برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

۵ لیست غذا برای ناهار! خانمها ناهار چی درست کنم؟

اگر دنبال لیست غذا برای ناهار میگردید و میخواید بدونید غذای جدید برای ناهار چی درست کنم که ساده و برای مهمان باشه همراه با دستور یک ناهار خاص بی نظیری.

خب برای شروع و قبل از هر چیز به لینک های پایین یه نگاهی بنداز:

  1. چهار لیست غذا شام چی بپزم!
  2. لیست غذای نونی ساده و سریع
  3. ده غذای شب یلدا برای شام ایرانی
  4. شام چی بپزم برنجی نباشه؟
  5. غذای ارزان و ساده برای ناهار و شام
  6. برای لاغری شام چی بخوریم؟
  7. ده مدل پلو مخلوط جدید مجلسی

موندم غذا چی درست کنم

مامان خوده من هفته ای نیست که این سوال رو از خودش نپرسه و از ما برای پیشنهاد غذا کمک نخواد. ولی خب من یه لیست اختصاصی متناسب با سلیقه خانواده خودمون براش تهیه کردم که شماهم میتونید استفاده کنید.

شماهم وقت بزارید و لیست از غذاهای اصلی که به ذهنتون میرسه برای وعده ناهار و شام هفته تون تهیه کنید که با سلیقه خانواده تون سازگار باشه!

نهار

لیست بالا رو برای یک هفته غذاهای مجلسی و سنگین تر انتخاب کردیم و برای هفته بعدی سبک و ارزون تر تدارک دیدیم. شما البته میتونید بنا به سلیقه تغییرش بدید.

لیست غذا برای ناهار ساده

از دوتا لیست کامل پایین میتونید بخوبی برای مهمانی غذاهای تازه و خوشمزه انتخاب و تهیه کنید.

لیست غذا برای ناهار

لیست غذا برای ناهار

البته نگران نباشید چون در لیست بطور کامل غذا برای ناهار با نان هم پیشنهاد دادیم.

لیست غذا برای خانمها

این لیست اختصاصی و خفن رو هم مخصوص خانم هایی تهیه کردیم که برای مدت هر دو هفته با خیال راحت به کارهاشون برسن و دیگه دغدغه انتخاب غذا نداشته باشن.

ناهار

میتونید ذخیره اش کنید یا پرینت بگیرید و بزنید به یخچال و ازش استفاده کنید.

ناهار چی درست کنم بدون برنج

خب یکی از لیست های غذا برای ناهار که خیلی مفید و کاربردیه لیست پایینه که برای نهار بدون برنج میتونید استفاده کنید.

ناهار چی درست کنم بدون برنج

خوبه که بدونید خواب بعد از ناهار یکی از عادت‌هایی است که می‌تواند در درازمدت موجب اختلال در متابولیسم و سیستم گردش خون و در نهایت منجر به بیماری‌های مزمنی چون دیابت شود. منبع

چی درست کنم تکراری نباشه؟

انقدر این سوال در گوگل جستجو شده که ما براش یه محتوای کامل و جدا تولید کردیم که در پایین میتونید ازین لیست غذا استفاده کنید.

اگر برای وعده ناهار یا شام سالاد در نظر گرفته می شود، نباید از ساعات قبل سالاد را تهیه کرد، زیرا ویتامین های موجود در مواد تشکیل دهنده سالاد مثل گوجه فرنگی، پیاز، فلفل دلمه ایی و خیار و کاهو در معرض هوا تخریب شده و از بین می رود.

دستور یک ناهار خاص بی نظیری

خیلی وسواس بخرج دادم تا براتون اینجا یه غذای خاص مخصوص وعده ناهار پیشنهاد بدم تا بتونید تهیه کنید و ازش لذت ببرید.

