طرز تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی به روش جنوبی
آموزش تهیه نخود پلو با نخود آبگوشتی به روش رزا منتظمی و تهیه نخودپلو آبگوشتی به روش جنوبی یا هووری پلو با فوت و فن مخصوص.
در این سری از مطالب آموزش پلو های سایت گیلان فود رفتیم سراغ یه پلو مخلوط که در کشورهای مدیترانه ای مثل لبنان و ترکیه و جنوب ما پخت میشه و بسیار محبوبه.
نخود پلو با نخود آبگوشتی
این مدل از نخود پلو که در ادامه آموزش دادیم به سبک جنوبی تهیه میشه که به هواری یا هووری بندری معروفه و با نخود آبگوشتی میتونید تهیه کنید.
این مقدار مواد برای ۴ نفر کفایت میکنه.
- نخود آبگوشتی: ۱ پ(پیمانه)
- برنج: ۳ پ
- گوشت خورشی گوساله یا گوسفند: ۲۰۰ گرم
- زعفران آب کرده و غلیظ به میزان لازم
- پیاز: ۱ عدد متوسط
- روغن به میزان لازم
- آب ۵ پیمانه
- نمک ، فلفل سیاه ، دارچین ، زردچوبه ، زعفران به میزان لازم
- پودر سیر به مقدار دلخواه
- هل دو عدد ساییده شده (در صورت دلخواه)
- ادویه پلویی بندری(در صورت دلخواه)
قبل از درست کردن نخود پلو بهتره که از شب قبل نخود رو خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید تا حسابی نفخش از بین بره.(میتونید از کنسرو نخود آبگوشتی هم استفاده کنید)
برنج رو با کمی نمک و آب ولرم دو سه ساعتی بزارید خیس بخوره و بعدش یه پیاز رو حسابی ریز خرد کنید و کمی با روغن تفتش بدید.
لازم نیست سرخ بشه و بعد گوشتهای شسته شده و خرد شده رو بهش اضافه کنید و کمی تفت بدید. آب نخودها رو خالی کنید و سپس اضافه کنید.
حالا هر ادویه ای که دوست دارید داخل موادتون بریزید. میتونید از زردچوبه و دارچین یا از چوبش هم استفاده کنید، دو تا کافیه و فلفل سیاه استفاده کنید و کمی زعفران هم اول کار استفاده کنید و مابقی رو نگه دارید برای پایان کار.
بعد از اینکه مواد رو کمی تفت دادید روشون کمی آب حدود ۴ الی ۵ لیوان بریزید تا مواد پخته بشن. البته با حرارت ملایم که میتونید اگه مقدار آبش کم بود اواخر پخت کمی آب داغ اضافه کنید.
وقتی مواد پخته شدند، حدود یک سوم از آبش باقی موند در اینجا آب برنج رو خالی کنید و داخل مواد بریزید و اجازه بدید آب مواد به خورد برنج بره مثل کته و در آخر زعفران باقیمانده و پودر هل و کمی روش روغن اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت کم دم بکشه.
البته اگه مثل توی زودپز موادتون رو درست کردید حتما به یک قابلمه منتقل کنید و بعد برنج رو داخلش بریزید و مقدار نمک رو هم اندازه بگیرید.
روش دوم اینکه میتونید برنج رو جداگانه چلو کش کنید و بعد موادرو هم اجازه بدید تقریبا آبش تموم بشه و مقدار خیلی کمی آب داشته باشه و لابلای برنج مثل پلوهای مخلوط دیگه بریزید و بعد از اینکه بخار کرد مقداری آب روغن بهش اضافه کنید و اجازه بدید به مدت ۴۰ دقیقه باحرارت کم دم بکشه.
میتونید گوشت هارو به صورت ریش ریش یا تکه ای خورشتی به مواد اضافه کنید.
تندی نخود پلو جنوبی دست خودتونه و میتونید حسابی بندریش کنید البته میتونید از مرغ و ماهی و میگو هم استفاده کنید.
نخود پلو رزا منتظمی
مقدار موادی که در ادامه نوشته برای برای یک جمع ۶ تا ۸ نفره کفایت میکنه.
- برنج یک کیلو
- نخودسبز ۲ کیلو(میتونید کمتر بریزید)
- گوشت مغز ران ۷۵۰ گرم
- رب گوجه فرنگی ۲ قاشق
- ادویه(ترکیب دلخواه خودتون) ۲ قاشق سوپخوری
- روغن ۱ پیمانه
- پیاز سرخ شده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری
گوشت را بصورت خورشتی خرد مینمائیم و میشوییم و با پیاز سرخ کرده کمی تفت میدهیم.
سپس ۲ تا ۳ لیوان آب میریزیم و می گذاریم قیمه بپزد، بعد نخود را از پوست در میاوریم در قیمه میریزیم.
میگذاریم چند جوش بزند و نخود هم بپزد، بعد رب گوجه فرنگی را با کمی نمک و فلفل و بقیه ادویه ها داخل آن میریزیم و میگذاریم آهسته بجوشد و جا بیفتد بطوریکه بعد از آماده شدن بیش از نصف لیوان آب نداشته باشد.
بعد برنج را آبکش میکنیم و قیمه و نخود آماده شده را لای پلو میگذاریم و مثل قیمه پلو آنرا دم میکنیم.
میتوانید نخود پلو را در ظرف های کوچک نسوز به تعداد نفرات تهیه کنید که در اینصورت باید یک شیشه کوچک ماست را با ۳ عدد زرده تخم مرغ و
کمی زعفران حل شده در آبجوش و ۱۰۰ گرم روغن مخلوط مینمائیم و ته ظرفها میریزیم.
بعد برنج و سایر مواد را بتساوی در ظرفها میریزیم و ظرفها را کف فر که با ۳۵۰ درجه فارنهایت(۱۷۰درجه سانتیگراد) گرم کرده ایم قرار میدهیم.
سپس یک سینی در ظرفها میگذاریم و بمدت یک ساعت و نیم دم میکنیم تا کَف ظرف ها طلایی شود.
بعد آنها را در دیس گردی برمیگردانیم و فاصله بین پلوها را نخودسبز پخته شده پُر میکنیم.
اموزش تصویری نخود پلو استانبولی
مواد لازم برای تهیه نخود پلو استانبلوی با مرغ در خانه:
- نخود:۲ پیمانه
- برنج:۴پیمانه
- مرغ: ۴تکه
- پیاز:۱ عدد
- سیر: ۲تا۳حبه
- کره
- زعفران
- برگ بو
- نمک
- پودرسیر
- پاپریکا
- ادویه پلویی
- زنجبیل
- دارچین
- آویشن
- فلفل سیاه
دیدگاه
نظر بدهید