طرز تهیه لونگی مرغ شکم پر اصل گیلان
لونگی مرغ که برای شهر آستارا در استان گیلان هستش به حدی محبوب و خوشمزه است که باید آموزشش رو به شما ارائه بدیم.
لَوَنگی مرغ یه جور مرغ شکم پر هست. این یه غذای اصیل شمالی فوق العاده خوشمزه است با طعم متفاوت
مواد لازم لونگی
- روغن کنجد یا کره۱/۲ پیمانه
- مرغ متوسط = ۱عدد
- گردو سابیده شده = ۱پیمانه
- پیاز=۳عدد متوسط
- رب ازگیلی یا رب آلوچه = ۱پیمانه پر
- آبغوره = ۱/۴ پیمانه
- نمک و فلفل و زردچوبه = به میزان لازم
- گوجه فرنگی= ۲عدد کوچک
- سیب زمینی متوسط = ۱عدد متوسط
طرز تهیه مرغ لَوَنگی
مرغ را از شب قبل بعد تمیز کردن و شستن با نمک و فلفل قرمز و سیاه و نصف پیمانه رب ازگیل یا رب آلوچه و کمی آبغوره مزه دار می کنیم و در یخچال می گذاریم. (رب ازگیل فقط در شمال پیدا می شود به جای آن می توانید از رب آلوچه ی ملس استفاده کنید) دقت کنید داخل شکم مرغ خوب مزه دار شود.
پیاز را با رنده درشت رنده می کنیم و خوب آبش را می گیریم و با کمی روغن سرخ می کنیم. گردو آسیاب کرده را با پیاز و بقیه رب ازگیل و آبغوره و نمک و فلفل مخلوط می کنیم به طوری که مایه خیلی شل نباشد. در صورت شل شدن کمی مغز گردو اضافه کنید. مایه را داخل شکم مرغ بریزید تا کاملا پر شود.
مرغ را داخل ظرف مناسبی بگذارید و در فر قرار دهید، تا با ۱۸۰ درجه سانتی گراد در طول حدودا یک ساعت و نیم بپزد.
حواستان باشد تا مرغ نسوزد و هر پانزده دقیقه یکبار از آب مرغ که داخل ظرف جمع شده بر دارید و روی مرغ بدهید تا مرغ خشک نشود.
برای ترش و خوشمزه شدن گوشت مرغ می توانید با یک سرنگ تمیز مقداری آبغوره را در حین پخت به گوشت قسمت سینه و ران تزریق کنید.
وقتی خوب سرخ و ترد شد از فر در بیاورید.
ما برای خوشمزه تر شدن مرغ مقدار مواد داخل شکم مرغ و بیشتر حل میگیریم با یه کمی ابمخلوط میکنیم و در زمان پخت روی مرغ میریزیم اینجوری خوشمزه تر و ترشتر میشه ، البته این کار سلیقه ایه میتونید فقط داخل شکم مرغ و پر کنید.
در آخر یه مقدار زرشک و با شکر و پیاز تفت بدید روی مرغ آماده بریزید و با گوجه سرخ شده و سیب زمینی سرخ شده میل کنید.
دیدگاه
نظر بدهید