این پست رو ببین: خورشت جدید خوشمزه با پخت آسان

پلو بخارایی

طرز تهیه پلو بخارایی

  • برنج ۳ پیمانه
  • گوشت تکه‌ای ۳۰۰گرم
  • هویج درشت ۴ عدد
  • کشمش پلویی نصف لیوان
  • ادویه پلویی(شامل زیره، گل محمدی ، تخم گشنیز، هل ، فلفل ، زعفران) ۱ قاشق غذاخوری
  • پیاز درشت ۱ عدد

پیاز را خلالی میکنیم و با کمی روغن تفت می دهیم تا سَبُک و کاراملی شود.

سپس گوشت تکه شده را افزوده و با پیاز تفت میدهیم تا تغییر رنگ دهد و کمی سرخ شود.

پودر هل و زیره را افزوده و تفت می دهیم بعد آب جوش ریخته و حرارت را ملایم میکنیم تا گوشت پخته شود.

هویج را پوست کنده و نصف کرده سپس ورقه ای نازک برش داده و به صورت خلالی نازک برش می دهیم.

وقتی گوشت پخت ، هویج را اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم و اگر آب کم بود مقداری آب جوش اضافه میکنیم تا بپزه.

برنج خیسانده شده را آبکش کرده و همراه کشمش شسته شده به گوشت اضافه میکنیم و هم می‌زنیم و روغن میریزیم و یک بوته سیر در وسط برنج می گذاریم، حرارت را ملایم می کنیم تا کم کم آب برنج کم شود ودم کنی میگذاریم تا برنج دم بکشد.

۴ لیست غذا شام برای حل مشکل واااای شام چی بپزم!

میتونید گوشت و کشمش رو با برنج مخلوط نکنید و جدا سرو کنید.

همچنین میتونید برنجو با آب گوشت و هویج تفت داده شده کته درست میکنیم و موقع دم گذاشتن ۲ ق غ زعفران دمکرده غلیظ هم می‌ریزیم.

این غذاها با گوشت مرغ و کوفته قلقلی هم درست میشه و یه غذای جدید و خاص هستش.

ناهار چی درست کنم با گوشت

این غذایی که در ادامه بهتون اموزش میدم یه غذای لذیذ و مناسب با گوشت هستش که برای ناهار میتونید ردیفش کنید.

واویشگاه گوشت و انار

برای درست کردن این واویشگاه خوشمزه گیلانی به مواد زیر نیاز داریم:

  • گوشت تیکه ای ۲۵۰ گرم
  • پیاز دوعدد کوچک یا متوسط
  • گوجه فرنگی دو عدد
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق
  • انار ترش حدودا سه قاشق(بسته به ذائقه تون بیشتر یا کمتر)
  • نمک فلفل زردچوبه و دارچین به مقدار کافی
  • زعفران دو قاشق دم شده
  • سیر یک حبه برای پخت گوشت

اول از همه گوشت تیکه‌ای رو بزارید با یک عدد پیاز کوچک و سیر و دارچین بپزه ، وقتیکه پخت گوشتارو از آب جدا کنید.

گوشت هارو با یک عدد پیاز و زردچوبه و نمک و فلفل و زعفران توی تابه تفت بدید و زمانیکه طلایی شدن گوجه رنده شده رو به همراه رب گوجه اضافه کنید.

بزارید با حرارت کم حسابی تا جا بیافته.

یک ربع آخر انار ساییده شده رو اضافه کنید و درشو بزارید جابیافته.

به همین خوشمزگی و سادگی😋

مرصع پلو با گوشت قلقلی

ابتدا گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و پیاز رنده شده کمی ورز دهید (آب پیاز رو بگیرید)، بعد گوشت های قلقلی را اندازه گردو درست کرده و داخل روغن کمی سرخ کنید.

سپس در یک ظرف مقداری خلال بادام و پسته رو با آب کمی خیس کنید تا نرم بشه.

زرشک و کشمش رو هم داخل آبکش بریزید و روش آب بریزید تا خوب تمیز شسته بشه.

یکم زعفران دم کرده آماده کنید.

حال داخل یک تابه یک عدد پیاز خرد شده را کمی تفت دهید بعد به ترتیب کشمش و زرشک و سپس خلال بادام و خلال پسته و همچنین یک قاشق شکر و چند قطره آبلیمو و در آخر کمی گلاب و کمی زعفران را اضافه کنید و بعد از تفت دادن کنار بذارید(از پودر هل و همچنین پودر گل محمدی هم میتونید استفاده کنید).

