برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه نان باگت خانگی با آرد گندم

آموزش اشپزی طرز تهیه نان باگت در خانه با مواد اولیه که میشه باهاش نون ساندویچی بازاری و نان باگت فرانسوی اصل رو اموزش دادیم.

در این سری از آموزش نان سایت گیلان فود میخوایم از صفر تا صد تهیه نان باگت رو با رفع مشکلات و نکات مهم تهیه اش بهتون آموزش بدیم.

این لینک هارو ببینید:

نان های حجیم به علت فرآیند تولید و تخمیر کامل، قابلیت هضم راحتی دارند و املاح مغذی وکلسیم موجود در نان کاملاً جذب بدن می شود و در معده ایجاد ترشی نمی کند.

در این نان ها از هیچ نوع مواد نگهدارنده شیمیایی و جوش شیرین استفاده نمی شود و ماندگاری بالا دارند.

نان باگت چیست؟

باگت یک مدل از هزاران مدل انواع نان در دنیاست که اصالت فرانسوی دارد.

طبق قوانین موجود در فرانسه ، نمی توان به نان روغن یا چربی اضافه کرد. به عنوان مثال ، نان باگت فرانسوی باید از آب ، آرد ، مخمر و نمک تهیه شود و مقدار کمی از بهبود دهنده خمیر مجاز میتواند در آن باشد.

مثلا نان ایتالیایی اغلب حاوی کمی شیر ، روغن زیتون و گاهی شکر در محتویات آن است.

نکته مهم درباره باگت این است که پس از اولیت گاز گرفتن ، باگت را با حرکت سریع از دهان جدا کنید ، هم از دستان و هم از دندان های خود استفاده کنید. آن را با دندان های عقب بجوید. ممکن است جویدن پوسته سخت باشد ، اما قسمت داخلی آن واقعاً نرم است. منبع

فرق نان باگت و نان ساندویچی

فرق اصلی این دو نان در ایران مربوط به شمایل و نوع اردی است که ما ایرانی ها به وجود اورده و استفاده کرده ایم.

در واقع نان باگت فرانسوی رنگی تیره تر دارد و با آرد پر از سبوس تهیه میشود اما نان ساندویچی ما ایرانی ها از آرد سفید به همراه گاهاٌ جوش شیرین و برخی روغنی جات تهیه میشود.

از لحاظ ظاهری هم که فرق این دو را در تصویر میتوانید ببینید:

فرق نان باگت و نان ساندویچی

طرز تهیه نان ساندویچی با آرد گندم

خیلی ها میخوان نان باگت شون به رنگ کاملا سفید و بافت نرم تری داشته باشه اما اگر شما دنبال این هستید که از ارد گندم استفاده کنید باید بدونید که خیلی فرق خاصی بین ارد گندم معمولی با بقیه اردهای گفته شده نیست و فقط کمی از لحاظ ظاهری نان غیرسفیدتری دریافت می‌کنید؛ کما اینکه استفاده از ارد گندم معمولی برای تهیه نان باگت خواص سبوس ارد رو هم با خودش به همراه داره‌

نان باگت

  • شیر گرم: دو لیوان یا ۴۴۰لیتر
  • کره: ۵۰ گرم
  • سفیده ی تخم مرغ: ۱عدد
  • خمیر مایه فوری: دو قاشق غذا خوری
  • شکر: یک قاشق غذا خوری
  • نمک: یک قاشق چایخوری
  • آرد گندم: چهار و نیم پیمانه حدود ۵۸۰ گرم

برای رومال کردن:

  • زرده تخم مرغ: یک عدد
  • شیر: یک قاشق غذاخوری

ابتدا تمام مواد لازم برای خمیر رو با هم مخلوط میکنیم و خوب ورز میدیم. اگر به دست چسبید،کمی روغن مایع روی خمیر می‌ریزیم و حدود ده دقیقه ورز میدیم.

بعد به مدت ۴۵ دقیقه روی خمیر رو میپوشونیم واستراحت میدیم.

سپس از خمیر ۱۰-۱۱ چونه درست میکنیم،بعد با دست یا وردنه چونه ها رو به شکل بیضی باز میکنیم و مثل ویدئو بهش شکل میدیم و روش سینی فر که کاغذ روغنی روش پهن کردیم قرار میدیم و روشو میپوشونیم دوباره ۳۰ دقیقه بهش استراحت میدیم.

بعد زرده ی تخم مرغ رو با شیر مخلوط میکنیم و خمیر ها رو رومال میکنیم و روشون دانه ی کنجد میپاشیم و در فر ۱۹۰درجه ی سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت ۲۰دقیقه قرار میدیم تا بپزه و طلایی بشه.

بعد از پخت بلافاصله روی نانها رو با پارچه میپوشونیم ، ده دقیقه صبر میکنیم و بعد نونهای خوش مزه‌مون آماده ی سرو با مواد مورد نظرمونه..

طرز تهیه نان باگت خانگی بدون شیر

۵۰۰ گرم ارد سبوسدار رو اَلَک میکنیم و ۱/۳ قاشق غذاخوری مایه خمیر اضافه میکنیم و مقداری نمک میزنیم.

