد خمیری است تقریبا پهن بعرض و طول ده سانتیمتر.
آن را مثل ماکارونی طبخ مینمائیم و مایه گوشت آنرا هم مثل مایه گوشت ماکارونی با گوشت طبخ میکنیم، بعد در ظرف نسوز مناسبی یک ردیف لازانیا و یک ردیف گوشت و روی گوشت را باز یک ردیف لازانیا میریزیم، سس گوجه فرنگی را روی آن میدهیم و پنیر را رویش میپاشیم و ظرف را روی پنجره آخر فری که قبلا گرم کرده ایم بطرف بالا با حرارت ۴۵۰ فارنهایت یا ۲۵۰ درجه سانتیگراد درجه بمدت نیماعت قرار میدهیم تا روی آن کمی برشته شود.
لازانیا با سوسیس یا کالباس
برای تهیه این مدل لازانیا که معمولا ارزون تر در میاد به مواد لازم زیر نیاز داریم.
- خمیر لازانیا یک کیلو (در حدود ۱۶ تکه)
- سوسیس یا کالباس نیم کیلو
- پیاز سرخ کرده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- قارچ تمیز و پخته شده حدودا ۴۰۰ گرم
- پنیر پارمسان ۱۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- سس بشامل یا سفید ۳ پیمانه
- کره ۱۰۰گرم
- خامه ۱۰۰ گرم
- آب گوشت یک لیوان
- نمک و فلفل به قدر کافی
کالباس را ریز خورد میکنیم با پیاز سرخ کرده کمی تفت میدهیم.
آب گوشت و رب گوجه فرنگی را در آن میریزیم و میگذاریم بجوشد تا آب آن تبخیر شود.
کمی نمک و فلفل میزنیم و نصف لیوان از سس را به آن مخلوط مینمائیم میگذاریم آهسته چند جوش بزند.
سپس در ظرفی آب میریزیم یک قاشق روغن و یک قاشق نمک به آب اضافه کرده میگذاریم بجوشد.
خمیر لازانیا را از هم جدا نموده داخل آب قرار میدهیم تا جوش آید. کاملا نرم شود (زیاد له نگردد) بعد آنرا در صافی میریزیم پارچه ای را روی میز پهن میکنیم خمیر هارا یکی یکی روی پارچه قرار میدهیم که آب آن برود و بهم نچسبد.
ته ظرف نسوز مستطیل شکل را کمی چرب میکنیم و یک ورقه لازانیا روی آن می چینیم.
مقداری از مایه گوشتی که قبلا حاضر کرده ایم روی آن میریزیم کمی پنیر رویش می پاشیم. یک ردیف دیگر خمیر لازانیا روی آن قرار میدهیم و بقیه گوشت را روی آن میریزیم و باز کمی پنیر رویش می پاشیم.
با چند ورقه خمیر لازانیا روی آنرا می پوشانیم بقیه سس را روی آن میریزیم و بقیه پنیر را هم رویش میپاشیم و کره را قطعه قطعه کرده روی آن قرار میدهیم و با حرارت ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتیگراد نیم ساعت تا سه ربع ساعت طبخ مینمائیم تا روی آن طلائی شود.
در صورت نداشتن فرصت ظرف را زیر فر قسمتی که شعله مشتعل است ده دقیقه قرار میدهیم. کافی است که روی آن طلائی شود.
طرز تهیه لازانیا بدون فر
- ۵۰۰ گرم گوشت چرخ شده
- ۲ بسته لازانیا
- ۳۰۰ گرم سوسیس
- ۵۰۰ گرم قارچ
- ۱ عدد سس کچاپ
- ۱ عدد فلفل دلمه ای
- ۵۰۰ گرم پنیر پیتزا
- ۱ عدد پیاز خرد شده
- روغن به میزان لازم
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
مانند دستورهای بالا ، در ابتدا پیاز خرد شده را در تابه تفت داده تا طلائی شود سپس گوشت چرخ کرده را به آن اضافه میکنیم تا خوب سرخ شود.
فلفل دلمه ای نگینی را تفت میدهیم و بعد سوسیس های خرد شده را تفت داده و قارچ ها را به آن اضافه میکنیم.
پس از کمی سرخ شدن ، همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل را اضافه میکنیم.
در قابلمه ای پر آب لازانیاها را پس از پانزده دقیقه جوشیدن آبکش میکنیم و کنار میگذاریم.
در انتها تابه ای(تابه بزرگ کارال) را آماده و مقداری روغن در آن میریزیم.
سپس دو برگ لازانیا را بصورت بعلاوه روی یک سینی گذاشته مقداری مواد را همراه پنیر پیتزا روی آنها میریزم و برای جمع کردن لایه ها باز بصورت یکی در میان مواد و پنیر پیتزا ریخته و جمع میکنیم (به حالت بقچه) و یکی یکی در تابه گذاشته و باز روی هر لازانیا پنیر میریزیم و به مدت نیم ساعت درب تابه را با حرارت ملایم بسته تا آماده شود.
در ویدئو پایین میتوانید آموزش تصویری تهیه لازانیا بدون فر را مشاهده کنید؛ مواد لازم این آموزش شامل موارد زیر میباشد.
مواد لازم:
- پیاز:۱ عدد بزرگ
- گوشت:۲۰۰ گرم
- فلفل دلمه ای:۱ عدد
- سیر:۲ حبه
- قارچ:۳۰۰ گرم
- رب:۲ ق.غ
- آب: نصف لیوان
- نمک و زردچوبه و آویشن:۱ ق.چ
- فلفل: نصف ق.چ
- روغن ب میزان لازم
- پنیر پیتزا : ۲۰۰ گرم
سس بشامل:
- کره:۵۰ گرم
- ارد:۲ ق.غ
- شیر:۲ لیوان
- نمک و جوز هندی و فلفل قرمز: نصف ق.چ
دیدگاه
نظر بدهید