حالا برنجی را که از قبل خیس کردید آبکش کنید و بعد از ریختن روغن کف قابلمه نصف برنج رو ریخته (برای ته‌دیگ از نون و یا سیب زمینی میشه…) و روی برنج گوشت قلقلی ها رو بریزید.

میتونید یه کم از مواد آماده شده کشمش و زرشک رو که آماده کردید رو گوشت قلقلی ها بریزید حالا مابقی برنج رو روش ریخته و کمی زعفران را با روغن مخلوط و روی برنج بریزید.

حال برنج را روی حرارت ملایم قرار دهید تا دم بکشد(بعد از بلند شدن بخار دم کنی را بزارید)
بعد از پخت برنج ، مقداری از روی برنج را برداشته و با زعفران و مواد آماده شده زرشک ، کشمش و خلال و غیره… مخلوط کنید و بعد از ریختن برنج داخل دیس برای تزئین روش استفاده کنید.

در این نوع برنج از خلال پوست پرتقال و هویج هم میتونید استفاده کنید که همراه با مابقی مواد باید کمی تفت دهید یا حتی میتونید مواد رو جدا جدا تفت دهید.

رولت گوشت

۳۰۰ گرم گوشت چرخ کرده را با دو قاشق آرد یک عدد تخم مرغ یک عدد پیاز رنده شده و آب گرفته و نمک و فلفل و زیره مخلوط کرده و حسابی ورز میدیم تا جایی که بدست نچسبه!

سپس در این مرحله مواد میانی را آماده میکنیم. به این صورت که یک پیاز را خرد کرده و کمی تفت میدیم و قارچ و فلفل دلمه خرد شده و کمی جعفری خرد شده همه را با هم تفت میدهیم.

گوشت را روی سلفون پهن میکنیم مواد میانی را وسط گوشت گذاشته با کمک سلفون گوشت را رول میکنیم و سر و ته گوشت را حسابی باهم میچسبونیم تا موقع سرخ کردن رولت ما باز نشود.

حالا رولت را یکساعت داخل یخچال میزاریم و بعد در تابه کمی روغن ریخته و گوشت را سرخ میکنیم.

در ظرف دیگر پیاز داغ درست میکنیم کمی زردچوبه و فلفل و یک قاشق رب گوجه و دو عدد گوجه پوره شده با هم تفت میدیم و دو لیوان آب میریزیم به جوش که آمد رولت را درون سس قرار میدیم با حرارت ملایم میزاریم تا بپزه و جابیفته و بسیار خوشمزه و لذیذ میشه میتونید با نون یا پلو سرو کنید و نوش جان کنید.

لیست 11 خوراکی برای جشن تولد باکلاس

خورش گوشت با هویج و آلو

این خورش برای کسانی که غذای شیرین دوست دارن خیلی عالیه.

  • پیاز ۱عدد
  • الوخورشتی ۱۰۰گرم
  • هویج ۴۰۰گرم
  • رب گوجه ۱/۲ق غ
  • گوشت خورشتی ۴۰۰گرم
  • زعفرون و شکر به میزان لازم
  • نمک و فلفل و زردچوبه

ابتدا گوشت هارو با پیاز و زردچوبه کامل تفت دهید. بعد چند لیوان آب جوش و چوب دارچین اضافه کنید تا کامل بپزه.

هویج هارو خلالی خرد کنید در روغن تفت دهید. کمی زعفرون و رب گوجه اضافه کنید و دوباره تفت دهید تا خامی رب گرفته شود.

بعد که گوشت پخت هویج و الو رو به گوشت اضافه کنید. سپس نمک و فلفل هم بزنید و اجازه بدید تا کامل جا بیفته و در اخر چوب دارچین روهم از خورشت خارج کنید و خیلی کم آبلیمو اضافه کنید. تمام.

