طرز تهیه مربای تمشک وحشی با میزان دقیق شکر
آموزش تهیه مربای تمشک وحشی که در جنگل های گیلان و مازندران هستش به همراه طرز تهیه مربای تمشک خوشمزه خونگی از ابتدا تا انتها و نکات مهم از رزا منتظمی.
در این سری از آموزش مربا سایت گیلان فود میخوایم از صفر تا صد تهیه مربای تمشک یا والش گیلانی رو یاد بدیم که ماندگاری بالایی هم داشته باشه.
این لینک هارو ببینید:
طرز تهیه مربای تمشک مازندران
مواد لازم زیر را برای تهیه مربای تمشک تهیه کنید؛
- تمشک یک کیلو
- شکر ۸۰۰ گرم
- لیمو ترش کوچیک ۱ عدد
در ابتدا نیاز هست که تمشک هارو تمیز کنیم. اگر تمشک دنباله ای داشت و خاکی داشت اونهارو میگیریم و کمی با آبش میشوریم.
بعد در یک ظرف لعاب دار ، لایه به لایه تمشک میریزیم و بعد روش شکر میپاشیم. این کار رو تا جایی که ظرف جا داره و تمشک داشتیم انجام میدیم.
بعد در ظرف رو میزاریم و به مدت چند ساعت میزاریم یه گوشه تا تمشک و شکر با هم آب بندازه.
بعد ظرف تمشک و شکر رو میزاریم روی اجاق و زیرشو اول کم میکنه تا کمی آب بندازه و سپس حرارت رو میبریم بالا تا به مرحله جوش که رسید، حرارت رو روی ملایم میزاریم تا مربای تمشک جا بی افته.
زمان پخت هم با حرارت ملایم رو به کم حدوداً نیم ساعت تا ۴۰ دقیقه طول میکشه.
برای تهیه مربای میوه هایی مثل تمشک نیاز به اضافه کردن آب نیست اما اگر قصد دارید که شربت تمشک هم داشته باشید میتونید در این مرحله برای ۲ کیلو تمشک، نصف پیمانه آب اضافه کنید.
به محض جوش امدن مربا ، روی آن یک لایه کف تشکیل میشود که باید این کف ها را برداریم. این کف ها باعث کدر و بد رنگ شدن مربا میشه. پس همینجور که میجوشه و کف میکنه باید کف هارو اروم با قاشق از سطح مربا جدا کنید.
حواستون باشه که مرباهایی مثل شاتوت و تمشک و توت فرنگی و… خیلی زود کف میکنند و سر میرن که باید دائم نگاهتون بهش باشه. بنابراین به محض جوش امرن مربا حرارت رو کم کنید و کف هارو بردارید.
اگر دیدید تمشک ها کاملا پخته اما هنوز آب مربا قوام نیامده، تمشک هارو از مربا خارج کنید تا آب مربا بصورت جدا بازهم بجوشه و غلظت و قوام مناسب رو بدست بیاره. بعد از قوام امدن دوباره تمشک هارو بهش اضافه کنید و چند دقیقه همراه شربت بجوشونید تا غلظتش به خرد تمشک ها بره و یکدست بشه و بعد زیر اجاق رو خاموش کنید.
اگر هم غلظت شربت مربا خوب بود، میتونید بخشی از آب مربا را جدا کنید و بعنوان شربت استفاده کنید.
دقت کنید که بیش از حد جوشاندن مربای تمشک و غلیظ شدن ان باعث میشه تا مربا شکرک بزنه.
در مرحله آخر که مربا به قوام کافی رسید آب یک لیمو رو میگیریم و بهش اضافه میکنیم و یه هَم میزنیم و زیرشو خاموش میکنیم.
حواستون باشه که مربا بعد از سرد شدن غلظتش میره بالا پس در انتخاب مقدار قوام مربا دقت کنید.
حالا مربای تمشک که خنک شد ، داخل ظرف شیشه ای درب فلزی تمیز و شسته شده میریزیم و میزاریم تو یخچال و هروقت که خواستیم ازش استفاده میکنیم.
فوائد تمشک Raspberry
یک فنجان تمشک بیش از ۵۰ درصد از حداقل هدف روزانه ویتامین C را تامین می کند که از ایمنی و سلامت پوست حمایت می کند و به تولید کلاژن کمک می کند.
تمشک همچنین حاوی منگنز و ویتامین K است که هر دو در سلامت استخوان ها نقش دارند و مقادیر کمتری ویتامین E، ویتامین B، منیزیم، مس، آهن و پتاسیم را بخوبی تامین می کنند.
تمشک ، دوست دیابتیها
تمشک همچنین یکی از میوه های کم قند است که فقط ۵ گرم در هر فنجان تازه قند دارد، در حالی که در یک سیب متوسط حدود ۲۰گرم است.
این باعث می شود تمشکها برای هر کسی که دیابت دارند و می خواهد مصرف کلی قند خود را به حداقل برساند، گزینه ای عالی باشد.
تمشک ، نیروگاه آنتی اکسیدان
تمشک نیروگاه آنتی اکسیدانی است. این ترکیبات محافظت کننده از سلامتی با کاهش نرخ بیماری قلبی، سرطان، دیابت و چاقی مرتبط است.
آنتی اکسیدان های تمشک همچنین به کاهش التهاب، محرک شناخته شده پیری زودرس، کمک می کنند.
تمشک ، ضد سرطان
ترکیبات ضد التهابی تمشک با کاهش تولید مثل سلول های سرطانی باعث مبارزه قوی تر بدن با این بیماری میشود.
با این حال، تحقیقات همچنین نشان میدهد که مواد مغذی موجود در تمشک، مانند الاژیتانینها، ممکن است با ارسال سیگنال آپوپتوز یا مرگ برنامهریزیشده سلولی به کشتن سلولهای سرطانی کمک میکند.
تمشک ، سرشار از فیبر
یک فنجان تمشک حاوی ۸گرم فیبر رژیمی است که یک سوم حداقل هدف روزانه است.
این محتوای فیبر بالا همچنین محتوای خالص کربوهیدرات تمشک را به حدود ۷ گرم در هر فنجان کاهش می دهد (زیرا بدن ما قادر به هضم و جذب فیبر نیست).
این فیبر همچنین به سیری کمک می کند، قند خون را با کند کردن هضم کاهش می دهد و از سلامت گوارشی حمایت می کند.
تمشک و تقویت حافظه
تمشک به مقابله با استرس اکسیداتیو کمک می کند. از آنجایی که استرس اکسیداتیو عامل ایجاد کننده بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون است، تمشک یکی از بهترین مواد غذایی برای حمایت از مغز است. منبع
دیدگاه
نظر بدهید