آموزش تصویری باقالی پلو با ماهیچه پسران کریم + نکات نگفته
برای اینکه بدونید چجوری بتونید یه سس ماهیچه پلو ساده دونفره درست یا زمان پخت ماهیچه گوسفندی رو بدونید همراه ما باشید.
قبل از هرچیز درباره سفر ما به رستوران پسران کریم در چندسال پیش بخونید.
یکی از معروفترین رستورانهای مشهد رستوران پسران کریم هست که باقالی پلو با ماهیچه اش در حد غذاهای رستوران خاورخانم گیلان مشهوره!
حالا اگه شما هم دوست دارید این طعم فوق العاده رو امتحان کنید با ما همراه بشید.
مواد لازم:
- ماهیچه گوسفندی ۴ عدد
- پیاز درشت ۴ تا ۵ عدد
- سیر ۱ تا ۲ حبه
- مقداری زردچوبه و دارچین و فلفل
- به میزان لازم نمک
- زعفران
- کره ۵۰ گرم
طرز تهیه:
ماهیچه ها رو بعد از شستن خشک میکنیم و در کره تَفت میدیم، در حدی که تغییر رنگ بده کافی هستش.
ماهیچه ها رو از ظرف خارج میکنیم و کنار میگذاریم.
پیازها رو که خلالی خرد کردیم به دوقسمت تقسیم میکنین قسمت اول رو کف همان تابهای که ماهیچه رو تفت دادیم میچینیم.
بعد ماهیچه ها رو روی پیازها چیده و با مابقی پیازها روی آنها را میپوشونیم.
سیرها را ریز خرد کرده و روی پیازها پخش میکنیم.
مقداری فلفل و زردچوبه و کمی دارچین روی پیازها میریزم.
حواستون باشه که دارچین اگر زیاد بریزید، رنگ غذاتون قهوهای تیره میشه!
حالا درب تابه رو گذاشته و تا موقعی که بخار بیوفته صبر میکنیم.
وقتی به این مرحله رسیدیم حرارت رو خیلی خیلی کم کرده و شعله پخش کن را زیر ظرف مورد نظر گذاشته و تا پختن ماهیچه ها صبر میکنیم.
دقت کنید که این غذا احتیاج به آب نداره!
با آب پیاز و گوشت پخته میشه و دلیل خوشمزه و معروف بودن این غذا به همین دلیله.
در نیمه های پخت ماهیچه ها رو پشت و رو کنید و در آخر نمک و مقداری زعفران اضافه میکنم و اگر آب زیادی داشت اجازه میدیم تا کمی کشیده شود.
سس این غذا باید غلیظ باشه و پیازها هم تقریبا کاراملی میشن.
حالا ماهیچه تون مثل تصویر پایین رو به رنگ قهوه ای کاراملی و شبیه به ماهیچه پلو رستوران پسران کریم میشه. نوش جان
ماهیچه پلو دونفره زعفرانی
خب حالا بریم سراغ دستور یه ماهیچه پلو با دستور متفاوت که توسط آشپز نیلوفر معرفی شده و به شدت دقیق و درست توضیح داده؛
برای تهیه یه ماهیچه پلو خوشمزه و مجلسی در ابتدا یک هویج متوسط رو به چهار قسمت بزرگ تقسیم میکنیم.
بعد ۲ حبه سیر که پوستشو گرفتیم به همراه پیاز ریز خرد شده داخل یه قابلمه که از قبل داغ کردیمش میریزیم.
کمی این مواد رو باهم تفت میدیم و بعد اندازه دو تا سه شاخه جعفری و یک شاخه رُزماری و آویشن تو قابلمه میریزیم.(استفاده ازین سبزیجات بصورت دلخواه هست اما بهتره که ریخته بشه)
خب حالا در یک ماهیتابه جدا که روغن ریختیم و روغنش هم داغ شده ، ماهیچه هارو مثل تصویر پایین میچینیم تا هردوطرفش تُرد و کمی سرخ بشه.
دقت کنید که نباید رویه یا پوست نازک ماهیچه رو بگیرید، چراکه اگر این پوست رو حذف کنید پس از پخت ماهیچه ها گوشتش واا میره.
