طرز تهیه ۴ نوع خورش لوبیا سبز با گوشت و مرغ
آموزش طرز پخت خورش لوبیا سبز با گوشت قرمز و هویج و یا خورشت لوبیا سبز با مرغ همراه بافوت و فن های مخصوص اموزش آشپزی این غذای خوشمزه
این خورش هارو ببین:
خورشت لوبیا سبز با گوشت قرمز
دستوری که در ادامه میخوانید از کتاب هنر آشپزی بانو رزا منتظمی گرفته شده است؛
- گوشت ران یا ماهیچه با استخوان ۷۵۰گرم
- لوبیای سبز ۷۵۰ گرم
- پیاز ۲ تا ۳ عدد
- روغن یک پیمانه(۲۰۰گرم)
- رب گوجه فرنگی یک قاشق سوپخوری
- آب لیمو ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل
پیاز را خرد و با روغن سرخ میکنیم تا طلائی شود بعد گوشت را قطعه قطعه میکنیم و میشوییم و با پیاز کمی سرخ میکنیم تا حدیکه آب گوشت کشیده شود.
بعد سه تا چهار لیوان آب میریزیم و در ظرف را میبندیم و حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت نیمه پز شود.
سر و ته و ریشه لوبیا را میگیریم و لوبیا را بطول ۲ تا ۳ سانتی متر خرد میکنیم و میشوئیم و داخل ظرف گوشت میریزیم و میگذاریم گوشت و لوبیا بپزد.
در صورتیکه آب خورش تمام شد و پخته نشد مقداری آب گرم میتوانید به آن اضافه کنید.
بعد نمک و فلفل و رب گوجه فرنگی و آبلیمو را اضافه میکنیم و میگذاریم خورش کاملا جا بی افتد و روغن بیاندازد.
خورش لوبیا سبز با هویج
- لوبیا سبز ۴۰۰ گرم
- هویج:۳۰۰ گرم
- کره : ۱۵۰ گرم
- گوشت خورشتی ۴۰۰ گرم
- سیر ۳ حبه
- پیاز بزرگ ۱ عدد
- روغن مایع و زعفران به اندازه کافی
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق غذاخوری
- نمک ، فلفل سیاه و قرمز و زردچوبه به اندازه کافی
گوشت رو داخل قابلمه بهمراه روغن تفت بدید تا تغییر رنگ بده. حالا بهش پیاز نگینی شده رو اضافه کنید ، پیاز که سبک شد نوبت سیر و ادویه هاست. نمک یادتون نره!
در قابلمه رو بزارید تا یک ربع بمونه. تو این فاصله دو سه بار هم بهش سر بزنید و هم بزنید و بعد بهش لوبیاسبز اضافه کنید.
سعی کنید به اندازه های ۲ سانتی و یکشکل خُرد کنید ، چون در ظاهر غذا خیلی تاثیر گذاره. حالا درشو بزارید و اجازه بدید تا یک ساعت با شعله ملایم بپزه.
بعد بهش هویج اضافه کنید و ۲۰دقیقه تفت بدید در ادامه هم نوبت کره و زعفران دم کرده است.
سپس رب رو اضافه کنید و آبجوش به اندازه ۳ تا ۴ لیوان بریزید و درشو بزارید تا بین یکی دو ساعت بپزه. و جا بی افته.
شما میتونید خوش لوبیا سبز رو با برنج و ترشی و ماست بورانی سرو کنید.
اگر خواستی نونی باشه نیم ساعت آخر پخت بهش سیب زمینی نگینی اضافه کنید و با نون لواش سرو کنید. منبع
طرز تهیه خورش لوبیا سبز با مرغ
برای دو نفر دو تکه سینه یا رون مرغ رو مزه دار میکنیم و بعد یک عدد پیاز بزرگ رو تو روغن تفت میدیم و سبک که شد بهش یک عدد سیر رنده شده اضافه میکنیم.
زردچوبه میزنیم و بعد مرغهارو میچینیم و با نمک و فلفل سیاه و ادویه کاری و دارچین تفت میدیم. دو لیوان آبجوش اضافه میکنیم و میزارم مرغا بپزه.
از اون طرف لوبیا سبز ها رو خُرد میکنیم و میزاریم برای بیست دقیقه بپزه، بعد آبکش میکنیم و در مقداری روغن بطور کامل تفت میدیم.
بعد دو قاشق رب رو هم تفت میدیم و به همراه لوبیاها به مرغا اضافه میکنیم. همچنین سه عدد لیمو عمانی رو از وسط نصف کرده و به مدت نیم ساعت داخل اب میزاریم که تلخیشون گرفته بشه و اونهارو به خورش اضافه میکنیم و میزاریم نیم ساعت دیگه باهم بپزند تا جا بیفته و غلیظ شه.
در اخر کمی زعفران دمکرده اضافه کنید و نمکشم اندازه کنید و با پلوی زعفرونی و بغلشم کشمشی که تفت دادید نوش جان کنید.
خورش لوبیا سبز با بادمجان
در ابتدا پیازها رو تفت میدیم و بعد گوشتهای تکه شده رو بهش اضافه میکنم.
بعد کمی فلفل و زردچوبه و دارچین میزنیم و حدود ۱۰ دقیقه لوبیا سفید از قبل خیس خورده رو میریزیم.
چند دقیقه که همه مواد رو تفت دادیم حدود ۴ لیوان آب میریزیم تا حدی که روی گوشت رو بگیره بعد که جوش اومد شعله شو کم میکنیم تا بپزه.
حالا در یک ماهیتابه کمی پیاز تفت میدیم و حدود ۵ تا ۶ دانه گوجه فرنگی رو پوست میگیریم و خُرد میکنیم.
بعد به پیاز داغ اضافه میکنیم به همراه نمک و فلفل و زردچوبه میگذاریم تفت بخوره (میتونید یه قاشق رب گوجه هم بزنید وه خوش رنگ بشه)
حواستون باشه که گوشت نمک نداره پس باید نمکش رو به اندازه بزنید.
موقعی که آبش یکم جمع شد بعد از ۱ونیم تا ۲ ساعت که گوشت و لوبیا پخت بهش اضافه میکنیم و اجازه میدیم جا بیفته.
حالا چند تا دونه بادمجون رو پوست میکنیم و تو روغن سرخ میکنیم. حواستون باشه که خیلی نازک برش ندید!
آخرهای پخت کمی آب نارنج بهش اضافه میکنیم و بادمجونها رو هم روش میچینیم.
خورشتمون آماده هست، یه غذای سنتی که با کته میتونید نوش جان کنید.
دیدگاه
نظر بدهید