غوغای گیلانی ها با تهیه ماهی دودی + فیلم دیدنی
یکی از خوردنیهای گیلان ، ماهی دودی هستش که از چاشنی های غذاهای شمالیه. ماهی دودی با باقالاقاتق و ترشتره و ترش واش و خیلی از خورشت های دیگه حساااابی میچسبه
فایده دودی کردن چیست؟
از دیر باز دودی کردن روشی برای افزایش ماندگاری برخی از مواد غذایی نظیر گوشت، ماهی و یا گاهی برای خشک کردن و بهبود رنگ و طعم برنج بوده است.
دود دارای مواد شیمیایی محافظی است که از سوختن چوب تولید می شود.
در واقع دود بیش از ۲هزار نوع ماده شیمیایی دارد و باعث ضدعفونی شدن خوراکی ها می شود. به همین دلیل در قدیم محصولات بسیاری را دودی می کردند تا عوامل میکروبی و قارچی درون آن ها از بین بروند و زمان ماندگاری آن ها بیشتر شود.
امروزه با توجه به سیستم هایی که برای نگهداری مواد غذایی وجود دارد، دیگر از دود برای طولانی تر کردن عمر محصولات استفاده نمی کنند و تنها برای تغییر ذائقه چنین محصولاتی خورده می شوند.
جهت نگهداری از ماهی دودی، آنها را قطعه قطعه کرده و در پلاستیک فریزر ریخته و در فریزر نگهداری کنید.
چجوری ماهی دودی بخوریم؟
برای پخت ماهی دودی ، ماهی رو میذاریم تو پیش دستی و میذارم تو قابلمه پلو که مزهاش عااالی میشه؛ فقط یه کم کوچولو شوره،حواستون باشه به برنجتون نمک کم بزنید که شوری ماهی خنثی بشه.
در ضمن وقتی برنج دم کشید از روی برنج برمیدارنش و کمی آب ماهی که توی کاسه هستش رو میریزن دور.
برای خوردنش باید یک تکه کوچولو به اندازه یک لوبیا از هر قسمت ماهی دودی رو با هر قاشق غذا میل میکنید. همونجوری که ترشی رو با غذا میخورید این ماهی دودی هم یه چاشنی محسوب میشه و خیلی خوشمزه است.
تو فیلم زیر میتونید به صورت تصویری ببینید که چطور از ماهی دودی استفاده کنید:
[evp_embed_video url=”https://www.gilan-food.ir/wp-content/uploads/2019/05/%D9%85%D8%A7%D9%87%DB%8C-%D8%AF%D9%88%D8%AF%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%D9%82%D8%A7%D9%84%D8%A7%D9%82%D8%A7%D8%AA%D9%82.mp4″]
دیدگاه
1 دیدگاه
اووووووووف من عاشق ماهی دودی ام D:
ما گیلانی ها خیلی شکم پیس هستیم خخخخ
نظر بدهید