برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

۵ لیست بهترین غذا برای شام خوشمزه و شام چی بپزم؟

کامل ترین مطلب برای لیست بهترین غذا برای شام و همچنین غذای ساده و ارزان که برنجی نباشه در کنار شام ساده نونی و جامع ترین برنامه هفتگی غذا.

در این سری از مطالب لیست غذا برای سایت آموزش اشپزی گیلان فود یکی از اختصاصی ترین و کامل ترین لیست های مناسب برای وعده های شام رو در نظر گرفتیم که به جرات میشه گفت میتونه نیاز فکری شمارو تا ابد تامین بکنه.

وقتی به لیست نگاه میکنید راحت تر میتونید انتخاب کنید چون بدون لیست خیلی از غذاها به ذهن آدم نمیرسه. بعضی غذاهای تو لیست رو با توجه به اینکه هر سال تو ایران سال اقتصاد مقاومتیه طوری دسته بندی شده که اگر غذای ارزون و ساده خواستید بتونید انتخاب کنید.

تا اخر برید پایین لیست برنامه غذایی کامل و دسته بندی شده برای اونهایی که هی میپرسن شام چی بپزیم رو ردیف کردیم. راستی ماهم در اینجا یه لیست از غذاهای ساده و ارزون با پیشنهادات خاص یه گیلانی رو منتشر کردیم.

قبلش این مطالب رو هم ببینید:

لیست بهترین غذا برای شام

تو لیست زیر براتون مشخص کردیم که در هر روز هفته چه غذایی رو میتونید اماده کنید. البته اینجا پادگان نیست و شماهم سرباز بدبخت نیستید که به زور غذای همون روز بخورید، پس میتونید به دلخواه تغییر بدید.

برای دانلود و ذخیره عکس اینجا کلیک کنید.

لیست شام

لیست شام چی بپزم برای یک هفته

این مطلب دائم داره بروز رسانی میشه پس بهتره یه جا ذخیره اش کنید. تصاویری که در ادامه می‌بینید لیست انواع غذاها برای سوال به پرسش شام چی بپزم هستش که به تفکیک هر روز میتونید استفاده کنید.

لیست شام

لیست شام

لیست شام

لیست شام

لیست شام

لیست شام

خانوما شام چی درست کنم؟

اینم لیست غذاهایی که خانومای نی نی سایت پیشنهاد دادند که میتونید برای شام میتونید ازش استفاده کنید.

شام چی بپزم

لیست شام برای گیاهخواران

اینم از یه لیست غذا برای گیاهخواری که میتونید ذخیره و استفاده کنید؛ راستی ما در چندتا لینک زیر هم مخصوص شما غذا آموزش دادیم.

شام

لیست خوراکی های کابینت تازه عروس

اینم یه لیست متفاوت و کمتردیده شده برای خوراکی هایی که معمولا تازه عروس ها تو خونه میتونند نگه دارن.

لیست غذا

تازه عروسم غذا چی درست کنم؟

در ادامه میخوایم دستور پخت چند مدل غذای شیک و خوشمزه رو باهم آموزشش رو ببینیم که میتونید با کمی حوصله و دقت برای خانواده تون تهیه اش کنید. اصلا هم نگران نباشید چون ما در گیلان فود برای هر مشکلی که داشته باشید انواع غذا رو اموزش دادیم که کافیه در قسمت جستجوی سایت سرچ بزنید.

سیب زمینی شکم پر

مواد اولیه لازم برای تهیه سیب زمینی شکم پر:

  • سیب زمینی متوسط ۴ عدد
  • پیاز ۱ عدد
  • گوشت چرخ شده ۱۰۰ گرم یا یک عدد سینه مرغ
  • نصف فلفل دلمه‌ای
  • جعفری خرد شده ۲ قاشق غذاخوری
  • قارچ به میزان لازم
  • نمک به میزان لازم
  • فلفل سیاه به میزان لازم
  • زردچوبه به میزان لازم
  • پنیر پیتزا به میزان لازم
  • روغن مایع به میزان لازم

میتونید اصلا از مرغ یا گوشت هم استفاده نکنید فقط داخلش با همون سیب زمینی و قارچ پر کنید.

