برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

فرمول ساخت نوتلا خانگی + قیمت و تاریخچه جالب Nutella

اگر دنبال قیمت نوتلا اصل ایتالیا و المان هستید ما بهتون میگیم اما قبلش اجازه بدید بهتون دستور تهیه خانگی نوتلا رو آموزش بدیم.

تاریخچه اولین نوتلا ایتالیایی

برطبق اطلاعات وب سایت رسمی Nutella؛ پس از جنگ جهانی دوم ، کاکائو بسیار کمیاب بود.

یه آشپز با نام Ferrero که اهل پیمونت ایتالیا بود ، این مشکل را با یک راه‌حل هوشمندانه حل کرد!

او یک خمیر شیرین ساخته شده از فندق ، شکر و فقط کمی از کاکائو نادر را باهم مخلوط کرد و  برای اولین بار نوتلا متولد شد.

دانستنی های جالب درباره نوتلا

۱.جالبه که بدونید در سال ۲۰۰۵ در یکی از شهرهای آلمان نزدیک به ۲۸هزارنفر دورهم جمع شدند و صبحانه نوتلایی خوردند و با این کار رکورد خودشون رو در گینس ثبت کردند.

۲.روز جهانی نوتلا هم در تقویم داریم؛ داستان ازین قراره که در ۵ فوریه ۲۰۰۷ Sara Rosso وبلاگ نویس ایتالیایی-آمریکایی از همه مخاطبانش میخواد که این روز رو با مصرف وعده های نوتلایی جشن بگیرن. از همون سال این تاریخ رو به روز نوتلا میشناسن.

۳.شکل ظاهری نوتلا از روز اول که به این شکل نبود!

شیشه شفاف با پوشش سفیدی که شما امروز می‌بینید در سالهای ابتدایی به شکل یک شکلات بسته بندی شده و سپس در یک ظرف پلاستیکی و سپس شیشه باریک و بعد تر به شکل امروزی تغییر پیدا کرده.

نوتلا ظاهر کلاسیک امروزی اش را از سال ۱۹۶۵ تا امروز دست نزده!

در تصویر پایین روند تغییر ظاهری بسته بندی نوتلا را می‌بینید:

۴.در سال ۲۰۱۱ صفحه جهانی نوتلا در فیسبوک به بیش ده میلیون دنبال کننده رسید و رکورد عجیبی به جای گذاشت! این عدد هم اکنون در مرز ۳۲میلیون است.

۵.در سال ۲۰۱۷ اولین کافه رستوران رسمی نوتلا (نوتلا بار) در شیکاگو افتتاح شد. تصویر پایین مربوط به همین کافه است.

۶.در سال ۲۰۱۹ برای اولین بار مدل جدید بیسکوئیت کرانچی مغزدار نوتلا در فرانسه و ایتالیا توزیع شد که با استقبال زیادی روبرو شد.

یه فَکت جالب درباره نوتلا اینه که با توجه به میزان فروش نوتلا در یک سال میشه یه دیوار چین با نوتلا ساخت!

دستور تهیه نوتلا در خانه

این دستور نزدیک ترین مزه به شکلات نوتلا رو بهتون میده؛

البته بهتره که به جای روغن مایع یا روغن کنجد از روغن فندق استفاده بشه اما خب چون در ایران به سختی گیر میاد ما با روغن کنجد انجامش دادیم؛

مواد لازم برای نوتلا خانگی:

  • فندق پوست کنده ۱۴۰ گرم
  • شکلات ۳۴۰ گرم‌
  • پودر کاکائو ۸ گرم
  • پودر شکر ۲۴ گرم
  • روغن مایع دو ق س
  • نمک نصف ق چ
  • وانیل نصف ق چ

قبل از شروع دستور بهتره که دقیقاً براساس وزن گفته شده انجام بدید چون تاثیر زیادی در مزه نهایی داره.

اول فندق هارو داخل سینی ریخته و با دمای ۱۸۰درجه در فر یا آون توستر برای حدود ده دقیقه رُست(گرما و تَفت) کنید.

از فر بیرون بیارید و پوست نازک قهوه‌ای رو جدا کنید.

همون طور فندوق ها که گرم هستش داخل غذاساز بریزید و چند پالس بزنید تا لِه بشن. چون گرمه پودر نمیشه و روغن میده و حالت خمیری میگیره!

شکلات رو هم در مایکروفر یا روی کتری، بُن ماری کرده تا ذوب شود.

بُن‌ماری یعنی چه؟ برای بن ماری کردن شکلات هرگز آن را به صورت کامل درون ظرف قرار ندهید بلکه آن را به اندازه ی سکه و تکه های کوچک خرد کنید و داخل ظرف بریزید سپس قابلمه یا کتری را آب کنید و اجازه بدهید آب بجوشد ظرف حاوی شکلات را روی در کتری یا قابلمه قرار بدهید به صورتی که در آن کاملا پوشانده شود. تا بخار آب کامل به زیر ظرف برخورد کند و شکلات ها کاملا آب شوند.

خب حالا شکر و روغن و پودر کاکائو(نستله یا فرمند) و وانیل رو به فندق اضافه کنید و بازهم چند پالس(مرتبه در غذاساز) بزنید تا خوب مخلوط بشه.

بهتره از پودر شکر اَلَک شده استفاده کنید. این مواد رو با شکلات مخلوط کنید و داخل شیشه مربا بریزید.

چون نوتلای ما نگه دارنده نداره میتونید در یخچال نگه دارید کنید ولی یکم سفت میشه اما ماندگاریش بالا میره.

از هر روغنی میتونید استفاده کنید اما در این دستور ما از روغن کنجد استفاده کردیم.

غلظتی هم که در تصویر بالا می‌بینید برای پیش از قرار دادن در یخچاله.

این نوتلا خانگی رو با بیسکوئیت یا پن کیک یا نان و شیرینی های کم طعم مصرف کنید. منبع

محصولات نوتلا

از زمان تاسیس شرکت نوتلا در ایتالیا تا به امروز محصولات زیادی ازین شرکت ارائه نشده و در تصویر زیر میتوانید انواع محصولات نوتلا را ببینید.

اما جالبه که بدونید نوتلاخورهای حرفه‌ای در دنیا از دست آمریکایی ها شاکی اند چون مزه نوتلا آمریکایی را متفاوت از نوع نوتلا اصل ایتالیا میدانند!

با اینحال شکلات نوتلا در بسته بندی های مشابه اما با وزن های متفاوت و همچنین بیسکوشکلات های این شرکت در سطح بازار جهانی عرضه میشود.

قیمت نوتلا در ایران

قیمت محصولات این شرکت معروف ایتالیائی در ایران بسیار بالا و گاهاً بشدت متفاوت است.

دلیل این اتفاق نبود شعبه رسمی و همچنین واردات از کشورهای مختلف منطقه مثل ترکیه و امارات و عراق است.

با اینحال قیمت برخی از محصولات نوتلا در بازار ایران(تابستان ۱۴۰۰) به شرح زیر است:

نوتلای ۷۵۰ گرمی تولید آلمان : ۱۶۵هزارتومن

نوتلای ۳۵۰ گرمی تولید ایتالیا : ۹۲هزارتومن