برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

آموزش درست کردن مربا البالو با دستور رزا منتظمی

اموزش طرز تهیه انواع مربای آلبالو با هسته و زمان پخت مربای آلبالو با نکات ساناز مینایی و دستور مربای رزا منتظمی و نکات مهم که در ادامه مطلب بطور کامل براتون نوشتیم.

اینهارو هم ببین:

مربای آلبالو یکی از خوش طعم ترین و عالی ترین مرباهایی می‌باشد، که میتوان در فصل تابستان آن را تهیه کرد و طرز تهیه آن نیز بسیار آسان و راحت می‌باشد.

میوه آلبالو دارای طبع خنک است و یکی از مناسب ترین میوه های فصل گرم میباشد و همانطور که می دانید این میوه خوش طعم و خوش‌رنگ دارای خواص درمانی و فواید زیادی است.

اگر شما هم مانند برخی افراد که عجله دارند و به دنبال سریع‌ترین راه برای طرز تهیه مربای آلبالو هستید در واقع باید گفت که تقریبا کیفیت را فدای سرعت می کنید برای این که زودتر به نتیجه برسید می‌توانید مدت زمان استراحت آلبالو و شکر را به سه تا چهار ساعت کاهش دهید.

در غیر این صورت مطمئن باشید شربت شما زیاد نخواهد بود و حتی ممکن است مربای شما کمی به حالت سفت دربیاید. منبع

برای تهیه مربای آلبالو اگر از آلبالوهایی با رنگ روشن، استفاده کنید باعث خوش‌رنگ شدن مربای شما و آلبالوی تیره رنگ نیز سبب تیره شدن رنگ مربایتان میشود.

مربای آلبالو

طرز تهیه مربای آلبالو فوری

مربای آلبالو یکی از انواع مرباهای خوشمزه و پرطرفدار ایرانی است که همانند دیگر مرباها به عنوان صبحانه یا در تهیه شیرینی استفاده می‌گردد.

  • آلبالو یک کیلوگرم
  • شکر ۹۰۰ الی یک کیلوگرم

در ابتدا چند عدد از آلبالوها را بخورید و مزه کنید اگر ترش‌ مزه بودند یک کیلو شکر در تهیه مربایتان استفاده کنید و اگر مزه شیرین یا ملس می دادند شما می توانید نهصد گرم شکر استفاده کنید.

برای تهیه یک مربای آلبالو خوش رنگ و خوشمزه، در آغاز کار اول باید آلبالو ها را بشویید و درصورت وجود برگ و ساقه، آن را جدا کنید.

سپس هسته‌ی آلبالوهای شسته شده را بگیرید، شما می توانید برای راحت شدن کارتان از دستگاه هسته گیر نیز استفاده کنید در غیر این صورت با دست یا خلال دندان به گونه‌ایی که آلبالو ها له نشوند، هسته های آن را خارج کنید.

پس از جدا کردن هسته‌ها، آلبالوها را به صورت لایه لایه در یک ظرف لعابی قرار دهید و در هر لایه مقداری شکر پاشیده شود، لطفا توجه داشته باشید که شکر کاملا به آلبالو ها نفوذ کند، این کار باعث آب انداختن آلبالوها می‌شود.

در ادامه داخل یک لیوان آب جوش، هسته‌های آلبالو را میریزیم و پس از آن هسته های آلبالو را از آب جوش را جدا می‌کنیم و آب جوش را به ظرف حاوی آلبالوها اضافه می‌کنیم پس از اتمام این کار، نوبت آن رسیده که ظرف حاوی آلبالو را به مدت زمان ۲۴ ساعت در یخچال قرار بدهیم تا بماند و به خوبی آب بیندازند.

طرز تهیه مربای توت فرنگی رزا منتظمی با میزان شکر دقیق

مربای آلبالو

پس از آن که مدت زمان تعیین شده را سپری کرد، آلبالوها را از یخچال خارج کنید، پس از خارج کردن آلبالوها شما مشاهده می‌کنید که آلبالوهای دورن ظرف آب انداختند، سپس ظرف را روی حرارت قرار می دهیم، در هر صورت باید روی حرارت بماند و بجوشد تا حجمش تا حدودی ۳/۲ حجم اولیه اش بشود.

اگر حرارت زیر ظرف را کم و زیاد کنید، با انجام این کار، مربای شما به رنگ سیاه در می‌آید، مدت زمان لازم برای حرارت حدود ۳۰ دقیقه نیاز است و اگر یک مربای با کیفیت می‌خواهید، نگذارید بیشتر از۳۰ دقیقه روی حرارت بماند چون باعث کاهش کیفیت مربا میشود و باعث تیره شدن رنگ آن می‌شود. زمانیکه محتوای داخل ظرف به جوش بیاید، روی آلبالوها کف سفید رنگی بسته می‌شود.

پس از کف کردن آلبالوها، حالا نوبت شماست که با قاشق یا کفگیر کف روی آلبالوها راجمع کنید و آن را دور بریزید. انجام این کار برای تهیه یک مربای خوش رنگ ضروری است پس حتما این کار را انجام دهید زیرا باعث می‌شود تا مربای آلبالوی شما براق و شفاف شفاف شود.

پس از گذشت سی دقیقه اگر دیدید مربایتان قوام نیامده است، آلبالوها را به کمک یک کفگیر از شهد خارج کنید و اجازه دهید فقط مربا روی حرارت بماند تا به قوام برسد و حالتی کش‌دار را به خود بگیرید.