اول از همه سیب زمینی را بذارید حدودا ۳۰ تا ۴۰ دقیقه آب‌پز بشه.

در طول زمانی که سیب زمینی داخل فر است گوشت چرخ شده + پیاز نگینی خرد شده + فلفل سیاه + زردچوبه + نمک + ۲ قاشق غذاخوری روغن مایع را در ظرف مناسب بریزد و خوب تفت بدید.

بعد از اینکه مواد را تفت دادید فلفل دلمه‌ای را که به صورت نگینی خرد کرده اید را به آن اضافه کنید ۵ دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.

بعد از اینکه سیب زمینی‌ها پخت اجازه دهید خنک شود سپس سیب زمینی‌ها را از طول نصف کنید داخل آن را با قاشق خالی کنید.

سیب زمینی‌هایی را که از داخل سیب زمینی خارج کرده اید را با کمک چنگال خوب له کنید به آن جعفری خرد شده + مایه گوشتی + نمک + فلفل سیاه اضافه کنید.

سپس کمی پنیر پیتزا داخل سیب زمینی‌ها بریزید بعد مایه گوشتی را بریزید در نهایت روی آن پنیر پیتزا بریزید و در فری که از قبل روی دمای ۱۸۰ درجه قرار داده اید و گرم شده است قرار دهید حدود ۱۵ دقیقه که بماند پنیر‌ها آب می‌شوند بعد گریل فر را روشن کنید تا پنیر آن برشته شود. منبع

هویج پلو فوری

برای شروع مواد لازم زیر رو تهیه کنید:

  • پیاز
  • گوشت چرخ کرده
  • زعفرون
  • زرشک
  • هویج
  • فلفل دلمه ای(درصورت تمایل)
  • گوجه پوره شده
  • نمک ، فلفل ، زردچوبه

پیاز رو خلالی خورد میکنیم و یه تفت ریز میدیم. گوشت چرخ کرده رو باپیاز سرخ میکنیم و نمک فلفل زردچوبه میزنیم.

بعداز تفت ، هویج نگینی و فلفل دلمه رو اضافه میکنیم و بعدش گوجه پوره شده رو با همه مواد سرخ میکنیم و کمی آب اضافه میکنیم تا کامل بپزه

آب مواد که تموم شد و روغن انداخت زرشک هارو تو مواد میریزیم و دو دقیقه تفت میدیم و بعد شعله رو خاموش میکنیم.

از اون طرف ته قابلمه رو نون میزاریم و برنج آبکش شده رو میریزیم و تو ماهیتابه ، مواد رو یه کم هم میزنیم و میریزیم تو قابلمه و تهشم زعفرون دم کرده رو میدیم و پلو رو میزاریم با دم کنی دم بیاد.

جوجه چیلی تابه ای

این غذا نیاز به آموزش خاصی نداره و خودتون میتونید به خوبی در خونه با مواد لازم زیر تهیه کنید:

  • فیله مرغ
  • فلفل قرمز
  • سرکه
  • نمک
  • زردچوبه
  • پودر زنجبیل

اگ دوست داشتید پیاز هم میتونید اضافه کنید و مقدار ادویه جات هم بستگی ب خودتون داره

مرغ رو با ادویه جات مزه دار کنید و بزارید برای حدود ۱ ساعت در یخچال بمونه تا مواد کاملا به خورد فیله‌ها بره

تو این مدت میتونیم یه سوپ که ترکیبی از چند تیکه فیله مرغ + یک عددپیاز نگینی شده و بلغور جو و جو پرک + گندم + پوره گوجه + ورمیشل و جعفری خوردشده هم بریزید تو سوپ ک دیگ فوق العاده میشه. آماده کنید.

سیب زمینی سرخ کنید و برنج رو هم با ته‌دیگ سیب زمینی دم بزارید.

برنج رو که دم گذاشتید ، برید سراغ فیله های لذیذ و روغن ماهیتابه که داغ شد، فیله ها رو به سیخ بکشید یا اگ نداشتید بچینید کف ماهیتابه و گوجه هم حلقه ای برش بدید و نمک بزنید و بزارید کنار جوجه ها.

