برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

طرز تهیه نان تافتون در فر خانگی و بدون روغن

برای پخت نان خانگی در فر با آرد گندم یا بدون خمیر مایه یا همون مخمر که باهاش دستور نون خونگی فوری و خوشمزه رو بهتون اموزش بدیم.

ویکی‌پدیا درباره نان تافتون نوشته : نان تافتون، نان سنتی مسطحی است که از آرد معمولی (سبوس گرفته) و آرد ستاره به نسبت لازم، آب، نمک، مخمر صنعتی یا خمیر ترش طی فرآیندهای تخمیر تهیه شده و پس از شکل‌دهی به صورت خاص خود بر روی سطح داغ پخته می‌شود.

نان تافتان در گذشته بی نمک پخت می‌شد و به عنوان نان رژیمی برای بیماران دارای فشار خون مورد استفاده بوده است.

قرص نان تافتان به شکل دایره به قطر تقریبی ۴۰ سانتی‌متر به ضخامت ۳ الی ۴ میلی متر و به منظور پخت کامل و رسیدن حرارت به سطح دایره شکلی نان، سوراخ‌هایی را روی آن با پنجه دست یاچرخ دنده ایجاد می‌کنند و معمولاً در دو نوع تنور سنتی و دستگاهی و با اندازه‌های کوچک و بزرگ پخت می‌شود.

تا انتها مطلب رو بخونید چون نکات ریز و درشت مهمی رو بهتون گفتیم که هیچ جا گیرتون نمیاد.

مواد لازم برای تهیه نان تافتون

۳۲۰گرم آرد سلف ری زینگ(پایین تر گفتیم چیه)

۲۰ گرم آرد سبوس دار

۳۱۰گرم آرد سفید

جمعا ۶۵۰گرم آرد نیاز دارید که باید دوبار اَلَک کنیم.

۱ قاشق غذاخوری شکر و نمک اضافه میکنیم.

همچنین یک قاشق سر پُر بهش بیکینگ پودر اضافی میکنیم.

اندازه دو قاشق غذا خوری روغن (زیتون یا مایع) میریزیم و با قاشق به آرومی مخلوط میکنیم مواد رو باهم.

بعد آب ولرم رو به خنک رو تا حدی میریزیم که بتونیم خمیر رو تهیه کنیم. به حدی هم بزنید که شبیه تصویر زیر بشه.

میزان آب استفاده شده رو نمیشه دقیق گفت اما باید به قدری بریزید تا خمیرتون لطیف و خمیر دیگه به دستتون نچسبه!

علت این موضوع اینه که جذب آرد ها باهم فرق میکنه. دقت کنید که آب زیادی نریزید که خمیرتون شُل بشه.

خمیر نرم و لطیف رو با دست هاتون به مدت ۱۰ دقیقه وَرز بدید. البته از میکس هم میتونید استفاده کنید اما با دست ورز بدید میتونید کیفیت و اندازه خمیر دستتون باشه.

به کف یه ظرف کاسه ای به اندازه کمی روغن بمالید و خمیر رو بزارید داخلش و روش هم با یه چیز بپوشونید و بزارید تو دمای محیط یه مدت زمانی استراحت بکنه.

اگر قصد استفاده از سیاه دانه رو دارید حتما این دونه هارو در یک ظرف تیره نگهداری کنید چون بهش نور بخوره خطرناکه و حالت سمی پیدا میکنه!

حالا روی میز کار آرد بپاشید و یه تیکه از خمیرتون رو ببرید و با دست هاتون خمیر به طرف داخل خودش خم کنید تا یکدست بشه و در اخر مرکز خمیر رو با دو دستتون مثل تصویر زیر انجام بدید تا بشه یه چونه خمیر نانوایی!

دوباره میزاریم چونه ها رو یه مدت کوتاهی تو همون کاسه با یه روکش استراحت بکنه.

بعد روی میز کار کمی آرد بپاشید و یه چونه بردارید و با وَردنه صاف کنید.

خمیر رو وردنه بکشید و بعد با دستتون باز کنید و اگر بخواید میتونید روش سبزی معطر مثل مقدار خیلی خیلی کمی سیر یا ریحان بنفش و سبز و جعفری بریزید.

