برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

ماهی شور ، شعبده عجیب گیلانی ها با ماهی

غذاهای گیلانی شامل طیف وسیعی از چاشنی ها و مزه های متفاوت و خوش طعم است که ماهی شور جزو مهم ترین انهاست.

حتما در تصاویر مربوط به سفره غذاهای شمالی یا رشتی دیده اید که در کنار خوراکی هایی همچون میرزاقاسمی یا باقلاقاتق ، ماهی قرمز رنگی قرار دارد ، این همان ماهی شور یا کولی شور معروف است.

روش تهیه ماهی شور در خانه

برای این کار ابتدا ماهی مناسب تهیه ان که معمولا از ماهی کولمه یا کولی استفاده میشود را بخرید ، سپس باید نمک دریایی طبیعی به همراه روناس محلی را به صورت چند لایه دور تا دور ان بپوشانید و به مدت تقریبا دو ماه در آن قرار دهید تا به طور کامل بعمل آید. یادتان باشد که تمام سطح باید در یک ظرف بسته با نمک دریایی+روناس پوشانده شود.

نکات جزئی را بهتر است از یک گیلانی بپرسید!

کولی شور چگونه سرو می‌شود؟

روش آماده کردن ماهی شور به این شکل است که تکه‌ی کوچکی را از ماهی درون ظرفی سفالی(نعلبکی) روی برنجِ آماده‌ی دم قرار می‌دهند، این چاشنی همراه با انواعی از خورش‌ها سرو می‌شود.

روش دیگری برای طبخ ماهی شور وجود دارد، به این صورت که ماهی را از شب قبل خیس کرده و تا صبح چندین بار آب آن را عوض می‌کنند؛ سپس بدون اینکه ماهی با آب در تماس باشد آن را بخارپز می‌کنند تا استخوان‌های ماهی نیز نرم شود.

ماهی شور با باقالاقاتوق یا ترش تره و حتی آش رشته بسیار خوشمزه و دلچسب خواهد شد

ویدئو روش درست کردن ماهی دٙلّه یا سور یا ماهی شور

عکس های دیدنی از معجزه گیلانی ها با ماهی

این مطلب رو ببین:
گیلان‌فود برای معرفی بهترین رستوران های گیلان امد