شعله رو کم کنید تا به آرومی مغز پخت شه و بعد به صورت مجلسی دورچین بزارید و میز رو پر کنید و غذا رو سرو کنید.

خوراک کباب تابه ای

گوشت چرخ کرده ، پیاز ، سیر رنده شده ، نمک و فلفل‌ و ادویه جات دلخواه را مخلوط و بصورت کباب در تابه سرخ کنید (زیاد سرخ نشود).

بعد از اتمام کار، یک عدد پیاز را خلال کنید و کمی زردچوبه اضافه کنید و تفت دهید و کبابها را روی پیاز بچینید ، سپس یک لیوان‌ آب به آن اضافه کنید.

چند عدد سیب زمینی را خلال درشت کرده در بین کبابها جا دهید و کمی زعفران حل شده بزنید.

حرارت را ملایم کنید تا جا بیفتد و در آخر آبلیمو تازه یا آب نارنج اضافه کنید.

کتلت شیرازی

  • سیب زمینی ۳ یا ۴ عددمتوسط
  • آب ۱ لیوان
  • کره یا روغن جامد ۲۰گرم یا ۱قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ ۱عدد
  • آرد گندم یا شیرینی پزی ۱ لیوان
  • آرد سوخاری ۳ یا ۴ قاشق
  • زردچوبه ۱ قاشق چایخوری
  • نمک و فلفل مقداری
  • پیاز رنده شده ۱ عدد متوسط آب گرفته شده

سیب زمینی رو آبپز کنید و پوست بگیرید و داغ داغ بکوبید یا رنده کنید و کنار بگذارید.

یک لیوان آب رو همراه کره در قابلمه‌ای نچسب ریخته و زردچوبه اضافه کنید بعد از اینکه کمی حباب ایجاد شد آرد رو اضافه کنید وحرارت را کم کنید و با قاشق زیرورو کنید تا بوی خامی آرد از بین بره و آرد به شکل گلوله یکجا جمع بشه. بعد سه دقیقه حرارت رو خاموش کنید. اجازه بدید تا خنک بشه.

سیب زمینی کوبیده رو اضافه کنید و نمک و فلفل و پودر سیر و پیاز آب رفته و تخم مرغ را به خمیر اضافه کنید و کم کم آرد سوخاری اضافه کرده تا خمیر لطیف و نچسبی بشه و بعد اجازه بدید تا کاملا خنک بشه.

بعد دستتون کمی چرب کنید و به اندازه ی یک گردو از خمیر برداشته و با دست شکل بدید و یه خط با چاقو وسط کتلت برش بدید تا موقع سرخ کردن پف نکنه و برشته بشه.

موقع شکل دادن کتلت تمام ترکهای روشو بگیرید تا صاف و یکدست باشه و بعد با حرارت متوسط سرخ کنید. میتونید روی پلاستیک پهن کنید و قالب بزنید.

هرچی نازک تر باشه برشته تر و خوشمزه میشه. به همراه گوجه، خیارشور، کاهو و ترشی یه ساندویچ خوشمزه درست کنید و میل کنید. منبع

لازانیا با نون لواش!

ویدئو پایین رو ببین ؛ اینجوری لازانیا درست کن هم خیلی خوش مزه است هم خیلی خیلی ساده است  برای مواد میانی هم مرغ هم سوسیس یا کالباس میشه بزنید.

گوشت مثل مایه ماکارونی درست کنید لایه لایه بریزید و هر لایه پنیر بزنید. داخل فر صد و هفتاد درجه بیست تا بیست و پنج دقیقه باشه کافیه.

دانلود ویدیو

املت گشنیز

املت گشنیز یه شام مفید برای یک وعده پروتئینی بسیار مناسب است.

  • تخم مرغ ۲عدد
  • ماست خامه ای ۵۰ گرم
  • پنیر خامه ای ۵۰ گرم
  • کره ۲۰ گرم
  • گشنیز خرد شده یک ق غذاخوری سر پر
  • نمک و فلفل و زیره و پاپریکا و آویشن به میزان لازم
  • سیاه دانه برای روی املت

ماست و پنیر را ابتدا باهم به صورت نرم و یکنواخت در آورید و سپس بقیه مواد به جز کره را با آن مخلوط کنید.

