طرز تهیه نان پنجره ای رزا منتظمی و نکته نرم نشدن
شیرینی نان پنجره ای ترد و خوشمزه مخصوص روزهای عید ایرانی با دستور رزا منتظمی و رفع اشکالات و جلوگیری از نرم شدن نان پنجره ای
نان پنجره ای از آن شیرینی های ایرانی است که در گذشته بسیار پرطرفدار بوده اما در چند سال اخیر بدلیل ورود انواع شیرینی جات و دسرهای مختلف نامش کمتر شنیده میشود!
هرچند همین که شما دارید این مطلب را میخوانید یعنی نامش هنوز زنده و بر سر زبان هاست پس همراه ما باشیم با دستور تهیه شیرینی نان پنجره ای که از کتاب هنر اشپزی خانم رزا منتظمی گرفته شده؛
برای تهیه نان پنجره ای در ابتدا مواد لازم زیر را تهیه کنید؛
- آرد سفید ۷۵ گرم(یک استکان)
- نشاسته ۷۵ گرم(یک استکان)
- تخم مرغ ۵ عدد
- گلاب ۳ تا قاشق سوپخوری
نشاسته رو در ظرفی میریزیم و گلاب را بتدریج داخل نشاسته مینمائیم و بهم میزنیم تا نشاسته خمیر گردد ولی زیاد نباید شل شود.
بعد تخم مرغ ها را داخل نشاسته میشکنیم و بهم میزنیم و آرد را در آن میریزیم و تمام مواد را مخلوط میکنیم ، سپس مایه را از صافی رد میکنیم.
اگر میخواید نام پنجره ای در اخر شفاف و خوشگل باشه در این مرحله بزارید مواد دو تا سه ساعت استراحت بکنه(هرچند واجب نیست)
روغن فراوان را داغ میکنیم و قالب مخصوص نان پنجره ای را در روغن میگذاریم تا گرم شود.(نکته حساس در مورد این شیرینی میزان گرمی قالب است که باید نه زیاد داغ باشد و نه زیاد سرد و این مشکل با تجربه ای اندک حل میشود)
قالب را در مایه میزنیم به اندازه ای که مایه تا سر قالب برسد و روی قالب را نگیرد. بعد قالب را بلافاصله داخل روغن میزنیم و آنرا تکان میدهیم تا نان پنجره ای از قالب جدا شود و حرارت را ملایم میکنیم، یک طرف نان که کمی برشته شد برمیگردانیم تا طرف دیگر نیز کمی برشته شود. باید نان ها خشک شود ولی رنگ انها زیاد تغییر نکند.
اگه قالب سرد باشه و داخل روغن خوب گرم نشده باشه مایه ی شیرینی بهش نمیچسبه و اگه بیش از حد گرم شده باشه وقتی داخل مایه فرو ببرید همون جا مایه بسته میشه و از قالب میوفته اون یه تیکه مایه خراب میشه.
بعد نان ها را وارونه در صافی میچینیم تا روغن زیاد آن گرفته شود. وقتی کاملا سرد شد دو طرف نان را در کمی پودر قند که با کمی هل مخلوط کرده ایم می پاشیم و در ظرفی میچینیم و روی آنرا با کمی پودر پسته تزئین میکنیم.
ویدیو اموزش قالبگیری و سرخ کردن نان پنجره ای
علت نرم شدن نان پنجره ای
دلایل مختلفی میتونه داشته باشه که شیرینی نان پنجره ای نرم بشه که یکی از اونها نوع روغن هست که سعی کنید از روغن جامد یا روغن صاف شده قنادی استفاده کنید.
البته روغن های مایع معمولی اما از برندهای خوب هم میتونید استفاده کنید بنا به تجربه!
برای خارج کردن روغن اضافه شیرینیها آنها را روی قسمت تو خالیشان بر روی کاغذ یا حوله پارچهای قرار دهید تا روغن از درون روزنههای خالی آن خارج شده و شیرینی پنجرهای شما تردتر شده و نرم نشود.
پایین بودن دمای روغن و حرارت گاز و زود خارج کردن از روغن و به اندازه ی کافی سرخ نشدن از عوامل اصلی نرم شدن نان پنجره ای هستش.
اگر میخواهید مواد به قالب نچسبد و شکل شیرینی پنجرهای خراب نشود، مراقب باشید که روغن خیلی داغ یا خیلی سردتر از دمای ۳۶۰ درجه نباشد.
اگر میخواهید شیرینی پنجرهای نشکند و خرد نشود، قالب را تا انتها درون مایه فرو نبرید! منبع
گاهی نان ها از قالب براحتی جدا نمیشن که علتش زیاد نگه داشتن قالب در روغن است که نان در قالب می پزد و جدا نمیشود باید یک لحظه قالب را در مایه نگه داریم و فوری در روغن بزنیم و تکان بدیم تا نان در روغن بیفته.
علت چسبیدن مواد به قالب و سخت جدا شدن:
۱ . ته نشین شدن آرد و نشاسته به دلیل هم نزدن مایه ی شیرینی(هر چند دقیقه باید مایع رو با قاشق بهم بزنید که یکدست باقی بمونه)
۲ . داغ نبودن قالب
۳ . سرد شدن روغن
۴ . پف کردن شیرینی و گیر کردن لبه های شیرینی به اطراف قالب
دیدگاه
2 دیدگاه
دخترم اولین بار درست کرد خیلی خیلی خشمزه شد عالی بود ترد وشیرین منم مجرد بودم خواهر بزرگم قدیما درست کرده بود اصلا خشمزه نبود دخترم حالا بزرگ شده برام درست کرده مثل همین عکس تووتصویر با کیفیت وعالی واقعا هنوز دارم میل میکنم چند روز برام شیرینی درست.دستش درد نکنه دخترگلم
سلام .خوب کاش بگید حرارت زیرش چقدر باید باشه که نه بسوزه نه نرم شه .قالب در روغن برای داغ شدن چند دقیقه بمونه؟من درست کردم نرم شدن
نظر بدهید