طرز تهیه ترشی لیته بادمجان فوری
آموزش اشپزی دستور تهیه یا ترشی خوشمزه لیته بادمجان که میتونید لیته بزارید و در کنار ابگوشت و دیزی استفاده کنید.
ترشی لیته بادمجان کبابی
بریم باهم دستور تهیه یه ترشی لیته بادمجان کبابی رو یاد بگیریم همراه با ادویه ها و نکات مهم تهیه اش.
موادلازم ترشی لیته بادمجان کبابی
- هویج ۴ عدد متوسط
- بادمجان یک کیلو و نیم
- سیر یک بوته
- گل کلم نصف یک گل کلم
- کرفس ۳ شاخه+کمی سبزی کرفس
- فلفل تند سبز ۳ عدد
- فلفل شیرین سبز ۳عدد
ادویه ترشی لیته بادمجان
- نمک ۲قاشق غذاخوری
- زردچوبه ۲ قاشق غذاخوری
- سیاهدانه ۲قاشق غذاخوری
- پودر تخم گشنیز ۲ قاشق غذاخوری
- پودر گلپر یک قاشق غذاخوری
- سرکه به میزان لازم
طرز تهیه ترشی لیته چرخ شده
بادمجان ها را با دو پیمانه سرکه و دو قاشق نمک میذاریم حدود ده دقیقه بجوشه تا بادمجان ها کمی نرم شود.
بعد داخل آبکش ریخته میذاریم تا کاملا آبش کشیده بشه.
تمام مواد رو شسته و نصف روز روی پارچه نخی میذاریم تا آبش گرفته بشه.
بادمجان ها رو ساتوری میکنیم و بقیه مواد رو داخل چرخ گوشت ریخته و چرخ میکنیم.
بعد ادویه ها رو اضافه میکنیم و همه مواد رو باهم مخلوط میکنیم و بعد سرکه بهش اضافه میکنیم.
سرکه تا جایی اضافه میکنیم که روی بادمجان هارو کامل بگیره.
بعد ترشی را داخل شیشه بریزید درشو سفت ببندید داخل کابینت یا جایی دور از نور آفتاب بذارید بعد از یک هفته آماده میشه
میزان نمک و ادویه ها ذائقه ای هست.
بعضی ها از سبزی معطر خشک یا تازه و یا فلفل دلمه استفاده میکنن من استفاده نمیکنم.
اگه دوسدارید رنگ لیته روشن تر بشه پوست بادمجان ها رو بگیرید.
حتما تمام مواد ترشی خشک باشه وگرنه ترشی کپک میکنه.
ترشی لیته بادمجان رزا منتظمی
این دستور ترشی لیته از کتاب هنر اشپزی رزا منتظمی گرفته شده؛
برای این ترشی میتوانیم از بادمجان های دلمه ای یا بادمجان معمولی بدون تخم استفاده کنیم.
بادمجان ها زا در فر یا روی آتش کباب میکنیم تا گوشت آن کاملا پخته شود.
بعد بادمجان ها را پوست میکنیم و کمی نمک می پاشیم و آنها را روی پارچه میچینیم تا کاملا آب آنها گرفته شود.
بعد بادمجان ها را ساطور میکنیم و کمی با سرکه چند جوش میدهیم و مفداری سبزی(نعنا – ترخون – ریحان – گشنیز) که بدقت تمیز کرده و شسته و خوب خشک میکنیم.
بعد از چرخ رد میکنیم ، بلافاصله با کمی سرکه مخلوط میکنیم و این مایه را به بادمجان اضافه مینماییم و مقداری ادویه و سیاه دانه با آن مخلوط میکنیم.
جلوگیری از کپک زدن ترشی
مواد رو بصورت خیس داخل سرکه نریزید و اول خشک کنید.
ترشی که روی سفره استفاده شده رو دوباره داخل ظرف برنگردونید!
قاشق چرب و کثیف رو داخل ترشی نزنید!
درشو سفت ببندید و حتما تو جای خنک مثل یخچال نگه داری کنید.
نمک کم ریختن ، آب قاطی سرکه کردن و جلو آفتاب گذاشتن از عوامل دیگه کپک زدن ترشی میتونه باشه.
بهترین سرکه برای ترشی
معمولا از سرکه سفید استفاده میکنند اما سرکه محلی از این ترشی فروشیا بخرید خیلی بهتره چون احتمال اینکه صنعتی باشه کمتره و ترشی رو خوشمزه تر میکنه!
همچنین مارک سرکه وِردا و سرکه اطمینان و سرکه رَز جزو بهترین های توی بازار هستند.
ترشی را کجا نگه داری کنیم؟
همونطور که بالاتر نوشتیم بهترین محل برای نگهداری انواع ترشی در جای خشک و البته خنک(سرد) هستش.
ولی اگر جا دارید حتما تو یخچال نگه دارید که خیلی بیشتر میشه زمان انقضا ترشی تون.
دیدگاه
نظر بدهید