تابه را با کره چرب کنید و مواد را یا به صورت قاشقی و یا به صورت یکدست در تابه بریزید و با شعله ی ملایم بپزید بعد از پخت یک طرف آن را برگردانید تا رویه آن هم کمی طلایی شود.

تُست مرغ و پنیر

مواد لازم زیر رو نیاز داریم:

  • سینه مرغ بدون استخوان: نیم کیلو
  • پیاز: ۱عدد
  • فلفل دلمه به مقدار دلخواه
  • ذرت: ۴ ق غ
  • جعفری خورد شده: ۳ ق غ
  • پنیر خامه ای: ۳ ق غ
  • سس خردل: ۲ ق غ
  • روغن زیتون: ۳ق غ
  • ادویه‌ها شامل: نمک و زردچوبه و فلفل سیاه و پاپریکا و پودرسیر
  • پولبیبَر(پودر فلفل قرمز ساطوری شده): به میزان لازم
  • نان تست: ۸ عدد
  • پنیر گودا: ۴ ورق
  • گوجه فرنگی به مقدار لازم

سینه های مرغو نواری نازک برش میدیم با روغن زیتون و ادویه ها مخلوط میکنیم و کنار میزاریم.

پیاز رو نگینی خورد میکنیم و تو مخلوط کره و روغن سرخ میکنیم.

مرغ هارو بهش اضافه میکنیم و با حرارت بالا ۱۰ دقیقه تفت میدیم طوری که مرغا اب نندازه.

بعد جعفری ذرت فلفل دلمه پنیرخامه ای سس خردل اضافه میکنیمو مخلوط میکنیم و موادمون امادست.

روی نان تست یه لایه گوجه میزاریم بعد از موادمون میریزیم و روش پنیر گودا میزاریم و داخل ساندویچ ساز قرار میدیم یا تو ماهیتابه گریل میکنیم.

برنج مکزیکی رستورانی

یه کم مواد لازمش زیاده اما خب یه پلو مخلوط پرادویه است:

  • ۳ قاشق غذاخوری روغن زیتون بکر
  • ۱/۲ پیاز سفید متوسط ​​، خرد شده
  • ۱ تا ۳ فلفل هالوپینو ، دانه دار و خرد شده (تعدادش اختیاری)
  • ۳ حبه سیر له شده
  • ۲ فنجان برنج دانه بلند
  • ۲ فنجان آب مرغ
  • ۱ عدد گوجه فرنگی خرد شده را تفت دهید
  • ۲۰۰ گرم سس گوجه فرنگی
  • ۱ فنجان ذرت (منجمد ، تازه یا کنسرو شده )
  • ۲ قاشق غذاخوری ترکیب چاشنی مکزیکی (دستور زیر)
  • ۱ قاشق چایخوری نمک
  • گشنیز تازه خرد شده

ترکیب چاشنی مکزیکی:

  • ۲ قاشق غذاخوری پاپریکا دودی
  • ۲ قاشق غذاخوری زیره آسیاب شده
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر سیر
  • ۱ قاشق غذاخوری پودر پیاز
  • ۱ قاشق غذاخوری برگ پونه کوهی خشک شده
  • ۲ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز خرد شده
  • ۱ قاشق چایخوری فلفل قرمز

روغن را در یک ماهیتابه روی حرارت متوسط ​​گرم کنید بطوریکه وقتی دست خود را در بالای تابه نگه دارید ، گرما را احساس کنید.

پیاز و هالوپینو(تو گوگل سرچ کنید یه مدل فلفله) را به تابه اضافه کنید و بپزید تا پیازها نرم شوند ، ۲ تا ۳ دقیقه ، گاهی اوقات هم بزنید. سیر را اضافه کرده و هم بزنید. به مدت ۳۰ ثانیه به پخت ادامه دهید.

برنج را اضافه کنید و هم بزنید تا خوب در روغن آغشته شود. پخت تا زمانی که برنج شروع به قهوه ای شدن کند ، ۳ تا ۴ دقیقه ، گاهی اوقات هم بزنید.

