برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه ماست بورانی اسفناج یا بادمجان گیلانی

آموزش تهیه ماست بورانی اسفناج و همچنین طرز تهیه برانی ماست بادمجان با دستور رزا منتظمی و عکس های تزیین ماست بورانی در ادامه مطلب.

در این سری از آموزش های مخصوص سفره شام میخوایم ۲ مدل ماست بورانی با تزیین های خوشگل رو یاد بگیریم.

این لینک هارو ببینید:

ماست بورانی اسفناج

این دستور بورانی اسفناج مجلسی از روی کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی نوشته شده.

  • اسفناج
  • ماست پرچرب همزده
  • روغن
  • سیر کوبیده در صورت تمایل
  • نمک و فلفل

اسفناج را بدقت تمیز میکنیم و با دو سه لیوان آب و نصف قاشق مرباخوری جوش شیرین و کمی نمک در ظرفی می‌ریزیم و روی حرارت می گذاریم تا جوش بیاید و بپزد.

بعد اسفناج پخته را در صافی می‌ریزیم تا آب آن گرفته شود سپس آنرا با سیر در روغن کمی سرخ می‌کنیم و ماست را با کمی نمک و فلفل مخلوط مینمائیم و میزنیم تا صاف شود.

بعد اسفناج را کمی ساطوری می کنیم و داخل ماست می ریزیم و مخلوط می کنیم و در دیس می‌ریزیم و روی آنرا کمی ماست ساده میدهیم، ممکن است کمی هم دارچین روی آن بپاشیم.

بورانی

ماست بورانی بادمجان

در ابتدا تعدادی بادمجان را با چنگال چند تا سوراخ روی آن ایجاد کنید و بر روی گاز یا زغال ، کباب کنید.

بعد پوستش را بگیرید و از کله اش به پایین رو با چاقو ، ساطوری کنید.

برای اینکه پوست بادمجان هارو بتونید راحت بگیرید میتونید کمی داخل آب بزارید تا براحتی کنده بشه.

بعد بادنجان های له شده رو در یک تابه کمی تفت بدید تا رطوبتش تبخیر بشه.

بعد در ظرف ماست تون به مقدار دلخواه سیر لِه شده + بادمجان کبابی له شده + نمک و فلفل و مقداری نعنا خشک اضافه کنید و خوب هَم بزنید.

بهتره از ماست پرچرب و همزده استفاده کنید چون بافت یکدست و براق و شکیلی خواهد داشت.

ماست بورانی با گوشت قلقلی

حتما از ماست چکیده در این دستور غذا استفاده کنید.

بعد پوست بادمجان را می‌گیریم و حلقه حلقه می‌کنیم و کمی نمک بآن می‌پاشیم و دو طرف آنها را در روغن سرخ میکنیم.

سپس گوشت را با پیاز رنده شده و کمی نمک و فلفل مخلوط می‌نمائیم و کوفته ریزه درست می‌کنیم و در دو سه قاشق روغن داغ کمی سرخ می‌کنیم.

آنگاه یک لیوان آب و دو قاشق پیاز سرخ شده را در کوفته می ریزیم و حرارت را ملایم می‌کنیم تا آب آن در حدود دو سه قاشق بشود.

بعد بادمجان‌های سرخ شده را روی کوفته ها می چینیم و می‌گذاریم بادمجانها نیز کمی بپزند و آب آن بکلی تبخیر شود.

بعد کمی نمک و زعفران حل شده را با ماست مخلوط می‌کنیم و بادمجانها را دور دیس می چینیم و کوفته ها را وسط دیس می‌ریزیم و روی آن را با ماست می پوشانیم و نعناع داغ روی آن میدهیم.

بورانی بادمجان را بدون کوفته ریزه نیز میشود تهیه کرد در اینصورت بعد از سرخ کردن بادمجانها، آب و پیاز سرخ کرده را داخل بادمجان می‌ریزیم و با حرارت ملایم می‌پزیم و آب آن کشیده که شد در ظرف می‌کشیم و روی آن ماست و نعناع داغ می‌ریزیم.

عکس های تزیین ماست بورانی

بورانی لبو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (1 رای)