برید سراغ قابلمه پیازهایی که تفت خورده بود و بهش ۲ قاشق زردچوبه به همراه دو عدد میخک و ۴عدد هل اضافه کنید و ۴ تکه چوب دارچین و تفت بدید و بعدش بهش یک و نیم لیتر آب جوش اضافه کنید.
ماهیچه هارو که روشو کمی سرخ کرده بودیم حالا داخل قابلمه میریزیم و با حرارت ملایم میزاریم که به مدت ۲ تا ۳ ساعت بپزه.
مدت پخت بستگی به پیر یا جوون بودن حیوونی داره که ازش ماهیچه گرفتیم.
روغن ماهیچه رو که پخته از قابلمه برمیداریم و داخل یه تابه جدا میریزیم تا داغ بشه.(برای این کار زمانیکه ماهیچه پخت ، ماهیچه رو از داخل آب بیارید بیرون و آبشو صاف کنید و بزارید چند لحظه بمونه تا روغنش بیاد روی آب و بعد با قاشق روغنشو جدا کنید.)
۱ونیم قاشق رب رو بریزید داخل تابه و کمی تفت بدید تا رنگ خودشو باز کنه و قرمز جیگری بشه.
یه کم دارچین بهش اضافه کنید و تفت بدید و اندازه یک قاشق گلاب بریزید توش تا خوراک ماهچیه تون لذیذ و خوشمزه بشه.
گلاب رو در حد کم بریزید تا مبادا طعمش به غذا غالب بشه.
حالا یه نصفه لیموترش رو آبشو بریزید داخل ماهیتابه و تفت بدید تا همراه رب و آبلیمو بخوبی مخلوط بشه.
در این قسمت نیم لیتر از آب ماهیچه پخته شده رو بریزید داخل ماهیتابه و با موادی که اول متن در ماهیتابه ریخته بودیم یه پوره لِه شده درست میکنیم و داخل ماهیتابه رُب مون میریزیم و هَم میزنیم و تفت میدیم تا جاافتاده و غلیظ بشه.
کمی که جوش خورد بعد یه مقدار کم نعنا تازه رو بریزید روی سس تا مزه اش بینهایت اختصاصی و خاص بشه.
اگر با دقت متن رو دنبال کرده باشید ما تا اینجا نمک نریختیم و حالا زمانیه که باید نمک بریزیم تو غذامون. دلیل اینکار برای اینه که بافت گوشت سفت نشه و همچنین خوراک ماهیچه خوشنمک بمونه.
حالا ماهیچه هایی که دو ساعت گذاشته بودیم تا بپزه رو بیارید و بچینید داخل این سس و بزارید تا ۱۰ دقیقه با درب بسته جوش بخوره.
و حالا ماهیچهمون اماده سرو شدنه و فقط کافیه که در یک ظرف شکیل بکشیم و سس هارو بریزیم کنارش.
نوش جان
دیدگاه
3 دیدگاه
شما گفتید پیاز خلالی را توی تابه ریخته سپس ماهیچه داده شده را روی آن میریزیم وبعد قسمت دیگر پیاز خلالی رو روی آن میریزیم و…
سپس روی اجاق میگذاریم تا پخته شود
فکر نمیکنید که قبل ار پخته شدن ماهیچه پیازها
میسوزد؟
خیر رضا جان
قراره به صورت کاراملی و با حرارت خیلی کم و روغن و کره این کار رو انجام بدیم.
درود
بر حسب قضا من هردو منطقه،یعنی گیلان و مشهد رو زیاد رفتم. بدون اغراق یاید بگم غذاهای گیلان خوشمزس،،بخصوص میرزا قاسمی.امسال تابستون رفتم انزلی.از مردم در مورد بهترین رستورانش پرسیدم ک معرفی کردن(….) ب همراه دوستان بودیم و چند مدل غذا سفارش دادیم. چند مدل از غذاهاش ک اصلا خوب نبود و واقعا حیف پول.
رستوران پسران کریم،شعبه خیابون فرهاد در مشهد برای چلو گوشت و رستوران ارم شاندیز رو برای شیشلیک رفتم.واقعا حرف نداشت. بدون ایراد
نظر بدهید