آب مرغ ، گوجه فرنگی ، سس گوجه فرنگی ، ذرت ، ترکیب ادویه و نمک را اضافه کنید. هم بزنید تا مخلوط شود و بجوشد.

در قابلمه را بپوشانید ، حرارت را کم کنید و تا برنج پخته شود. سپس از روی حرارت بردارید و گشنیز را روی آن بپاشید.

شامی بروجردی

مواد لازم زیر رو تهیه کنید:

  • گوشت چرخ کرده مخلوط ۲۰۰ گرم
  • پیازچه ۲۰۰ گرم
  • تره تازه ۱۰۰ گرم اگر مثل من خشک بریزید
  • سبزی معطر ۱ ق غ
  • تخم مرغ دو تا سه عدد
  • ادویه دهید شامل زردچوبه و نمک و فلفل، پودر سیر، پیاز پودر
  • ارد نخودچی ۱ ق غ
  • آرد سوخاری ۱ ق غ

طرز تهیه اش مثل بقیه شامی هاست ؛ همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم تا غلظتش حدودا شبیه غلظت کتلت بشه. در ضمن میتونیم یکجا به تابه اضافه کنیم و بعد برش بدیم یا دونه ای بزارید داخل تابه دو طرفش و سرخ میکنیم و این غذا رو با نون یا کته میتونید سرو کنید.

هرچی میزان پیازچه بیشتر باشه خوشمزه تر هست. اگر پیازچه در دسترس نبودن می توانید پیاز رو خیلی ریز خرد کنید و بهش اضافه کنید. خیلی فرق نداره ولی با پیازچه و تره تازه یه چیز دیگس و برای سبزی معطر هم هرچی که در استفاده بودید. ولی پیازچه و تره سبزی های اصلیشه. میتونین باقی رو اضافه کنید.

تارت گوشت

مواد لازم برای تهیه این غذای خوشمزه و جدید به مواد زیر لازم داریم:

  • ۴۰۰ گرم گوشت چرخ کرده(با چربی کم)
  • ۱ عدد پیاز رنده شده
  • ۲ حبه سیر رنده شده
  • جعفری ریز خرد شده
  • ۱ عدد فلفل کاپیا
  • ۱ عدد تخم مرغ
  • ۴ قاشق غذاخوری آرد سوخاری
  • ۱/۲ قاشق چایخوری زیره
  • ۱ قاشق چایخوری فلفل چیلی و فلفل سیاه آسیاب شده
  • نمک طبق ذائقه

مواد سس

  • ۱/۲ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی
  • ۱۰۰ میلی لیتر آب گرم

مواد پوره سیب زمینی

  • ۴-۵ عدد سیب زمینی متوسط
  • ۱ لیوان شیر گرم
  • نمک و فلفل سیاه
  • ۱٫۵ لیوان پنیر چدار رنده شده
  • گوجه فرنگی و فلفل سبز

ابتدا سیب زمینی ها را آبپز کنید ، در یک کاسه تمام مواد گوشتی را با هم مخلوط کنید و حسابی ورز دهید تا با هم ترکیب شوند.

گوشت چرخ کرده را کف ظرف پخت فر پهن کنید ، سپس رب گوجه فرنگی را با آب داغ مخلوط کرده و روی گوشت بریزید و ظرف را در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه به مدت ۲۵ دقیقه بپزید.

سیب زمینی های آبپز شده را آبکش کنید و در حالی که داغ است کره را اضافه کرده و له کنید ، سپس شیر گرم ، نمک و فلفل را اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.

سپس داخل مخلوط کن ریخته تا یکدست شود بعد پنیر رنده شده را اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید ، سپس پوره را روی مواد گوشتی از فر خارج کردید بریزید. با لیسَک سطح آنرا صاف کنید و پنیر رنده شده، گوجه و فلفل سبز روی آن بگذارید و دوباره ظرف را به فر برگردانید تا روی آن برشته و طلایی شود.

سپس حدود ۱۵ دقیقه استراحت دهید و بعد برش بزنید و سرو کنید.

