طرز تهیه ماست خانگی مثل سون خامه ای + فیلم
درست کردن یه ماست خونگی قالبی و خوش طعم که هم کش بیاد و هم مثل ماست های بیرون مثل سون کاله خوب باشه که تو این پست آموزش میدیم.
شاید خیلی هاتون این سوال رو داشته باشید که چرا ماست بیرون کش دار و ماست ما توی خونه شُل و وارفته میشه!؟
علت اصلیش اینه که توی ماست های کارخونه ای از ژلاتین و شیرخشک و خیلی افزودنی های متفاوت استفاده میشه تا شکل و شمایل متفاوتی داشته باشه.
درحالیکه ما توی خونه ماست مون کاملا سالم و طبیعی هستش اما خب با رعایت یکسری نکات میتونیم شکل بهتری به ماست مون بدیم.
بهترین گزینه برای تهیه ماست خانگی کش دار که شبیه ماست سون باشه استفاده از شیرپرچرب گاومیش هستش. هرقدر پرچرب تر باشه ماستتون بهتر میشه.
دستور تهیه ماست خانگی
خب در ابتدا مایه ماست تون رو برای چند ساعت در یک گوشه قرار بدید تا با دمای اتاق یکسان بشه.
بعد یه ظرف استیل مثل تصویر پایین تهیه کنید. ظرف های لعاب دار هم خوبه.
در مرحله اول ۳لیتر شیر رو داخل ظرف میریزم و با شعله متوسط رو به بالا از ابتدا بصورت متداوم هَم بزنید.
چون شیر داخل پروتئین داره و اگر هم نزنید حتما تَه ظرف پروتئین میچسبه و باعث میشه ماست تون بد شکل بشه. پس باید شیر رو تا نقطه جوش هم بزنید.
بعضیا هم میگن شیر رو اول بجوشونیم تا آبی که کارخونه بهش اضافه کرده از بین بره اما اصلا نیازی به این کار نیست و اگر چنین کاری بکنید همه املاح و خواص شیرتون رو از بین میبرید.
کف ظرف رو نیازی نیست چرب کنید. تو همین ظرف معمولی میتونید تهیه کنید.
خب بعد ۵ تا ۸ دقیقه شیرتون که جوشید، شروع میکنه با بخارش که بالا بیاد از ظرف اپا شما با هَم زدن مداوم اجازه این کار رو بهش نمی دید. ۲ دقیقه پایانی رو تندتر هم بزنید حتما.
اگر شیرتون رو اضافه تر از زمان گفته شده بجوشونید، آنزیم هاش از بین میره.
در مرحله بعد شیر رو از روی گاز بردارید و با همون دمای داغ ، درون ظرف مورد نظر خالی کنید. تو تصویر پایین این صحنه رو میبینید.
بعد خالی کردن شیر درون ظرف میزاریم دما از ۱۰۰درجه که جوشیده شده بیاد پایین. حالا برای اینکه بفهمیم دمای سیرمون مناسب شده یا نه؛ به یه روش سنتی انگشت کوچیک مون رو به مدت ۱۰ ثانیه میذاریم توی شیر تا ببینیم دستمون در انتهای ۱۰ ثانیه یه کم داغ میشه یا نه! اگر به این دما رسیدید برید برای مرحله بعد.
بعد اون مایع ماستی که گذاشته بودیم در مرحله اول دماش با دمای محیط یکی بشه رو میاریم و به شیرمون اضافه میکنیم. تقریبا ۳ قاشق به ازای هر ۱ لیتر شیر.
بعد مثل تصویر پایین روی ظرف مون دستمال قرار میدیم و توی پلاستیک میزاریم و گره میزنیم.
بعد هم توی یه پتو بقچه پیچش میکنیم و میزاریم به مدت ۲۴ ساعت تا جا بیاُفته.
در طی این مدت ۲۴ ساعت بهش دست نمیزنید و تکونش هم نمیدید.
بعد از یک شبانه روز برید سراغ ماست تون و اونو باز کنید و توی یه بشقاب قرار بدید.
حالا داخلش یه دستمال آشپزخانه قرار بدید که یه طرف توی ماست و یا طرف توی بشقاب بمونه تا آب باقی مانده توی ماست رو بگیره و جذب خودش بکنه. با این کار ماست خامه ای تری خواهید داشت.
نوش جان. منبع : آشپزی با نیلوفر
آموزش تصویری طرز تهیه ماست خانگی
[evp_embed_video url=”https://hw1.cdn.asset.aparat.com/aparat-video/f212f31e9bd662527e3c6c979e6611cb24460615-480p.mp4″]
دیدگاه
9 دیدگاه
بعد از جوشیدن در همان ظرف بزارید سرد بشه بعد از مایه زدن بریزید تو دبه های ماست چون درشون تنگ و عمقشون زیاد درشو ببندید زیر پتو بزارید بعد هشت ساعت آب روش رو با قاشق بردارید و درشو باز بزارید و در یخچال به مدت ۲۴ساعت درش باز باشه تو یخچال که آب نندازه .
من فکر می کنم آب ماست خاصیت داره با دستمال آبشو بگیریم که چی بشه؟
ماست اگر اب داشته باشه دیگه نمیشه خامه ای و همزده کردش!
آنزیم شیر دیگه چه صیغه ای؟ از خودتون در نیارید یعنی که چی حرارت بیشتر ببینه آنزیمش از بین میره فلان میشه میخواین اظهار نظر کنید نظر خودتون رو بگید مثلا بگید به نظر من خوشمزه نمیشه، یا خاصیتی نداره چرا اصطلاح علمی که نمیدونید چیه به کار میبرید
در ضمن من خیلی تا حالا روش های مختلف رو امتحان کردم، اگر آب روی ماست رو بردارید درسته کمی سفت تر میشه اما باعث میشه عین آب دهن مرده کش بیاد و حالت لزج پیدا کنه
اب دهن مُرده خوردی؟
یا خدا آب دهن مرده مگه دیدی؟ حالم بد شد خدایی 🤮
الان این ماست بدون مایه بود؟؟؟؟؟؟؟
ریدی عزیزم
قرار بود بدون مایه درست کنی
نظر بدهید