برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

اگر ادویه غذا زیاد شد چه کنیم + راه حل مشکلات آشپزی

راه حل سوال غذام تند شده چیکار کنم یا اگر زردچوبه غذا زیاد شود چکار کنیم. همه سوالات رو در یک مطلب کامل با نکات مهم توضیح دادیم.

قبل از هرچیز بهتر است که حواستون دائما به غذا باشه و اونو بچشید.

بیشتر اشپزهای خانه دار بخاطر شُل بودن درب نمکدان و ادویه پاش و سرازیر شدن یکباره ادویه ها دچار مشکل میشن که همیشه لازمه چک کنید.

ادویه هایی مثل نمک و فلفل به صورت کم کم و مرحله به مرحله اضافه کنید تا کنترل بهتری روی هر قسمت از غذا و خورشت داشته باشید.

پیشنهاد کلی برای رفع مشکلات آشپزی

در صورت به وجود آمدن مشکلات آشپزی ، دستور غذا را بدون افزودن اصل مشکل(عامل شوری ، تندی ، تلخی) دو برابر کنید ، سپس آن را مطابق میل دوباره بپزید.

این یک راه حل مخصوصاً خوب است برای وقتی است که هیچ راه حل مشخصی برای رفع مشکل پیدا نکرده اید.

اگر غذا شور شد چه کنیم؟

آب بیشتر به غذا بزنید و یا کمی شکر یا سرکه به آن بیفزایید.

گاهی اوقات هم می توانید از سیب زمینی پوست کنده و یا سس برای برطرف کردن شوری غذا استفاده کنید.

در سوپ ها ، خورش ها و سایر غذاهای آبکی ، فقط افزودن کمی آب ، مایع بدون سدیم یا سایر مایعات بدون نمک ، غلظت نمک را رقیق می‌کند. هرچند ممکن است آنچه را که می سازید رقیق کند اما میتوانید دوباره بپزید تا جا بی افتد

همچنین پایگاه Shekonews در مطلبی جامع استفاده از مواد اسیدی مانند جوش شیرین را برای رفع شوری غذا پیشنهاد کرده و از طرف دیگر اضافه کردن مرحله به مرحله ماست و کره و یا خامه را به غذا بعنوان یه راه حل معرفی کرده(البته این مورد بر روی غذاهای فرنگی موثر است)

خامه ترش یا ماست ساده بدون چربی می توانند شوری برخی غذاها را خنثی کنند که باید بصورت رقیق به غذا در صورت مرتبط بودن طعم اضافه شود

اگر با هیچ یک از روش های گفته شده نمی توانید شوری غذا را کم کنید و یا فرصت کافی برای انجام مراحل گفته شده ندارید، توصیه ما به شما این است که غذا را به همراه ترشی سرو کنید.

چراکه خوردن ترشی به همراه غذا باعث می‌شود طعم آن خیلی حس نشده و شور بودن غذا برای کسی آشکار نشود.

طعم ترش ترشی و هم چنین سرکه موجود در آن به نوعی طعم غالب است که به شما کمک می کند در این شرایط دست و پای خود را گم نکرده و در بهترین حالت مهمانی خود را برگزار کنید.

تلخی غذا را چگونه بگیریم؟

یکی از اصلی ترین راه ها برای گرفتن تلخی غذا حذف عامل تلخ کننده است، مثلا اگر خورشتی درست می کنید که در آن از لیمو عمانی استفاده می شود پوست و تخم آن را قبل از ریختن داخل خورشت جدا کنید.

همچنین با خیساندن آن قبل از طبخ و سپس خارج کردن آن مدتی پس از پخت از تولید مزه تلخ جلوگیری نمایید.

یکی دیگر از عواملی که باعث عدم جذب مواد تلخ بر روی زبان می شود نمک است.

مثلا مزه تلخ قهوه و یا مزه تند کیوی را می شود با ریختن مقداری نمک در درون قهوه و یا سرو کیوی به همراه مقداری نمک بر روی آن برطرف کرد.

دیگر عامل مهمی که باعث تلخی غذاها می گردد سوخت سطحی آن است مثلا پیاز داغ اگر زیاد سرخ شود و دچار سوختن سطحی گردد مزه تلخی در آن احساس می شود.

از آبلیمو هم می توانید برای از بین بردن مزه تلخ بسیاری از غذاها استفاده کنید.

حتما شما هم تجربه خوردن سبزیجاتی که مزه تلخی دارند را دارید، استفاده از ابلیمو بر روی این سبزیجات مزه تلخ آنها را برطرف می کند.

طرز تهیه شامی لپه رزا منتظمی و شامی پوک گیلانی

این ممکن است کمی عجیب به نظر برسد ، اما کار می کند! جوش شیرین بسیار قلیایی است ، که روش خوبی برای اصلاح غذاهای بیش از حد تلخ شده میباشد.

فقط حواستان باشد که مقدار بسیار کم باید استفاده کنید.

طعم ترش و اسیدی به طور طبیعی تلخی را خنثی می کند.