کباب لاپلو

کباب لاپلو یه غذای مجلسی شیک و عالی و بی دردسر و آسونه که خیلی سریع آماده میشه و عطر و طعم بهشت میده ، فقط کافیه یه بار درستش کنی تا غذای ثابت سفره تون بشه.

۳۰۰ گرم گوشت چرخ شده رو + ۱ پیاز درشت + ۱ دونه فلفل دلمه ای کوچیک رنده شده + ۳ قاشق غذاخوری آرد سوخاری+ نمک + فلفل سیاه + پودر پاپریکا خوب چنگ بزنید و ورز بدید تا خمیر منسجم و یکدست و کشداری ایجاد بشه.

کف قابلمه رو با روغن چرب کنید خمیر گوشت رو کف تابه یکدست پهن کنید با چاقو روی کل سطح گوشت رو با چاقو خط بندازید تا موقع پخت کباب کمتر جمع بشه و کوچیک نشه.

تابه حاوی گوشت رو روی شعله متوسط گاز قرار بدید و روی طرف دیگه کباب سماق بپاشید یه طرف که سرخ شد کباب رو برگردونید و روی سمت دیگه اش هم سماق بپاشید و بذارید سمت دیگه اش هم سرخ بشه.

۳ تا گوجه متوسط رو ورقه ورقه کنید نمک بزنید و دو طرفشون رو سرخ کنید.

۳ پیمانه برنج رو که از قبل با نمک خیس دادید آبکش کنید کف قابلمه ۴ تا ۵ قاشق شیر + ۳ قاشق زعفران دم شده بریزید با کمی از برنج مخلوط کنید و به عنوان تهدیگ کف قابلمه فشرده کنید.

یه لایه برنج بریزید و با کفگیر روی اون رو صاف کنید کباب آماده شده رو روش قرار بدید کمی سماق بپاشید دوباره لایه بعد ، برنج بریزید و دوباره کمی سماق بپاشید.

روش گوجه های سرخ شده رو بچینید و لایه بعد دوباره برنج بریزید و سطحش رو صاف و فشرده کنید.

روی گاز شعله پخش کن بذارید و پلو رو با شعله ملایم دم بدید.

بعد از حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت کباب لاپلوِ خوش عطر و طعم شما آماده اس تو سینی برگردونید با مخلفات دورچین و نوش جان کنید.

پنکیک سیب زمینی

این غذای باحالیه اما زیادی راحته از درست کردنش لذت ببرید. برای طرز پخت مواد لازم زیر رو تهیه کنید:

  • سیب زمینی متوسط ۲ عدد
  • آرد ۱ لیوان
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • گوشت ۱۰۰ گرم
  • قارچ ۱۵۰ گرم
  • پیاز کوچک ۱ عدد
  • ادویه شامل نمک و فلفل و زردچوبه و آویشن

ابتدا سیب زمینی ها رو می گذاریم بپزن و در این حین پیاز رو نگینی خرد و سرخ می کنیم.

وقتی پیاز سبک شد ادویه ها به جز آویشن رو بهش اضافه می کنیم و بعد بهش گوشت رو اضافه می کنیم و گوشتمون که خوب سرخ شد، نوبت اضافه کردن قارچه. قارچ که خوب تفت خورد در آخر آویشن رو اضافه کنیم تا عطرش حفظ بشه.

سیب زمینی های پخته رو پوست کنده و له می کنیم. یه کوچولو نمک و تخم مرغ و آرد رو بهش اضافه می کنیم و هم می زنیم. ممکنه سیب زمینی‌تون آرد زیادی نخواد پس کم کم بهش اضافه کنید.

حالا از مواد سیب زمینی کف دستتون پهن کنید و از موادگوشتی وسطش بریزید و ببندیدش.

نکته: موادتون باید لطیف باشه اگر سیب زمینیتون چسبناک بود قبل از پهن کردن کف دستتون، دستاتون رو خیس کنید.

در آخر هم دو طرفش رو با حرارت ملایم سرخ کنید و تمام.

لیست غذای ساده و ارزان برای شام

اینم یه لیست بدرد بخور از غذاهایی که میتونید برای سفره شام یا نهار بدون استفاده از گوشت و مرغ تهیه کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.09 (66 رای)