سرویسی گوشت

سرویسی گوشت(غذای جنوبی)

یه غذای کمتر شنیده شده جنوبی که مخصوص تندخورا هستش که خیلی خفنه و اگر خواستید درستش کنید بهتره رو حتما تندش کنین بیشتر میچسبه

  • گوشت گوساله نیم کیلو
  • گوجه چهارعدد بزرگ
  • پیاز دوعدد
  • فلفل سیاه
  • نمک

گوشتمونو که بهتره یکم چربی هم داشته باشه بصورت قیمه ای منتها یکم ریزتر تکه میکنیم.

با پیاز رنده و نمک و فلفل سیاه مخلوط میکنیم شب تا صبح تو یخچال میزاریم بمونه تا آب پیاز و نمک بخورد گوشتا بره و مزه دار بشه.

کف ماهیتابه کم روغن میریزیم گوشتا رو بهمراه پیازش میریزیم کف ماهیتابه با شعله بلند میزاریم تا آب گوشت کشیده بشه و یکم برشته بشه بعد نصف لیوان آب بهش اضافه میکنیم درب تابه رو میبندیم شعله رو کم میکنیم تا گوشتا بپزه و نرم بشه.

اگه آب گوشت زودتر از این که نرم بشه خشک شد بدونین که حرارت زیاد بوده یکم دیگه آب اضافه کنین و شعله رو مثل زمانی که برنج رو رو دم میزاریم کم کنین.

گوجه هارو پوست میگیریم و ریز خرد میکنیم و به گوشت اضافه میکنیم دوباره شعله رو زیاد میکنیم تا گوجه ها آب نندازن وپخته بشن این کار تقریبا یه ربع زمان میبره تا سرویسیمون آماده بشه. منبع

کشمش پلو

کشمش پلو یکی از غذاهای پرطرفداره که تو مراسم‌های خاص مذهبی، اعیاد و جشن‌ها، شب‌های احیا، عاشورا تاسوعا به عنوان غذای نذری درست میشه..خیلی خوشمزه‌ست می‌تونین از گوشت گوسفندی یا حتی مرغ هم استفاده کنید.⁣

در ابتدا ۸۰۰ گرم گوشت که من از ترکیب راسته گوسفند و ماهیچه گوساله استفاده کردم رو داخل قابلمه ریختم و با حرارت بالا حدود ۷ دقیقه تفت دادم و بعد ۲ عدد پیاز نگینی خورد شده و ۱ ق غ زردچوبه اضافه کردم (می‌تونین تو این مرحله ۱ ق غ روغن بریزین) و تفت میدیم، می‌تونین ۵ دقیقه درب قابلمه رو بذارین تا به روغن بیفته.⁣

حالا ۳ ق غ زعفران دم کرده غلیظ، ۲ عدد چوب دارچین کوچک، ۲ ق غ پودر گل سرخ، ۱/۲ ق چ فلفل سیاه، ۱ عدد هل شکسته، ۱ حبه سیر و ۱ ق غ رب گوجه فرنگی اضافه کنید و تفت بدین و بعد هم ۴ لیوان آب اضافه کنید و هم بزنید، درب قابلمه رو بذارین تا ۲ ساعت با حرارت کم بپزه و گوشت مغز پخت بشه و سس خورشت غلیظ بشه.⁣

بعد از گذشت ۲ ساعت، حالا ۱ ق غ گلاب اضافه کنید و کمی بعد، قبل از خاموش کردن شعله، ۱ ق غ آب نارنج اضافه کنید(نمک رو در انتهای پخت اضافه می‌کنیم تا گوشت سفت نشود)⁣

برنج که از قبل خیس خورده رو تو آب در حال جوش بریزین و بعد آب‌کش کنید و برنج رو دم بذارین و بعد کشمش‌های شسته شده رو در کمی روغن ۴ دقیقه با حرارت پایین تفت بدین و با برنج دم کشیده و زعفران مخلوط کنید و در بشقاب ابتدا از برنج، کشمش زعفرانی و ته دیگ، گوشت‌ها و کاسه‌ای از سس گوشت بذارین و نوش جان کنید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
4.13 (15 رای)