بعد آروم روش وردنه بکشید تا یکدست بشه خمیرتون.

حالا آروم با دست بردارید و بزارید روی بالشتک و با بُرس پشتشو کمی خیس کنید.

بعد تابه بزرگ رو داغ کنید و خمیر رو بهش بچسبونید.

عکس بالا رو ببینید و با دقت انجام بدید.

اجازه بدید کمی کف نون بپزه بعد تابه رو از دسته بگیرید و برگردونید تا روش هم خوب پخته بشه

پف کردن خمیر تون در حین پخت یعنی خمیرتون اماده و مناسب نون شدنه!

کمی مانند تصویر بالا روی گاز بگردونید تا نون هر دوطرف بخوبی بپزه و کمی که قهوه ای شد میتونید با یه چنگک یا هر چیزی بردارید.

در انتها نان خانگی شما آماده است. نوش جان | منبع

آرد سلف ریزینگ self-rising چیست؟

از این آرد غالبا در تهیه کیک ها و شیرینی هایی استفاده میشود که ترتیب مخلوط کردن ماده برآورنده (مثل بیکینگ پودر) و آرد اهمیتی نداشته باشد.

آرد سفید، بکینگ پودر و نمک را کاملا با هم مخلوط و الک کنید. به همین سادگی آرد سلف ریزینگ آماده است. منبع

طرز تهیه نان تافتون در فر خانگی

مواد لازم زیر را تهیه کنید؛

  • آرد سفید : ۱ کیلو و ۱۰۰ گرم
  • آب : ۱/۲ لیتر
  • مایه خمیر : ۵۰ گرم
  • روغن : ۶ قاشق سوپ خوری
  • نمک : ۳ قاشق غذا خوری

ابتدا آب را تا دمای ۳۷ درجه سانتی گراد گرم کنید.

سپس آب را در درون ظرف مخلوط کن بریزید و مایه خمیر خرد شده را به آب اضافه کنید.

در مرحله بعدی دستور پخت نان خانگی در فر روغن و نمک را به مخلوط آب و مایه خمیر اضافه کنید و سپس مخلوط کن را روشن کنید و آرد به صورت آرام آرام به مایه خمیر اضافه نمایید و این روش را همین طور ادامه دهید تا خمیر از حالت چسبندگی در آید.

توجه داشته باشید که برای مخلوط کردن خمیر ۱۰ تا ۱۵ دقیقه زمان لازم دارید ‌و همچنین خمیر نان باید به خوبی ورز داده شود.

بعد از ورز دادن خمیر نان به کمک مخلوط کن پارچه تمیزی را بر روی ظرف مخلوط کن پهن کنید و سپس به مدت ۴۵دقیقه مخلوط کن را در درون اتاقی با دمای ۳۷درجه سانتی گراد قرار دهید.

بعد از مدت زمان ذکر شده مقداری آرد بر روی سطح صافی بریزید و سپس خمیر را از درون ظرف مخلوط کن بیرون آورید و بر روی سطح آرد پاشی شده بگذارید.

مراحل تهیه نان تافتون خونگی

دست های خود را با آرد آغشته کنید و خمیر را به ده قسمت تقسیم کنید و هر قسمت از خمیر را به شکل توپ گردی در آورید.

خمیر های آماده شده را بر روی سطح آرد پاشی شده قرار دهید و سپس پارچه تمیزی را بر روی خمیر ها بیندازید و به مدت ۱۵دقیقه به خمیر استراحت دهید.

در مرحله آخر طرز تهیه نان خانگی در فر برای پختن نان ها باید فر را بر روی دمای ۳۰۰درجه تنظیم کنید.

توجه داشته باشید که فقط باید از شعله بالایی فر برای پختن نان استفاده کنید و شعله پایینی را خاموش کنید تا فر مانند تنور عمل کند.

سپس مقداری آرد بر روی سطح کار بپاشید و قطعه های خمیر را به صورت تکی تکی با کمک وردنه نانوایی پهن کنید و خمیر ها را به صورت بیضی و یا دایره با ضخامت ۳میلیمتر بر روی سطح کار پهن کنید و سپس با کمک چنگال سوراخ هایی را بر روی نان ها ایجاد کنید.