از ۱۰۰میلی لیتر اب گرم برای خمیر استفاده میکنیم و یک عدد سفیده تخم مرغ رو می‌ریزیم و چنگ میزنیم و دوباره آب اضافه میکنیم و وَرز میدیم تا خمیر قوام و شکل پیدا بکنه.

یه قاشق پُر کره صبحانه به خمیر اضافه میکنیم، البته میتونیم از هر روغنی استفاده کنیم و باهاش خمیر رو جمع کنیم.

برای ده دقیقه بخوبی و کامل وَرز میدیم با دست تا خمیر نرم و کمی چسبناک در آخر تحویل میگیریم و میزاریم برای یک ساعت در یک جای نسبتا گرم جا بی افته.

بعد از یک ساعت روی میز کار کمی آرد‌ میپاشیم و خمیر رو ورز میدیم و چونه می‌گیریم و برای ده دقیقه سرشو با پلاستیک می‌پوشونیم و میزاریم تا استراحت بکنه.

بعد از زمان گفته شده خمیر رو خارج میکنیم و خوب ورز میدیم و مثل تصویر پایین در میاریم.

سپس کف سینی رو چرب میکنیم و کاغذ روغنی میکشیم و با فاصله می‌چینیم و ده دقیقه اجازه استراحت میدیم.

بعد با ترکیب زرده تخم مرغ و شیر رومال میکشیم و چندتا برش روش میکشیم تا در اخر ظاهر مناسب پیدا کنه.

فر رو در دمای ۱۸۰درجه قرار میدیم و به مدت ۲۰ دقیقه میزاریم تا نون بپزه و نان ساندویچی رو تحویل می‌گیریم.

طرز تهیه نان باگت لقمه ای

دستور یه نون باگت خوشکل و خوشمزه و ترد و عالی حتما امتحان کنید پشیمون نمیشید از نون باگتای بیرون بهتر میشه.

حتی تو فریزرم بمونه واسه چند روز وقتی میارید بیرون کیفیتش اصلا فرق نکرده.

  • ارد مخصوص نان ۵۰۰ گرم
  • آب ۳۰۰ گرم
  • مخمر خشک ۱۰ گرم
  • نمک ۱۰ گرم
  • شکر ۱۰ گرم
  • بهبود دهنده ۱۰ گرم
  • روغن مایع ۲۰ گرم

اول مخمر و شکر و یک چهارم از اب رو داخل یک لیوان مخلوط کنید و درشو بزارید تا بعمل عمل بیاد ،حدودا ۱۰ دقیقه اب حتما ولرم باشه.

حالا ارد و نمک و بهبود دهنده رو بریزید داخل کاسه و کمی با همزن ، هم بزنید تا مخلوط بشه.

حالا خمیر مایه عمل امده را اضافه کنید و آب رو کم کم اضافه کنید چون ممکنه مقدار اب متغیر باشه و کمتر یا بیشتر بشه.

خمیر حدود ۱۲ دقیقه هَم بزنید و در آخر روغن اضافه کنید و دو دقیقه دیگه بزنید.

بعد خمیر را روی سطح کار و یا ظرفی انتقال بدین و ۱۵ دقیقه دیگه بهش استراحت بدین و روش سلفون چرب شده بکشید.

بعد از استراحت به چونه های ۸۰ گرمی تقسیم میکنیم و باز ۱۰ دقیقه استراحت میدیم و باز روش نایلون می‌کشیم و بعد بصورت مینی باگت شکل میدیم.

داخل سینی فر که کاغذ روغنی و چرب کردیم میزاریم و روش باز سلفون میکشیم تا به مدت یک ساعت تا یک ساعت و ربع استراحت کنه.

سپس میزاریم کنار گاز و کتری هم روش باشه که هم گرما باشه و هم رطوبت تا حجمشون دو برابر بشه و روش با اسپری ابپاشی میکنیم و کنجد میپاشیم.

بعد در فر از قبل گرم شده با درجه بین ۱۸۰ تا ۲۰۰ بمدت ۳۵ تا ۴۵ دقیقه و چند دقیقه اخرم گریل میزنیم…

نکات طرز تهیه نان ساندویچی

اگر میخواید نان باگت پف دار داشته باشید بهتره به جای شیر از آب استفاده کنید.

حتما موقع پخت در فر کاسه رویی یا استیل پُر از اب کنار فر بزارید تا نون خشک نشه.

اگر خمیر باگت سفت شذ میتونید کمی اب ولرم بهش اضافه کنید.

اگر دمای پخت برای فر بهتون هرچقدر گفته شد ، برای توستر بهتره ۲۰ تا ۳۰ درجه ازش کم کنید.

استفاده از کره در خمیر نان باگت باعث نرم و پنبه ای شدن نون میشه.

کمی چسبندگی برای خمیر طبیعیه پس ارد زیاد به خورد خمیر ندین چون نون بی کیفیت میشه.

پودر مخمر هم بیشتر از مقدار دستور نریزید چون کیفیت و طعم نون بد میشه

استراحت های خمیر خیلی مهمه و تو کیفیت نون باگت تاثیر مستقیم داره بخصوص زمان استراحت دوم.

وقتی نون ها رو‌ از فر درآوردین، کمی که از داغی افتاد داخل نایلون بذارید یا روش یه دستمال تمیز بزارید تا خشک نشن.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
3.5 (22 رای)