سعی کنید مقداری آبلیموی تازه فشرده یا یک قاشق سرکه به غذاهای تلخ اضافه کنید تا طعم آن کمی خنثی شود.

استفاده از سس های اسیدی یا ترش(مانند سس بالزامیک) راهی عالی برای تقویت طعم سبزیجات تلخ در سالاد های شما مانند کلم پیچ ، تربچه یا اسفناج است. منبع

اگر زردچوبه غذا زیاد شود چکار کنیم؟

اگر زردچوبه رو زیاد ریختید و دنبال یه راه حل فوری میگردید باید بدونید که رفعش بستگی به غذاتون داره.

اگر آبگوشت یا مرغ پخته شده در آب دارید بهتره که آبشو زیاد کنید و بزارید یه کم جوش بزنه و بعد آب اضافی رو بریزید دور.

برای باقی غذاها میتونید آبلیمو بزنید بهش تا مزه اش رو بگیره.

برای زردچوبه زیاد در ماکارونی میتونید از فلفل سیاه استفاده کنید تا مزه اش رو بپوشونه.

بدونید که زیاد شدن ادویه ها و خراب کاری های اینطوری رو نمیشه مثل اولش تر و تمیز درآورد!

اگر رب انار فسنجان زیاد شد چه کنیم؟

میتونید چندتا تیکه سیب زمینی بریزید توش و بزارید بپزه و در آخر کار بردارید حتما.

یا کمی از آبشو جدا کنید بزارید فریزر و برای دفعه بعد استفاده کن و گردو رو بیشتر کنید و همچنین اگه می تونید به همون میزان همه موادشو بیشتر کنید.

از بین بردن تلخی زردچوبه در غذا

بهتره که همیشه زردچوبه رو خیلی کم قبل استفاده تَفت بدید تا طعم و رنگ قوی تری پیدا بکنه.

اگر در آش و غذاهای آبکی ریختید و طعم تلخی داد بهتره رقیق تر کنید یا حبوبات و سبزیجات رو اضافه بریزید.

برای رفع تندی ماکارونی چه باید کرد؟

بهترین راه حل اینه که اگر مواد ماکارونی تند شده بهش مقداری آبلیمو اضافه کنید و یا مقدار بیشتری ماکارونی آب بکشید و به قبلی ها اضافه کنید.

متأسفانه راه حل قطعی برای رفع این اتفاق وجود نداره.

اگر غذا خیلی شیرین شد چکار کنیم؟

شیرینی بیش از حد غذا را با کمی نمک یا یک قاشق سرکه میشه رفع کرد!

در صورتی که فسنجان شما زیاد از حد شیرین شده است، یک قاشق رب انار به آن اضافه کنید تا با ترش کردن آن شیرینی‌اش را جبران کنید. همچنین می‌توانید از آبلیمو یا لیمو ترش استفاده کنید، ولی کمی آن را بجوشانید تا طعم آبلیمو از بین برود.

از بین بردن بوی دارچین در غذا

افزودن مقداری از مواد اولیه غذا یا مواد غذایی جدید به غذای در حال پخت باعث افزایش حجم غذا و رفع بوی دارچین آن می شود.

البته این راهکار صرفاً در صورت داشتن وقت کافی برای پخت مواد غذایی و عدم تغییر طعم غذا بر اثر افزودن مواد غذایی جدید امکان پذیر است.

اگر خورشت تون با دارچین زیادی مزه گرفته بهتره آبشو کم کنید و با مقدار لیمو یا پودر لیمو عمانی بهش بریزید تا طعمشو بپوشونه.

اگر شله زرد خیلی شیرین شد چکار کنیم؟

برای رفع این مشکل باید مقدار برنج اضافه بپزید و دوباره بهش اضافه کنید یا یه کم ارد برنج درست کنید مثل فرنی البته بدون شکر و بعد بهش اضافه کنید.

غذام ترش شده چیکار کنم؟

اگر سوپ یا خورست قیمه ترش شده میتونید چند تکه سیب زمینی بزارید توش باهاش جوش بخوره تا ترشیش رو بگیره.

باقی غذاها هم میتونید از آب خورشت بردارید و دوباره آب بریزید با موادتون و مقداری ادویه یا عصاره گوشت و مرغ (گالینابلانکا) بریزید دوباره تا به عمل بیاد.

برخی هم توصیه به استفاده از مقدار کمی جوش شیرین داشته اند.

آش دوغم خیلی ترش شده چیکار کنم؟

بهترین راه حل اینه که یه ماست شیرین تهیه کنید و باهَمزن خوب هَم بزنید تا باز بشه و بعد به آش دوغ تون اضافه کنید و بزارید جوش بزنه!

یا میتونید جای ماست از دوغ شیرین استفاده کنید.

اگر حوصله داشتید میتونید چند قاچ سیب زمینی رو له کنید و بزارید با آش دوغ تون بپزه.(البته ما خیلی این مورد رو توصیه نمیکنیم)

شما چه ترفندی بلدید؟ در قسمت نظرات به ما بگید