یکی از نشانه قوام آمدن مربا این است که مقداری از شربت را در قاشقی بریزد، اگر شربت پس از خنک شدن سریع از قاشق نریخت به معنی است که شربتش قوام آمده‌است.

بعد از آن که شهد جوشید و حالت کش‌دار پیدا کرد، آلبالوها را به شهد اضافه کنید.

درصورتی که دوست داشتید میتوانید به مربا مقداری آبلیمو و وانیل نیز اضافه کنید و مخلوط کنید، توجه داشته باشید که اگر وانیل زمانی که مربا درحال حرارت دیدن است یا بسیار داغ است اضافه شود، وانیل به علت حرارت بالای مربا ممکن است مزه تلخی را به‌خود بگیرد.

در واقع احتمال اینکه مربا شکرک بزند، خیلی کم است و می توانید آبلیمو را هم نیز حذف کنید. در آخر مربا را به مدت ۱۲ ساعت در دمای محیط می‌گذاریم تا خنک شود، محتویات را داخل ظرف شیشه ای می‌ریزیم ودر آخر داخل یخچال نگهدای می‌کنیم.

مربای آلبالو

مربای آلبالو رزا منتظمی

دستوری که در ادامه میخوانید مستقیماٌ از کتاب هنر اشپزی بانو رزا منتظمی نقل شده است.

برای تهیه مربا و شربت آلبالو باید از میوه قرمز که زیاد رسیده و سیاه نشده باشد استفاده کنیم. بهتر است که در اوایل نوبر البالو مربا یا شربت آن را تهیه کنید.

  • البالو ۳ کیلو
  • شکر ۲ تا ۲ونیم کیلو
  • وانیل نصف قاشق مرباخوری
طرز تهیه مربای توت فرنگی رزا منتظمی با میزان شکر دقیق

دم های آلبالو را میگیریم و آلبالو را میشوییم، بعد نوک چوب کبریتی را تیز میکنیم یا با خلال دندان یا دستگاه مخصوص هسته گیر ، هسته های آلبالو بطوریکه له نشود و طرف دیگر ان (یعنی سرش) سوراخ نشود خارج میکنیم.

آلبالو های اماده شده را داخل قابلمه لعابی مناسبی میریزیم و لابه‌لای ان شکر میپاشیم و میگذاریم آلبالو چند ساعت بماند و کمی آب بی اندازد.بعد ظرف را روی آتش تند و یکنواختی میگذاریم تا جوش بیاید.

کف مربا را یکی دو بار میگیریم و وانیل را داخل مربا میریزیم. شربت که قوام امد مربا را از روی حرارت برمیداریم. معمولا برای جوش آمدن نیم ساعت برای طبخ مربا کافی است چون مربای آلبالو هرقدر بیشتر بجوشد رنگش تیره تر میشود.

با این مقدار آلبالو به اندازه دو شیشه شربت آلبالو نیز بدست می آید که میتوانیم شربت اضافی مربا را از صافی رد کنیم و بعد از سرد شدن در شیشه بریزیم.

بعضی از آلبالو ها زیاد آب دارد که در این صورت وقتی شکر را داخل آلبالو ریختیم و دیدیدم زیادی آب انداخته میتوانیم مقداری از آن را برداریم و بعد مربا را بجوشانیم. در غیر این صورت مربا مدت بیشتر میجوشد و رنگ آن تیره میشود.

فوت و فن انواع مربای آلبالو

نیاز به تذکر است که قبل از سرد شدن مربا، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که در مرحله ی اول کف روی آن را بردارید.

همان طور که گفته شد یکی از دلایلی که می تواند به تیره نشدن مربای آلبالوی شما کمک کند این است که بهتر است آن را زیاد نجوشانید.

تا حدی که می‌توانید درهنگام ریختن مربا در ظروف سعی کنید از قاشق های چوبی تمیز استفاده کنید تا دلیلی برای زود کپک زدن مربا وجود نداشته باشد.

شما می‌توانید از ساعت ها قبل شکر را با تکه های میوه ترکیب کنید تا مربای شما کیفیت عالی تری را پیدا کند.

مربای آلبالو برای صبحانه همراه با نان های سنتی مانند نان سنگک یا نان بربری می تواند بسیار خوش‌مزه و دلچسب باشد.

درهنگام حرارت دیدن مربا به هیچ وجه درب ظرف را نگذارید به این علت که مربای شما بد رنگ می‌شود و سر می‌رود.

اگر شما با کپک زدن مربا روبه‌رو شدین، مقداری شکر روی مربا بریزید و دوباره شروع به جوشیدن آن کنید تا کپک از بین برود. اغلب اوقات دلیل کپک زدن مربا کم بودن میزان شکر آن نیز می تواند باشد.

مربای آلبالو به علت اینکه طعمی ترش و ملس دارد و به افرادی که علاقه مند به طعم شیرین و ترش هستند حتما پیشنهاد داده می‌شود تا امتحان کنند.

اگه البالو تون ترش هست به ازای هر کیلو البالو ۲ کیلو شکر اگه البالو تون شیرینه همون یک کیلو کافیه

طرز تهیه مربای آلبالو تصویری

دریافت ویدیو

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
5 (2 رای)